Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Sunday, October 31, 2010

TAKERS


(aku copy pix dr gsc)
Sapa yang minat action movie,jom layan ceta nii mmg best n hero2 pon awesome....aku kasi ***** bintang...aku mmg kaki action movie so mmg leh layan...1st diaorg rompak tuu smooth jeee...sempoi..cam AC Mizal kata hehhhh....

Haaa baca luuuu Synopsis:

TAKERS takes you into the world of a notorious group of criminals (Idris Elba, Paul Walker, T.I., Chris Brown, Hayden Christensen and Michael Ealy) who continue to baffle police by pulling off perfectly executed bank robberies. They are in and out like clockwork, leaving no evidence behind and laying low between heists. But when they attempt to pull off one last job with more money at stake than ever before, the crew may find their plans interrupted by a hardened detective (Matt Dillon) who is hell-bent on solving the case.


Nii discussion for 2nd rompakan yg hampir2nak kantoi...
(aku copy pix dr gsc)


Sihandsome

(aku copy pix dr gsc)



Saturday, October 30, 2010

Sebab lutut luka,demand makan kat Chilis Empire....

Haaaaa mmg xde plan pon tp sbb sizikri bawa ceta sadis...aku pon kesian sbb dia cal inform jatuh lam bas masa balik mengaji...lutut luka tuuu..ingat kan satu jee alih alih 2 lutut sekali...abis koyak rabak seluar dia..sambil dok bagi tau sambil suara dah sebak...anak sulong aku niii lein sikit sememeh bab bab nii...kl kena marah pon haa start lee mata dia berair..asyik dok tonyok mata 2,3 kali..iskkk so aku pon kata haa ok lee..ibu belanja makan nnt......

Ada 3 pilihan kt area kelana jaya or chicken chop, cheras or chillis.......sbb ada 3 bdk ada lee plak 3 pilihan..mak aaaa....memasing tak sebulu tang bab makan niii....last last sini jeeeee !!! 


Dekat sikit ...mana lagi E M P I R E laaaa.....so same restauran,same food but difference place jee..so leh da aku jadi duta kt sini....yalah asyik asyik chilis,asyik asyik chilis.........hehhhhh!!!!








Chilis Raustrant



Masa kitaorg sampai mmg Q panjang time tu pon da kul 9pm, tak perasan close kul brapa tapi mmg kitaorg gerak lam kul 1045pm still ramai yg berbaris nak supper..!!supper tuuu
ya ampun mau bertambah kg niii.....hisss aku jogging laa sok pagi...takut maaaa....!!!


Ni time nak dapat kerusi daaa...tapi mau dekat 15min gak kitaorg tunggu...siKenit tuu pulak aku tak  taruh lam stroller so mmg tak reti dok diam laaa....asyik nak turun naik escalator jaaaa...nyesal pulak aku padahal ada jee lam bonet keta...



Tapi yang syioknya food sampai cepat...so tak de lee aku nak melayan kerenah prot memasing yg da berbunyi tuuuu....







L A Y A N  N  N  N






Thursday, October 28, 2010

aKU FeNing

Isskk budak nii mmg jenis selambar jeeee....berani mati tuuu.....kejadian niii masa maid aku nak masukkan kain baju lam mesin tertiba ini budak terus jee terkangkang masuk lam tuuu....uhhittt lepas plak tuuuu kalau ikut ketinggian bakul tuu ngan ketinggian dia cam tak lepas jeee...aku pon heran gak....tapi mmg dia redah masuk sendir..aku stand by jeee takut takut terterap kat belakang naya oooo...tuu anak ayah tuuuu...mau ngan aku sekali kena rotan nanti..hehehh



Lepas tu bila aku dok terjerit jerit soh keluaq balik,molot dia pon sama kuat jeee.....alah alah tak mau keluar...haaaa tuuu maid dok membebel gak terbantut kejap kejo dia....


