Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, January 31, 2011

List new Year

B, coming soon yaaaa.....this one or ......
hehhhh ari tuuu masa gi Berjaya Times Square...sesambil jejalan tuuu aku pon sebok lee dok tgk gajet2 kt situ....mmg da lama terberkenan ngan benda alah niii tp cam ehhh ...ehhh nanti dulu laaa...sebabnya aku nii banyak sangat waiting list..tak terlayan laki aku tuuu....bukan tak terlayan dia dah MALAS nak layan pon heheheh ..... 
 Crying 1 Crying 2Crying 2

Nii pon salah satu gak.....


Fungsinya: Sony launched the CyberShot DSC-H7, which is an 8.1MP camera with a Carl Zeiss lens, a 15x optical zoom, a “Face Detection” feature, and a video output to connect to an HD TV. Other features include the BIONZ system (same as the α DSLRs), Super Steady Shot (image stabilizer), and supports up to ISO3200. FYI, the camera’s case is made of plastic.
so tak pa kalau dia tak terlayan pon nanti mana lee tau kan.....kot kot aku dah terrembat satu ...jangan marahhhhhh aaaaa....l da story morry early tau..!!!



Entry kat KLINIK

Saya nak daftar nama yeee akak...nak jumpa doctor....!!! Ni time budak kenit nii deman ari tuuuu...masa nii benjol lom ada lagi..balik dari klinik,lepas makan ubat...agaknya badan da ringgan sikit tuu yang terus melompat tak hinggat tuuuu!!

 apa leee dok tenung tuuu, dok cari ilham lee kot cammana leee nak keluarkan benda alah tuuu yeeeee....sudah sebelum kita kena marah baik gi cari port lain....da lee cermin tuu dok bunyi "gebebuk,gedebang.....hisss geram sungguh...."


 seminit jee dia dok diam !!

 niii kat kaunter nak ambil ubat.....aku malas nak dukung dia...yelah mana nak pegang ubat,nak sign borang ING tuu lagi,nak dengar nurse kasi arahan lagi..last last aku pandang jeee dah selamat dia baring atas lantai tuuu...hissss budak niii nak kena "babap" niiii


Note: Gambar tak cantik sangat coz aku snap dari handpon jeee...so cuti raya cina nii kita gi cucuk tuk 18bulan polak.."Diphtheria and tetanus toxoid, pertussis vaccine Haemophilus influenzae vaccine Oral Polio vaccine"
pendeknya DTP / Hib / Polio (aku goggle)


Wednesday, January 26, 2011

baik je Deman dapat benda lain pulak...

Sekarang nii agaknya musim deman,selsema,batuk kot.....asyik asyik gi Klinik ada jee spesis penyakit yang sama especially budak budak leee....So nak jadi ceta lepas jee baik dari deman haaaa engkau penyakit lain pulak dia gi cari...tak pasal pasal terOVER melompat da dapat BENJOL tang dahi tuuu sebabnya silap landing...TERlanding kt bucu katil (ikut dari reporter aku lee,sbb dia dok main lam bilik abang long dia).  Masa kena tuu terus lee reporter aku BERLARI kasi tahu yelah dia pon risau gak kot kot jadi benda lain tp sebab Sikenit nii tak nangis langsung so aku pon COOL jee laaa tp dok pelik gak sebab dia asyik dok gosok tang mata jeee...TIME nii baru aku gabra yelah mana tau kot kot kena tang mata naya.....hisss minta simpang malaikat 44....TAKUT oooooo....mula lee aku bersoal jawab...tup tup ...baru aku PERASAN..
JENG...
JENG....
...............
...............
.................

Haaaaa tu dia...BIRU tang dahi tuuuuu..sikit punya besaq kaaa benjol

siap leh wat muka senggeh lagi tuuuu.....aku pulak yang naik geram ngan dia.....


Ni polak bengkak tang bibir....salah landing gak....gigi tuu dah lee tajam tahap drakula....tuu yang bila jatuh tergigit bibir tuuuuuu terus bengkak....jenuh aku nak tuam ngan ais pulak...
TAPI
satu jee aku salute ngan budak kenit niiii dia akan nangis bila sakit tuu menang dia tak leh tahan....kalau tak dia bantai main balik...cam tak de apa pon jadi...aku pulak kecut prot..yelah anak ooooooo....

Monday, January 24, 2011

Lepas Sorang Sorang..

Betui lee orang kata kalau nak jadi tuu mmg tak disangka sangka..semalam baru gi Klinik kat bawah tuu sebab siKenit Sha still dok ciri birit,ni ari nii gi lagi sebab siZidane pulak deman panas,suhu naik sampai 38c..apa lagi kalut lee aku ngan ayahnya...bukan apa kekadang deman nii tak leh dibuat main kannnnnnn..kannnn..

