Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Sunday, October 31, 2010

TAKERS

(aku copy pix dr gsc)
Sapa yang minat action movie,jom layan ceta nii mmg best n hero2 pon awesome....aku kasi ***** bintang...aku mmg kaki action movie so mmg leh layan...1st diaorg rompak tuu smooth jeee...sempoi..cam AC Mizal kata hehhhh....

Haaa baca luuuu Synopsis:

TAKERS takes you into the world of a notorious group of criminals (Idris Elba, Paul Walker, T.I., Chris Brown, Hayden Christensen and Michael Ealy) who continue to baffle police by pulling off perfectly executed bank robberies. They are in and out like clockwork, leaving no evidence behind and laying low between heists. But when they attempt to pull off one last job with more money at stake than ever before, the crew may find their plans interrupted by a hardened detective (Matt Dillon) who is hell-bent on solving the case.
 
Nii discussion for 2nd rompakan yg hampir2nak kantoi...
(aku copy pix dr gsc)

(aku copy pix dr gsc)



AkU nAk JaDi DuTa laaaaa.....Chilis Empire....part 2

Meh aku cont. balik...lol aku gi EMPIRE jee cam lee aku gi obersea pulak main sambung sambung...
abiss da paparazi aku dok rajin snap orghang baru belajaq itu macam laaa......so aku pon upload lee...Nii time on da way nak gerak balik da...tuu haaa sikenit yang tengah nak mengexplor satu building tuuu..hiisss di ale epaling tak dok diam....asal nak lepas jeee...kaki da dpt apa lagi start lee enjin 6 terus...heeee

Sizidane tak abis lagi tengah dok membodek aku nak naik tube slide...allo adik kecil lee da lee kemetot..leh naik keee.....!!!!Next time kita try wokey...jenuh gak aku dok memujuk...budak pangtang nampak benda yg mengacam sikit haaa mula laa nak menerai jee ...


haaa aku da berisi sikit..nak D I E T .....



Tuuu dok nak melepas kan diri lee tuuuu

Da moh kita balik...weiii da dkt kul 11 tau...tapi still banyak lagi kedai food yang still full house

Pantang nampak escalator,aku rasa time nii mau dia dok ulang turun naik dekat 10 kali....nasib ada abang n kakak kalau idak pengsan aku .....nak melayan

Aku tak ingat kedai apa seblah tarbus tuuu,tapi time nii still rasa lagi dok supper....kat lam tuu

Ok Jom balik

Muka Kenit yang still aktif lagi niii,tapi kalau tgk muka aku...adusssssssssss letih tahap gaban niiiiii


Saturday, October 30, 2010

AkU nAk JaDi DuTa laaaaa.....Chilis Empire....

Haaaaa mmg xde plan pon tp sbb sizikri bawa ceta sadis...aku pon kisian sbb dia cal inform jatuh lam bas masa balik mengaji...lutut luka tuuu..ingat kan satu jee alih alih 2 lutut sekali...abis koyak rabak seluar dia..sambil dok bagi tau sambil suara dah sebak...anak sulong aku niii lein sikit sememeh bab bab nii...kl kena marah pon haa start lee mata dia berair..asyik dok tonyok mata 2,3 kali..iskkk so aku pon kata haa ok lee..ibu belanja makan nnt......

Ada 3 pilihan kt area kelana jaya or chicken chop, cheras or chillis.......sbb ada 3 bdk ada lee plak 3 pilihan..mak aaaa....memasing tak sebulu tang bab makan niii....last last sini jeeeee !!! dekat sikit ...mana lagi E M P I R E laaaa.....so same restauran,same food but difference place jee..so leh da aku jadi duta kt sini....yalah asyik asyik chilis,asyik asyik chilis.........hehhhhh!!!!


Chilis.....sizidane tanya awat tak taruh tomato??? haaaa sapa nak jawab tuuuu!!!

Haaa kan aku kata leh jadi DUTA,siap tercegat depan pintu masuk lagi....Masa kitaorg sampai mmg Q panjang time tu pon da kul 9pm, tak perasan close kul brapa tapi mmg kitaorg gerak lam kul 1045pm still ramai yg berbaris nak supper..!!supper tuuu
ya ampun mau bertambah kg niii.....hisss aku jogging laa sok pagi...takut maaaa....!!!

