Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Friday, December 31, 2010

Sosaj Puff

alohaaaaaa nii menu tea time last week....iskksksk puff lagi,mentang mentang kat umah mmg ada stok"K A W A N" apa lagi tuu jee laaaa aku dok uli...lagi pon senang & cepat...Pagi tuuu kitaorg terjah gi jalan TAR kejap gi kamdar cari baju skoll sizidane balik pon da kul 2 so aku malas nak pikir menu lain wat nii senang sedap pulak tuuuu...so kalau nak tgk resepi gi lawat blok mat gebu k....

Masa aku dok tenung cara mat gebu wat punya lee payah tapi perhhhhh jadi gak aku wat..(tertiba bangga lee pulak)hehehehe...yelah aku nii jenis tangan keras tuuu yang tertiba jadik tuuu cam nak belagak lee pulak..hehehehe nii kalau kakak aku tgk sure terperanjat monkey nii hehehehe.....





Saturday, December 25, 2010

Ho Hoooo is CoMiNg & SarDiN PuFf lagi

Ho hooooo Merry X'Mas



Pagi memang tak keluar gi memana.....pelik pulak aku...tapi sebab aku pon buzzzy dok mengemas & dok balut buku budak budak tuu yang penyakit M A L A S mai tuuuu.....so takpaaa for bekfas aku gi beli bihun goreng & nasi lemak sotong jee tu hubby....(tuu yg ada masa depan NB niiii)

Niii sardin puff aku wat petang semalam,lepas jee balik sesambil dok gaduh ngan sikenit yang nak try kasut kakak dia....kebetulan ada pulak sardin balance lunch tadi so aku pon masak leee puff sardin senang & sempoi...Layan gambar jee laaa yeeeee





Sedap makan panas panas ngan kopikee,milokee,teh keee....yummmy jemput makan



Gunting Rambut & Uptowm Damansara…D’Village


aku da start coti sampai new year…..best best…!!!!

So semalam aku ngan ain gi salon …nak gunting rambut maklum laaa skoll nak buka da niiii….so lepas tuu kitaorg lunch kt Uptowm Damansara…D’Village..


Ain makan laksa & minum milo dinosaur paverot dia,aku pulak nasi lemak ayam goring serai jeee….tapi aku meratah ayam jee lebih,diet punya pasal heheheh….cittt padahal aku kenyang ngan telan ayar jeee…mana tak berjam aku kt salon tadi…kebulur terus tapi bila sampai jee kedai pening nak pilih menu haaa bedal ayam jee sedap polak tuu …

 
tuu dia ayam goreng serai..memang sedap,rangup & terasa..paling penting besar tuuu kenyang sampai malam...




 
Ni pulak Laksa Asam...sedap,pedas..siap ada otak udang lagi...mmg best



Selain dari menu nii,yang paling best nasi dagang & nasi lemak...mmg best kalau dari during bekfast memang full house..berbaris nunggu!! tapi berbaloi & harga pon ok.





Thursday, December 23, 2010

Handpone or Camera baru


B tak mau lee HP or Camera....l da ada E72, camera kalau l nak pakai kita share laaa buleh....hehhhhh takut sangat aku pinjam "darling" dia tuuu...hiss ni bukan entry riak tau!!

Story nii cam niii last 2,3 week aku nak snap satu picture so aku soh lee mr hubby alih alih dia habaq “iskk u niii nanti jap lee l nak layan movie nii lu” aku pon jawab”hiisss bak sini l wat sendiri tak pon u beli lee kat l satu,haaa kekawan blog l semua ada satu” hisss menjwb jeee cammana nak masuk syurga nii heheheh….adoi laaaa!!! Lama sikit tuu dia layan lee juga..

So semlm aku bagitau pulak nak Nokia baru, itu yang dia tanya nak hp kee nak camera…kena wat istiharah niii dua dua aku nak…alih alih ari nii aku terpandang nii pulak...adoi laaa
C A N T I K   nya macam nak pulak....L E H tak!!!!!

 Kisses


T A P I kot kot l terbekenan benda lein pulak....cammana aaa....hehehehh rakus sungguh aku niiiii
 Question Mark 










Wednesday, December 22, 2010

CuCuR UdAnG ranggup

Niii menu ari ahad ari tuu, tak abis abis tayang makanan yaaaa....tapi aku nak masuk gak lam entry niii heee lunch makan nasi berianikan tapi disebab aku main cuit cuit jeee tu yang bangun tido kemaruk prot berbunyi apa lagi terus selongkaq dapur cari bahan tuk makan.....tuu yang wat cucuq udang niii senang cikit lagi pon mmg paverat mr.hubby ...