Nii misi ke2 dia.....lepas aku paksa keluar terus dia gi terjah tpt lain plak....hisss budak nii mmg kaki sepahkan reta benda aku .....sib baik aku ada maid kalu tidak haaaaa "Sha kemas balikkkkkkkkkkkkkkk"

p/s: nii kejap lagi kl anak dara aku yang sorang tuuu ngedap blog aku sure dia membebal punya asal asal muka kenit niii,tak de muka lain kee ibu,...isssshhh aku nak snap picture masa dok practice menari tuk skoll tak kasi ......abisssssssss cammana!!!!!!!!

p/s: & Congrat tu my big bro Zikri for score 3rd highest  in Math .....wahhh kopak aku lepas niiii..ari tuu besday dia present dia soh KIV luuuuu nii aku tau leee dia nak sekali harung........takut aku......!!!!ayah..elp..elp tau nanti.....

Sunday, October 24, 2010

SaYa NaK BelaJaR JuGa..







Lunch AriNi...



Begedil daging

 Daging goreng ngan sos tiram...

 Petola air

Sup Ikan Kerisi.....

Menu lunch tuk ari niii plus sambal belacan n ulam timun...opsss tak lupa ikan masin...simple n sedap tambah ada ikan masin ngan sup.Ari ni aku makan berteman kan MIL jee ngan anak anak,hubby lepas jee sarapan tadi terus giklas photographer...haaa belajar rajin2 tau nnt leh tangkap gambar kitaorg...

Saturday, October 23, 2010

Gi IpOh UmaH PaK LonG


Ari ni kami gi Ipoh kenduri doa selamat,paklong aku nak gi wat haji...sekarang kan musim naik haji...
Pada yang da berangkat n akan berangkat didoakan semoga sentiasa dalam periharanya selalu. Selamat Pegi n Selamat Pulang....

Kami bertolak lam kul 11 lebih tuu pon lepas gi brakfast kt titiwangsa..alah kat kedai yang femous nasilemak  Larkin tuuuu..tp sebab da lewat sangat nasilemak pon abis..tinggal kedai jeee..hehhh...
Sampai Ipoh kul 1.45pm..cuaca panas oooo...nasib baik anak anak aku tak meragam lam keta kalau tak ngan aku aku sekali meragam......

Alhamdullilah kami selamat pegi n selamt balik ga..OTW balik tuu ujan leeee sikit..alhamdulilah sejuk jalan..!!!!

Time nak balik....tuu haaa nampak sangat aku paling tinggi..iskkkk tuu leee masa kecil luuu suka sangat bergayut..padahal lam family aku semua kemetot jeee...



Tuuu semua kerabat aku,anak kakak aku ngan anak anak aku ....yg pakai tudung merah tuuu haaa tuu lee kakak aku..rendah jeee!!!Maklong aku yang pakai baju serba putih n paklong plak yang pakai baju melayu kaler merah ati tuuuu.....jauh sangat paparazi aku snap....

Sampai umah da kul 6,aku rehat jap terus kelentang kelentung kt dapur plak....nak siapkan dinner plak...MIL aku ada woooiii so kena leee masak..aku wat ikan kembung rebus taruh air asam,sambal sotong n sayur kobis n ayam goreng..haaa da selamat....Gambar aku xsnap leee...kang terbantut plak MIL aku nak makan....sure heran apa plak menantu aku niii lauk pon nak ambil gambar ...!!!!!! So nak layan FB jap then nak zzzZZZZzzzzzz......



Thursday, October 21, 2010

Lagenda 17

One upon a time...cewah...sebenaqnya tak de plan pon aku nak gi sini semlm,tapi entah cammana time maghrib tuu aku nak mandikan sikenit Sha, so terdengar lee.....bukan aku curi dengaq tau...hehhh si ayah ngan si anak teruna dia tgk dok sebok layan TVIQ hat cleaver siAznil tuuu....so aku dengar haaa cpt sapa kalah belanja nasi hayam....hehhh!!!!best2..

Keluar jee toilet aku tanya sapa menang sapa kalah...(aku da berangan nak makan kerabu manga niii)!!! Mulanya sadis gak bila laki aku kata "Zikri laaaa"lol kempunan nasi hayam.......baguih punya plan lam toilet tadi....alih alih...@!#%^&*()_+!@#....cam anak aku kata "kecian".....tp nasib baik laki aku kata "haaaa nak pegi cepat siap" apalagi rezeki jangan ditolok oooooo,musuh jangan cari NAYA nanti...

Sini laaa aku D I N N E R malam tadi, dekat pon nagan umah. Ni kebetulan aku terpengaruh ngan blog prend aku yang da terjah lagi awal dari aku.  