Ni time nak dapat kerusi daaa...tapi mau dekat 15min gak kitaorg tunggu...siKenit tuu pulak aku tak  taruh lam stroller so mmg tak reti dok diam laaa....asyik nak turun naik escalator jaaaa...nyesal pulak aku padahal ada jee lam bonet keta...

Tapi yang syioknya food sampai cepat...so tak de lee aku nak melayan kerenah prot memasing yg da berbunyi tuuuu....

Kahhh kahhhh sikenit tekun jeee dengar ceramah...time nii molot dia dok berkicau "nak ,nak....aku kasi ayaq suam tak mau....so aku jeling sekali terus dia ternganga....sabaq nak sakgi makanan sampai ibu suap key...sabaq ..sabaq..."

Aku senyum sbb molot dia still dok berkicau,orghang dok pandang dah sbb asyik dok sebut.."NAK".."NAK"...kang orghang kata aku dera anak pulak tak kasi makan...kejap yeee...kalau lambat
gak ibu gi masak kat dapur tuuuu...ok!!


Kat EMPIRE nii ada satu terowong panjang tuuu masa memula aku jejak sini aku ingat tok pameran kee apa upanya leh naik nii SLIDE indoor...so apa lagi excited lee anak anak aku nak try...tp rasanya zikri sorang jee kot lepas....aku dok cari gak rules n regulation dia xde plak kat situ...so next time yee....nak try semlm pon alah alah tak sempat...next time aaaa.....

awesome

Niii banner dia.....Malaysia book of Records tuuuu....

sempat lee kami posing kt situ,anak anak aku da tak sabaq nak try...


Ada pulak pameran LEGO...haaa nii pon depa nak try...nasib baik tak soh aku beli...ratus ratus gak tuuuu...kl yg murah pon alah alah yg comel lote tuuu.....

Cantikkan

nii pon cantik..kahhh orghang yang dok bertinggung tuu kaaa????  tak perasan pulak kalau building tuu mmg ada lampu or flash dr camera paparazi aku sorang tuuu....nii lam kotak lagi..mmg cantik...terpersona aku kejap....

Sempat lee sizidane main kejap sementara nak tunggu Q yang mmg panjang kt Chilis tuuu...depan nii ada butik Guess...tapi sbb tak de sale..tak berani aku nak rembat hatta sehelai tshirt pon ..hehhhh
nanti aku sambung balik upload pix..sikenit aku nii dah bising nak tido...opsss tadi aku layan final bola N9 vs Kelantan...1st half tadi N9 dah score 1-0...jap jap nak tukar channel pulak sbb zidane dok tgk transformer pulak....ayoyo ayoyo....suda 1-2 Kelantan...So sok jee laaa aku tunggu result dia nak tido lee soda......

Laaa kakak aku da sampai...masa call beria ria nak join reunion dia....alih alih reunion kt umah aku jeeee..key key sok sambung balik.....

L A Y A N  N  N  N


Friday, October 29, 2010

JOM PARKING KAT BLOG BEN ASHAARI


Promosi untuk budak baru belajaq cam aku ....thanks a lots B R O


Menu aku malam tadi

Niiii memu aku malam tadi, alah sampingan sbb selalunya seblm aku gerak gi opis aku masak luuu so pagi semlm aku masak gulai ikan kembong ngan sambal sotong....tuk sizikri & ain yang nak gi skoll,kekadang laki aku pon balik lunch kt umah juga...so bila time mlm tak lee aku kelang kabut sangat sbb menu utama da ada..or kl xsempat pon atleast budak2 sempat dinner sblm gi tuisyen pulak....

So aku wat ikan bakar n sayur jeee.....hehh aku campur sekali ayam tuk anak aku,ikan tuk aku nak laki aku ....so 2n1 sekali harung....aku perap semua bahan masa kau sampai tadi...bhn2 tu aku call jee siNeng soh dia blend siap2...