Zidane ni sebenar dari last week lagi dok cakap pepagi jee masa kelas agama dia dok sakit prot,tapi yelaahhh aku pon tak ambil pot sebab ingatkan dia nak cari alasan nak ponteng(tak baik tau aku niii,ingat time aku giskoll dulu kot yang mamang kaki ponteng hehehe akahhaa)..so balik jeee kelas ari nii dia call bagi tau "adik penat lee ibu,kat skoll adik muntah "apa lagi gabra lee aku kejap terus sok ning monitor suhu dia....iskkk..

So minggu nii mmg stress sikit baru jee baik sikenit sha,ganti pulak abang chik dia.....arap arap abang long & kak ngah ok leee......

Sunday, January 23, 2011

Jejalan lagi...

Nii time masa Thaipusam,lepas jee bekfas kt tempat biasa area KL tuuu terus leee aku soh laki aku pusing pusing....yelahhh kang kalau sesak tak pasal pasal idea bernas aku kena cantas..tapi alhamdullilah time nii agaknya area KL aman damai.....Batu Caves jeeee lain lee kalau aku minta soh bawa gi area tuu mau aku dapat jelingan maut tahap superman punya heeeee.....
so kita org singah ke BERJAYA TIMES SQUARE saja jejalan tengak sambutan raya cina heheheheh....

Sikenit tuu mmg kena mendukung leee sebabnya stroller dia aku antar gi dry clean..hehhhh leh aaaaa....
so nak gak aku sopping tinkgap so kena lee aku dukung kenit tuuu...

bodyguard aku

Dah penat jejalan jom kita singgah kt sini KRISPY KREME...


nii leee donut yang kami order.....tapi kan aku lagi suka JCO..opssss sorrry aaaaaa


nii menung bukan sebab penat tau tapi sebab dok pikiaq mana lagi aku nak ronda hehehehehee.......

aku cuti lama oooo tuu yang kena plan baguih punya kalu tak mau pengsan aku dok lam umah jeee....tuuu aktiviti ari thaipusam so nii pulak aktiviti semalam...he
hehhehh kan aku kata ada jee idea aku yang mr.hubby dok layan....

SO KAMI KAT pavillion PULAK SEMALAM
jom layan gambar
sambil tengok meriahnya sambutan raya cina kt komplex


Baru sampai niiii, time nii kureng orang lagi so best lee berjalan,berlari...opssss mmg kena berlari tau sebab aku tak bawa stroller sikenit tuuu...so apa lagi jenuh berkejar kejaran leee jawabnya....Ok kali niii kami bukan sekadar sopping tingkap tau sebenarnya aku ada benda nak kena cari for dinner..tuu yang cergas gak kesitu...tapi kan B rega barang kat sini aduhhhh mahai nya...dah leee lom gaji lagi niiii......





depan pintu masuk..kalau gi Jalan kaki lee..kalau naik keta sure le kena parking lu kan.....
sambutan raya cina meriah gak..cuma time aku gi sini orang tak ramai lagi..


Nak ooiiii main tarik tarik apa kang putus benda alah tuuuu naya .....

Haaaaa tengok tuuu terduduk kakak dek kejakan ngan adik dia.....

kami yang kepenatan...tertambah aku leee sebab dok kena mengikut bontot sikenit...

Wah budak niiii marah dek security guard tuu nanti nak oooiiiii...selambar jeee dia dok main ngan tanglung tuuuu.


Tuuu stroller tuu aku pinjam kt kaunter dia..letih aku nak berlari ngan kenit tuuu...
B,tuu alah alah posing manja tuuu mana tau kot kot u nak belikan l barang kt booth belakang tuu pulak hehehehe


Dah dapat barang yan aku cari tuuu so kami pon gerak balik...THANK yaaa B, penat ooo tapi sebelum tuu singgah makan lu nasi kandar,kari kepala ikan,ayam goreng madu kat area kampung atap...gerai ni tepi jalan jee...



Heeee da abis makan baru aku teringat nak soh paparazi snapkan gambar kedai tuuu.....menu lunch tadi lupa leee memasing prot da berbunyi so apa lagi ngap terus....

So alang alang nak tunjuk meriahnya sambutan raya cina aku selit leee gambar nii gak...niii masa kt 1Utama,Damansara..tempat WAJIB heheheh


Dari view atas jeee

isskkk budak 2orang niii, kt situ tak de tulis keee had umur....TURUN woooiii jahanam benda alah tuuu


Da abis...Jom sleeppppppp...zzzZZZzzzzz sok nak keja polak...