 Time aku menjamu selera tuan tanah oppsss selaku tuan kedai tak de lee pulak....nasi hayam hainan main menu ok lee memenuhi citarasa aku.

Nii muka budak yang aku soh posing blakang billboard dia....kedai nii mmg penuh serata dinding ngan muka tuan kedainya..


Gambar kureeeng memuaskan sbb paparazi aku tak bawa camera dia so terpaksa le aku guna hnpn jeee



.............L A Y A N   J E ............

haaaaa time aku lam keta nak gerak balik baru nampak tuan tanah da sampai...haaaaa lol awat lambat seminit ishskkkkk....laki aku siap kata haaa nak gi tangkap gambar gi,l tunggu lam keta.....terus aku jawab huhhhhhhhh tak pa laaa next time l singgah makan lagi ...W O  K E Y

Tuesday, October 19, 2010

Happy Birthday Zikri Helmi


H A P P Y 10th. B I R T H D A Y

We wish you a life where your dreams come true and your goals are achieved. We wish that we could always wipe any tears from your face + make everything okay again. We hope that you will always know that we are thinking of you and forever wanting nothing more than you complete happiness in your life...
It's your happiness that brings us such immense joy, because you are our son + brother and we love you so much...

From us - Ayah,ibu,kakak,abang chik & baby Shazleen also makchaq



LuV U alWays & FoReVeR.....

Moga menjadi anak yang soleh, berjaya dunia n akhirat and also Have a good day today & many more to come..! Do your best,on yr final exam today..
Good Luck my dear..!!

p/s:today you may well hv grown up, but in My's heart, you will always be my special tiny lit baby boy the one that Allah gave to Me10 years ago. I love you. Happy Birthday.

Monday, October 18, 2010

Sikaki buli N tukang Kena buli ....hehhhh

Haaaa mai aku nak kenalkan penghuni lam umah aku yang selalu wat aku jadi kecoh tahap gaban....ada yang tukang pencetus perang,ada yang penyebok antrabangsa,ada yang garang nak mampus,ada yang loyar buruk tahab superman...macam macam ada,semua pon ada....


Niii NURUL IMAN SHAZLEEN, No.4,umuq baru 1thn 3bulan,beranak kt Pantai Medical, Bangsar on 27-July-2009,Berat masa beranak kl xsilap lam 3.90kg kot...mmg besar budak niii....SiKenit yang suka sangat tayang muka busuk dia......pantang org soh wat muka...haaaa nii lee dia tayang..sikkkk org nak wat menantu pon xjadi......berjalan masa umur 8bulan,kerabat tangga pon time nii gak....gigi da ada 6 batang...4atas,2bawah...so far dia lee paling bagiuh jarang kena sakit....minta simpang oooo.....!!!

haaaa nii lagi iskkkkk buruk benar nak oooooo...time niii lam keta...ada jeee peel dia....pantang lepak nak mengikut jeeee.....tp aku pon suka bawa sbb tak banyak kerenah....!!! 

Niii anak no.2. NURULAIN SHAHFIQAH, umur 9thn..besday dia 9-Dec-2001.Beranak pon kt Pantai Medical,Bangsar..anak anak aku semua kt situ...sebabnya dekat ngan umah MIL..so senang kan keja laki aku..hehhh samaada time aku nak beranak or time anak2msk wad...hehhh...(opsss terkutuk laki leee plak).Haaaa nii leee tukang kena buli no.1.....tp garang ooo...sekali dia mengamok mmg aku kena masuk campur..siap dia jeling tuuu kat sapa yg cari pasal ngan dia...selalunya sizidane leee...tp baik ati...so memang kakak leee mangsanya mungkin sbb dia pompuan yang paling sulong..aku ada 2 pompuan,2lelaki...so pantang nampak kawan tuuu tgh lepak dok diam diam....terus dia pibelakang kawan tuu soh dukung....haaaa muka pulak iskkk toksah nak kata leeee mentang2leee gigi tuu baru nak timbui....kes nak tayang leeeeee...