Haaaa tuuu jari jemari sikenit tak sabaq nak melantak (perhhh bahasa ibunya hehhhh ) nak makan walaupon aku da habaq panas lagi..iskkk nama pon budak bukan nak paham bahasa pon..sepoloh kali habaq haram nak paham....asal do nyebut "n a k" "n a k"...iskkkk tak bagi cian da bagi kang melecur polak molot comei tuu...Jenuh lee aku dok meniup...


Ada Tepung Gandum, telur,udang basah or kering,kucai,taugeh,,cuka makan,garam.....ok dah tuuuu cukup ramuan

Dibancuh dengan air sejuk (untuk mendapatkan cucur udang yang ranggup diluar dan lembut didalam)

Sos: ambil jeee cili sos lam botol tuuu


Tuesday, December 21, 2010

NaSi BeriaNi v Ayam Beriani

Ni Menu last ari tuu, pepagi lepas bekfas & gi pasar terus terpikir nak masak nasi beriani so apa lagi....hisss takan nak google cari resepi kot alih alih terpikir ada yang rempah readymade hehhhhh 
GooD IdEa
GooD IdEa
so apa lagi masak balik singgah mydin cari ...nasib baik ada...!!!! so Layan Leee GamBaqqqqqqq 

    


Da ada Nasi Beraini, di gabungkan pulak ngan Ayam beriani ...perhhh mmg budak budak makan bertambah....aku gak yang tak lalu makan...agaknya kalau da penat nafsu makan pon kurengggg......lagi pon aku kurenng sikit kalau ada minyak sapi niii......tuuu sebab aku bukan antu nasi kaler kaler niii......tapi aku rasa gak lee ciput sebab suapkan anak dara kenit aku tuuu.....panas panas nasi lembut lagi so leh dia makan ngan gigi graham yg baru tumbuh kiri kanan tuuu


 Nii pulak Udang goreng telur...best tau makan panas panas...bukan setakat budak budak bertambah,bapak budak pon join sekali......ALHAMDULLILAH.
Da penat masak nak makan pun kenyang lagi so apa lagi..... 
J O M layan K A T I L pulak Hammock 1 



SarDiN pUfF



Sardin puff niii aku wat petang semalam lepas balik dr opis,hehhh berkobar kobar jeee nii sebab asyik sangat dok terjah blog mat gebu yang sememangnya menghasilkan resepi yang alah alah gebu gitu....dari ahad ari tuu da aku dok belek cara cara nak wat puff niii mula2 tengok perhhh payah sungguh tapi bila wat yahoooooo berjaya seh. 

Sanggup ahad malam tuu aku ajak mr hubby giserbu giant kot kot ada puff pastry jenama "KAWAN" tapi enggah ada....terbantut lee kejap..so semlm masa lunch keluar lee pulak gi Parkson Subang Prade..alhamdullilah jumpa itu yang C E R G A S jee nak try wat tuuuu....

Hasilnya cam kurennnggg menarik lam gambar tapi rasanya S E D A P gak...hehhhh terpuji diri sendiri lee pulak

Opsss cam terlebih masak pun ada....terlajak 2,3 minit lam oven....lepas tuu my dotter pulak terlebih rajin abis disapunya kuning telur kt pastry tuuu….tuu agaknya kot nampak itam & garing.....


Nak resepi terjah blog M A T  G E B U ada macam macam gaya & resepi puff niii.....

Monday, December 20, 2010

Cepatnya Masa Berlalu...


ll Dengan Nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang ll

Tanggal 17 Disember 2006 pada jam 6.00 am

Allah Swt telah memanggil seorang lagi hambaNya pulang ke RahmatNya..
HAJI SUDIN BIN IBRAHIM
4 tahun masa berlalu, Perginya takkan kembali, seorang abah yang terlebih dahulu meninggalkan dunia yang fana ini, seorang abah yang amat dirindui belaiannya tika ingin bermanja, tawanya dikala kegembiraan, gurauannya yang seringkali menjadi pemujuk duka.

Buat teman-teman diluar sana yang masih boleh merasai nikmat hadirnya kasih sayang seorang ayah,abah,daddy... bersyukurlah anda.. hargailah mereka seperti anda menyayangi diri anda sendiri.., dan menyayangi mereka lebih daripada anda menyayangi diri sendiri.. itu lebih baik..
seringkali kita tidak menghargai orang yang kita sayangi apabila mereka berada didepan mata..
benar, hanya selepas kita merasai kehilangan mereka, barulah kita sedari betapa bermaknanya
dan mendalamnya kasih sayang kita terhadap mereka..

Saturday, December 18, 2010

X'Mas at KLCC

Seperti besa kami memang jarang lekat kat umah time weekend asal jee bekfas terusjeee merayap jejalan kejap….Keluar jee umah terus gi1U kejap gi ambil tiket bas kekawan aku yang nak perabih kan duit kat Singapore….dari situ baru gi bekfas then terus gi KLCC….