Nii ayaq asam,aku kurenggg mahir sikit wat benda niiii asal terbabas jeee kesedapan dia...
(kurenng menyengat)..agaknya sbb aku tak taruh belacan kot...!!!Laki aku cakap masin sikit...haaaaaa!!!!! rasanya ku tak taruh garam pon..hehhhh terlobih masam kot B...

Niiii paberat aku, sambal kicap.....aku makan apa jeee sure kena ada niii baru lee jalan...aku wat satu bekas simpan lam petiais..senang time nak makan aku ambil jeee dah leee ngapppp.....

Niii hasilnya.....yummmmyyyy aku ratah ikan jeee.....


Posto Posto sudah sampai...

Wahhh beshhhhh nya masa balik opis semlm,sblm aku layan ceta indon..."cinta & anugerah"..da terjebak da sudahhhh...tuu yg susah tuu kl aku da start tgk haaa compom sampai abis aku nak kena tungggu....sambung ceta posto aku niii...nii kiranya 2nd time aku order online..seblm nii masa raya...2 2 baju tuk anak dara aku tuuu... aku order : SINI kl ikut promo aku dapat sandal tp tuan kedai lopa nak taruh ..so aku pon ok leeee...nak kata apa wp aku tergedik2nak sandal tuuu,anak dara aku da pandai pakai sandal oooooo...

Mai kita tgk model aku posing baju baru...aku pulak asal barang baru jee sure nak soh dia pakai tgk lagipon baju ni aku order 2T..tuk bdk 2 thn...so masa memula tuu takut gak kot2 aku nak kena simpan 2,3 bulan...takut terbesaq...alih alih...haaaa leh pakai ...tuu yg tersyiok tuuuuu...


Ni 2nd baju....jeng..jeng...baju 1st mana.......????

 Niii sikenit da posing dah....atas meja lagi tuuu....iskkk nampak sangat ibu dia yang terover excited...masam nya moka dia.....sure dia taget menan tadi hehhhhh

Wahhhhhhhh gaya model kenit suda sampai.....alah alah posing gitu....
budak nii mmg da lawan tokeyyyyyy...

Haaaaa see...."baju flower saya"

Lepas tuu aku ingat nak try 2nd baju lee...huhhhhh kemaruk sungguh da lawa tuuu mmg dia tak mau buka daaa...adoiii sosah sungguh budak nii...so dari dia melalak aku biaq kan jeee sbb aku pon time nii nak sambung layan ceta indon balik.....

huissss tgk tuuuu siap lam laci tuuu dia masuk...dia nii mmg suka sungguh masuk lam laci tak kira lee kt mana area pon asal ada laci haaa situ lee dia bertenggek..agaknya sbb perasan nak cepat tinggi....!!!
Weiiii ari ari gak dok tatap gambar tuuu.....tuu dok tgk gambar dia lee tuuuu...
Aku letak family picture kt situ..time tuu muka dia mmg da ada tuu lee kot asyik kesitu jeeee....

 Ini budak mmg memganggu songgohhhhhhh...ceta indon nii plak sikit sikit iklan..sikit sikit iklan
hissssss!!hanggin aku

 haaa tuu nak gerak gi tpt lain lee pulak tuuuu

Heeeyyy ngan kakak

 Weiii budak niii leh sambung main PSP balik..iskkkk nasib baik peksa da abis so aku kasi leee dr dia dok kacau adik....!!melalak time nak maghrib....mau sakgi aku plak bersilat kt depa...kakak nii wp suka jaga adik tp kl kena hanggin timor barat dia...mau meletus gunung berapi dia.....garang tuuuu!!!!

Nii sikenit nii sambung balik side lain plak...iskkkk ada jeee...cam lee dia pandai nak main PS2 plak....so aku pon snap leeee gambar dia sambil dok perati dia ,sambil aku dok layan berita jap.....tertiba aku terpandang................