 Niiii pon tukang kena buli gak....masa niii tgh test baju raya..selambar jeee dia gi tarik telinga abang dia...geram lee tuuu sbb abang dia gilepak atas riba sining..so apalagi jeles punya kes leee niiii....haaaa kauuuuu.....nasib baik tak digigitnya telinga tuuuu..kacau lagi....nii leee penyebok antarabangsa kt umah tuuu...Nama dia MUHAMAD ZIDANE HELMI,tak dikacaunya abang,disentuhnya kakak,tak pon haaa ayah dia pon jadi habuan kacau dia.....tgh org tuu sedap lepak tgk TV time tuu dia mai senyap2gi kiss pipi ayah dia....haaaa lsp tuu melalak leee sbb ayah plak balas dendam..iskkkkk mmg kecoh pasalnya...penyebok yang tak de keja nak wat....pasal apa dia tak kacau aku..sbb aku nii garang sekali aku jeling haaa terus tak jadi dia nak cuit..hehhhh umur baru 6thn skoll tadika lagi...taun depan baru msk skoll..tak tau leee aku!! beza umur ngan no.3 jauh 5thn..tuu yg manja semacam tuuu....nii lee pujaaan haati laki aku ..!!!apa apa cikit minta tulong dia nnt dia jawab "COBAAAANNNN"ambil kau..!!!byk sg tgk ceta PRAMLEE niiii...besday dia 6-March-2004, tapi tiap kali besday abang or kakak sure dia pon sebok dok tanya adiah dia mana...!!geram aku..ingat main jeeee..


Niii yang sulong...da darjah 4 taun niii..sok besday dia 19-October-2000.Beza setahun jaaa ngan no.2...aku selang bunga laki, gal,laki,gal...hehhhhh (rezeki tuhan nak kasi cam tuu)..Nampak dak cammana garangnya anak dara kenit aku tuu..time nii apahal entah...cam nak ditelannya abang tuuu....


So tuu leee sikit2 pasal isi umah aku ....yang paling dikerumi time niii haaa kenit nii le....asal sesapa balik skoll dia gak kena terpa lu...so cammana tak kena buli..tul dak....!!!!!Cammana pon aku bersyukur ngan kurniannya....semoga anak anak aku menjadi orang yang berguna,soleh dan solehan...dunia dan akhirat!!amin

Nii lee family aku,laki aku tuu susah sikit nak senyum .....tuu lee paparazi kt umah...heheheeh!!!

Saturday, October 16, 2010

Dinner di ChErAs lagi dan lagi.......

Tempat nii mmg faberat anak anak aku n laki aku....so kalau lam sebulan tak dinner kt sini mmg tak sah..aku pon pelik..nak kata fabulos mabulos sangat pon idah leee tapi TV3 jalan jalan cari makan ada lee gak terjah kedai niii...dulu aku pon gila gak tapi sejak nak diet nii so aku kena leee kurangkan nafsu makan aku niii......hisss(lagipon da kenyang makan kt ole-ole tadi).........



ABC yang mengancam......tp rasa tetap sama kot kl order kt tpt lain......tp presentation kena bagus so lain kali anak aku order lagi......(padahal bukan habis pon minun sorang,aku gak tukang perabih)

Nii polak...Watermelon Jus tuk laki aku,Milo tuk siZidane..(ABC tadi pon dia punya gak)



Muka budak yang dah kebulur + penat +ngantuk....tp tetap nak telan gak....aku soh dinner kt umah jee tak mau..sanggup tuuuuu !!!haaai lee anak aku padahal jauh tuuu nak terjah pi cheras dr.bukit jelutong ........


Nii lee sebenarnya makanan faberat anak anak aku....CHICKEN CHOP,kt Cheras.Bagi aku reasa dia OK jeee...tp sbb anak anak aku niii jenis yang suka taruh kuah berbanyak...kuah pulak sweet tuu agaknya depa suka tuuuu....yang aku heran tuu tak jemu jemu tuuuu....

Niii pulak chicken blackpaper laki aku.......selalunya dia suka pesan blackpaper stik...tp sbb kali nii aku yang tukang order so aku tukaq menu pulak...Sayang oooo selalu sangat telan stik tak elok ok....soooo dahh makannnnnn...



Niii kedai dia...namanya WESTERN...kalau tanya orang kt situ aku agak leh tau kot....alah dekat ngan taman len sen(gambar xberapa clear lee pulak) nii hasil paparazi aku tau....


3 budak kenit yang da kekenyangan..appy jee muka...da nak oooiiii gi tido cepat sok ada tuisyen pulak..exam pon da nak dokat.....gi sebelum ibu naik hangginnnn....