Tuesday, January 18, 2011

Bila Busan tertiba dapat TIPS NAK MENGURUSKAN BADAN.....yahooo

Tertiba ari niii busan tahap gaban lee pulak   ...padahal banyak benda nak kena settle tuk opis dinner niii...iskkkk da busan apalagi mulalee tangan gatai nii nak merayap dari satu blog ke blog yang lain & tertiba tertarik ngan blog KiNa pasal weeding preparation (terkenang lee zaman makcik dolu dolu...)hhehhhh sesambil tuuu tangan dok turun naik tertikus...then jeng jeng..terjumpa satu categories niii TIPS MENGURUSKAN BADAN ..aku part part kuruskan badan nii memang mudah sangat tertarik....hehhhhhh
terus terjumpa blog niiii Khairiyah aka Kerry apa lagi bertapa lee kejap kt situ......

So sesapa nak try haaa terjah sesambil menambah kekawan...tak rugi pon !!!!!!!!...kalau kata mahal banyak lagi produk yang lagi mahai.....so kiranya berbaloi leee bagi yang jenis berat bontot nak jogging petang2 tuu try ASSETS n SPANX niiii....tak try tak tahu hasilnya kan kan kan..



ASSETS ade...SPANX pon ade
pililh, order n bayar..macam2 jns ade
sape mention kat blog die...siap dapat diskaun lagi..
menarik kan??
pe tunggu lagiii.....layannnnnnnnnn sebelum tuu meh layannnn gambar nii
 
 
 
dulu lepas tuu apa lagi terjah blog Khairiyah aka Kerry







Monday, January 17, 2011

Hari Minggu Kami.........

Pepagi sabtu aku da kerah siAin temankan gi 1U sbb nak gi JJ...hehhhh sopping jeee...opss bukan tuk aku yeee...sbbnya Mr Hubby tak tinggal ponnnn RM tuk sopping,yg ada pon tuk keadaan terdesak,minyak keta,belanja anak2 makan,duit skoll,pasar...tuu jeee duit sopping...kirim salam heheheh...opsss terkutuk plak....sorry aa B...

Niii aku gisopping tuk barang opis leee sbb department aku nak wat dinner so aku dikejakan tuk beli lucky draw...mentang2 depa tau aku kaki tawaf soping complex nuuuu....sungguh tak patut...so aku gi lee membeli best tau....terberangan lee kejap kot kot aku yang dapat nanti.....

lagi 5min kul 10am kitaorg da sampai....senang cepat2nii leh pilih nak parking kt mana...aku cari yang tul tul dekat ngan lift senang nak ulang alik simpang barang nanti....time nii JJ pon lom buka so sesambil tunggu tuu siain sempat lee heret aku gi satu kedai niii "GIRL"..nama bukan main lagi ...terlupa pulak nak snap gambar kedai tp lam dia penuh barang pink..pink,gal gal...so apalagi sempat lee dia rembat satu handbag niii ngan alasan senang kakak nak taruh handphone...hisss budak niii sempat gak lee aku kasi jelingan maut sikit...tp sebab comel jee handbag tuu Ok lee kakak.....melayang leee RM49.90...

Lepas tu terus masuk JJ,takut pulak lelama nanti ada jee benda dia nak "pau" aku.So aim aku tuk dinner barang letrik jeee senang, ada lee satu dua aku cari pinggan mangkuk.....penuh keta aku...sesambil dok mensoping sesambil aku dok SMS ngan Hubby aku yelaahhhh ari tuu kan dia balik dr outstation....so sabtuu tuu klas abis awal tuu yg nak try dptkan flight awal tuuu...alih alih penuh naik leee gak flight kul 6.45ptg..hehhhh..


ada 15 hadiah semua jangan sikenit aku landing atas tuu udah laaaa kalau tak naya aku.....  


Sampai jee umah lepas soping tuu lam kul 3pm tgk2 MIL aku dah ada...heeee bertuah punya menantu merayap jee...tp MIL aku sporting...weeeiii aku dah inform dia awai2laaaa...so aku angkut lee gak MIL ngan anak2 gi jemput Hubby kesayangan aku tuuu...then terus kitaorg gidinner kat bagan lalang makan seafood.... 



Tuu ceta sabtu, ahad aku gi KLCC gi tukar saiz seluar hubby aku....niii set adiah yg aku belikan tuk dia masa anniversary ari tuuu....lps tuu terus gi ambiil adiah aku kt 1U....1U lagi...sikit sikit 1U heeeee....!!!!

Nii pulak minun petang semlm sempat leee aku wat Sagu Gula Melaka....