Budak 2 orang niiada jeee benda yang nak di gaduhkan









Friday, December 17, 2010

Camman leh Lupa Nak Gi Klinik

OMG pagi ni sepatut nya aku bawa siZidane gi Klinik nak minta GL sebenarnya….iskkk cammana leh terbabas lupa niii…pada hal mmg aku lambat keluar pon pagi tadi..iskkk isskkkk  Sad haaaa siap leh lepak memain lagi ngan siShazleen .....pada yang sure heran apasal lee aku nak ambil GL sebenarnya 2minggu lebih sikit ari tuuu masa bawa sikenit Sha deman doctor tuu perasan mata kiri zidane cam ada ketumbit…aku pulak cakap”doc da dekat 2minggu cam tuu gak..tak kecil tak besaq”..iskk Nampak sangat aku tak ambil berat nuuu..!!!!! iskk ibu apa laa aku niii  I'm sorry  I'm sorry …
Mungkin sebab tak sakit kot tuu yang aku wat cam tak heran jeee tuuuu…..meh sambung balik lepas tuu doc tuu kata kalau lam masa 2minggu cam tuu gak nanti dia kasi GL soh gi specialist…..then malam tadi lepas jeee hubby aku makan aku pon ngadu lee ngan dia…kang skoll da buka susah pulak…tu yang aku nak giklinik Menara pepagi niii….hissss cammana leh lopa niii….. No ....nampak gayanya petang niii lee aku kena bawa gak...kang nanti nak bawa gi oliday pulak lepas tuu da buka skoll....lagi lambat lagi payah!!!














Thursday, December 16, 2010

Mudak yang banyak Hal

Masamnya muka mengalahkan baru lepas makan seguni jeruk jeee…..hehhhh nii lepas gaduh nya zidane rebutkan PSP…bukan dia pandai main pon tapi saja suka tekan tekan dengki lee tuu sebab abang dia tak layan…nak soh tarik upik tilam laaa tuuuu….ingat larat kee nak tarik pi mai pi mai tang tuu gak…bukan jauh pon jarak bilik ngan ruang lepak tuuu….saja jaa budak niiii

Lepas tuuu mula laaa zidane pon ok wat perangai…hisss last last aku bawa turun kenit nii..haaaa kau pi kacau ning pulak….sampai bawa abis baju lecun kena ayaq..adoiiii budak niii…..lepas aku tukaq baju haaaaa keluar pulak style niii……nii pesyen nak ngedap antu kaaa apa…!!!

Wednesday, December 15, 2010

Taman Tasik Perdana,KL

Singgah kt tempatnii niiii mmg unplanned, weekend jarang breakfast kat umah. So last week tuu aku plan nak gi sopping baju skoll siZidane jaaa, yang ain ngan zikri tak payah sbb pengawas so aku main order kt skoll jaaa….sementara tuu pakai yg lama jeee…..tang situ aku da jimat sikit….jimat bendanya melayang dah RM aku opssss thank aaa B….sah sah RM laki aku !!! Kekadang kecian gak aku pada yang anak ramai tuu kan….memang terasa leeee bebannya…!!!! Aku yang dua dua keja pon sesekali tuu pening gak lom lagi bab nak bawa gi holiday…..!

Macam besa kami makan kt kedai nasi lemak larkin..(aku pon tak tau apa yang sedap sgt,org mmg berbaris munggu nak order nasi lemak) aku kureeengg sikit bab bab nasi niii so share jee bihun goreng ngan zidane sekali aku suapkan sikenit Sha tuuuu, ain pulak makan mee goreng,zikri pulak chow kew tiau...perhhhh mmg terangkat....tp satu jeee ain kureng sikit tpt nii sbb dia kata kebersihan kureeeenggg...anak dara aku nii jenis yg teramat cerewat bab bab kebersihan niiii.....tapi da ayah dia nak makan gak so ikut jeee laaaaa……

Lepas makan ingatkan nak sopping lain plak jadinya….rasanya laki aku malas nak bersesak kot… oooooo mmg leee time nii semua umat da sebok nak beli baju skoll…apalagi laki aku umpan leee kids ngan playground……





Niii mudak manyak suka.......penat aku mengikut bontot dia...
suka laaa tuuu bila ayah snap pix dia.....

 Lepas tuu kitraorg jejalan sekitar situ,alang-alang da sampai. Ramai gak orang time cuti nii siap berkelah lagi..syiok jeee nasib baik time nii cuaca mendung jeeee...mmg best!!


Sempat lee kami posing








Bukan main lagi anak dara ni.
anak dara aku yang suka posing & laki aku yang mmg suka snap pix.diaorg.



Pokok nii kalau tengok menang mengerunkan,akar besaq besaq tuu..memula ain nak posing kt situ tp agaknya takut terus tak jadi , tuu yang aku cepat cepat join sekali alih alih zidane pon celapak sama....cis kourang niii mmg leee kacau daun...!!!





layan jeeee gambar berbudak niiii ......

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...