Sepetang diEmpire

Petang semlm lepas opis sempat lagi aku terjah Empire,nii pon sbb BFF aku kat situ....so nii 1st time aku sampai selalunya aku lepak subang prade jeee..lagi pon sbb dokat bonar ngan opis aku,so kejap lagi senang aku nak cabut giambil ain balik skoll plak...isshhhh jadi driver bas niii kalut memanjang,kalau lambat cian plak penumpang aku dok  tercongok depan skoll nanti..hehhh anak aku leee tuuuu...kecoh dia kalau aku lambat ambil nanti...so kiranya lepak kejap jeee..nak tinjau satu empire pon xsempat....next time aku tinjau lagi kt sini....so kami lepak minun diOle-Ole Bali....





nii ayaq yang aku minun,hehhhhh tengok tuuu lam ayaq pun ada rumput rampai...yang kaler putih tuuu sebenarnya Jus Pisang...alahh putih yellow tuuu..sedap sangat...yang cam ayaq kosong tuu ada epal tuu Jus lemonapple....nii pon sedap gak...tuu daun pudina dia taruh gak...


Deko very nice...cozy jeeee.....aku cam nak angkut jee tpt lilin tuuu..cantik banget....

nii pulak pisang bakar..dia taruh aiscream,ada cam keropok sikit,halua kundok(niii alah yang manis kaler putih tuuu)kt kampung aku panggil tuu jeee...sapa yang nak try sini aku rekomen try this one..mmg terangkat!!!!


nii kudapan...keropok cicah ngan kuah kacang..


niii satu lagi ayaq kawan aku..yang banyak sampah sarap tuu...hehhh Jus lemongrass...mmg ada serai pon...rasa aku tak try pon....aku nii pelik2sikit mmg susah nak telan..tp kawan aku kata mmg syiok.....

Ni muka aku yang da hampir2 nak serabai...seblh tuu kawan aku tengah dok tulis apa tah....
Lukisan belakang aku tuu pon cantik gak....


Nii pon kawan aku gak,deko belakang dia mmg cun.....alah alah bali leeekunun2 lepak kat bali leee tuuuuu

Sebelum kami lepak minun sempat lagi sekodeng satu kedai nii mmg cantik deko alah alah english style....so sapa minat haaa singgah sini tinjau (aku bukan promote tau,cuma aku berkenan kt salesgal sbb friendlly sgt and deko kedai pon...CANTIK). nama kedai nii PRINSES...hq kt bangkok...(pehhh siap aku interview lagi)

 Kedai niii bukan jual barang deko umah tau..tapi juai baju....yang corak alah alah english...bunga kecil-kecil tuuuu.....tp aku tak rembat pon baju kt situ....sbbnya aku malas nak try wppon ada satu maxi tuu aku berkenan sangat....aku jenis yang kena try lu sbb ketinggian aku niii nnt watkan maxi tuu bila aku pakai senteng so nak selamat nnt aku singgah lagi...

nii pon aku berkenan



Tuu kawan aku tengah dok membelek....memang dia rembat gak..murah!!!!!tuu haaaa maxi yang aku nak rembat tuu yg model tgh pakai...nnt aku dtg lagi key..hehhhhhh
Tertiba masuk satu MMS dr hubby aku...haaaa terpegun pon ada,terkezzzut beruk toksah habaq lee....,nak pengsan pon ada.....siap wording "haaa tengok anak dara u kt mana"..hisss nak guguq jantung aku nii tgk dia siap lepak atas tuu lagi..tinggi tuu B!!!!hissss terus aku balas.."turunkan dia sekarang or tunggu l piat kaki dia "hissssss budak sorang niii sejak 2menjak niii banyak sgt peel dia....menanjat tuksoh habaq dahhabis kabenat TV pon dah lepas...hissssss..!!! 

budak niiii....siap lepak kt situ lagi..macam kt tpt lain tak da.....nii aku dapat lagi SMS so malam nii tak yah masak wp sebenaqnya aku dah siap pon dinner sambal sotong....aku sempat masak masa lunch hrs tadi......laki aku kata nak makan CC kt Cheras.....nak tau apa tuu CC..tungggggguuuuuuuuu next entry aku keeeeeeeeeyyyyyyyy