Haaaaaaa apasal faberat flower aku jadi cam tuuuu.......da nak mampos kaaa bunga aku ....opssss tuu bunga plastik...apa hal plak nak mati...semua pakat dok tgk lantai jeee......sah sah nii keja sikenit tuu gak....adoi laaaa...lam banyak2 flower kt umah aku tuuu, yang nii lee aku paling suka sbb kaler putih...lps tuu aku taruh lam tempayan...iskkk mana port lagi aku nak taruh niiii..takkan nak taruh atas kot...takut plak kang jatuh pecah berderai tempayan tuuuu satu hal...mau nya ditimpa plak kt kenit tuuu....dah 2 hal..iskkkkk arituuuu da lee lampu tido aku pecah gara2 sikenit gak...hissss!!!!!! Fening fening....aku da lee tangan keras tak reti gubah bunga.......





Thursday, October 28, 2010

JoM Msk PeRadUan Ni.." Gaya Si Comel Berbaju Raya"

Ni baru 1st time nak join nii.....so jom layan kejap..

k.. contest best ni... anjuran BabyIbu & Azzamoro...
 dan sponsor2nyer adalah:

....Moh kita join reramai....



Nak cepat baca jeee syarat2 dulu ye:

Tempoh

25 September 2010 - 31 Oktober 2010

Cara Penyertaan
Pertandingan dibahagikan kepada Kategori A (Boys) dan Kategori B (Girls)
Pemenang akan dipilih oleh juri yang dilantik


Syarat Penyertaan

1. Letak banner di sidebar blog anda dengan link ke entri ini ~lom kejap lagi~
2. Membuat entri mengenai contest ini diblog anda ~dahh~
3.Dalam entri itu, upload satu (1) gambar si comel anda bergaya dengan berbaju raya  (berbaju raya = baju kurung/baju melayu) ~ok~
4. Jika anda mempunyai beberapa orang anak, boleh upload satu (1) gambar untuk setiap anak. ~ 1 je yg layak pung,yg lain da overloaded hehhh~
5. Sila nyatakan nama si comel dan umurnya ~ok~
6.Pertandingan terhad kepada si kecil berumur 1 hari hingga tidak lebih 4 tahun pada tarikh akhir pertandingan. ~noted~
7. Dalam entri tersebut pastikan anda mention dan link ke BabyIbu, Azzamoro dan semua sponsor (no link back will be disqualified) ~okes~
8. Bila dah siap, tinggalkan link entri anda di entri ini.~ maksudnya link tuu yaaa,worait!!!~

J O M   L A Y A N

Nama: N U R U L   I M A N   S H A Z L E E N  B T. A M M I N U D D I N
Age: 1 thn.3 bulan

budak baru festem bergaya ngan baju kurung....


aKU FeNing

Isskk budak nii mmg jenis selambar jeeee....berani mati tuuu.....kejadian niii masa maid aku nak masukkan kain baju lam mesin tertiba ini budak terus jee terkangkang masuk lam tuuu....uhhittt lepas plak tuuuu kalau ikut ketinggian bakul tuu ngan ketinggian dia cam tak lepas jeee...aku pon heran gak....tapi mmg dia redah masuk sendir..aku stand by jeee takut takut terterap kat belakang naya oooo...tuu anak ayah tuuuu...mau ngan aku sekali kena rotan nanti..hehehh



Lepas tu bila aku dok terjerit jerit soh keluaq balik,molot dia pon sama kuat jeee.....alah alah tak mau keluar...haaaa tuuu maid dok membebel gak terbantut kejap kejo dia....


Nii misi ke2 dia.....lepas aku paksa keluar terus dia gi terjah tpt lain plak....hisss budak nii mmg kaki sepahkan reta benda aku .....sib baik aku ada maid kalu tidak haaaaa "Sha kemas balikkkkkkkkkkkkkkk"

p/s: nii kejap lagi kl anak dara aku yang sorang tuuu ngedap blog aku sure dia membebal punya asal asal muka kenit niii,tak de muka lain kee ibu,...isssshhh aku nak snap picture masa dok practice menari tuk skoll tak kasi ......abisssssssss cammana!!!!!!!!

p/s: & Congrat tu my big bro Zikri for score 3rd highest  in Math .....wahhh kopak aku lepas niiii..ari tuu besday dia present dia soh KIV luuuuu nii aku tau leee dia nak sekali harung........takut aku......!!!!ayah..elp..elp tau nanti.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...