Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, February 28, 2011

Bakat TerSerlahhhhhh


 opsss nii bukan bakat tau...alang2 tuu aku wat sekali entry nii coz belakang umah pon da siap....so sekali harung jeeee....Niii Leee hasilnya belakang umah aku yg alah alah nak siap makeover tuuu....tang 4segi besi tuu jee lom kering lagi...haipppp dia gi wat kt tpt lain so nnt da kering pakai letak jeee situ...sementara nii kena lee tutup pakai hub yang lama kang tak pasal pasal ada yang terjerumus lam lobang tuu pulak heeheee...opssss tuu lubang air dari singki keluar tau...haaa gan pikir lubang lain pulak heee...

 nampak leee bersih sikit compare ngan yg lama....tuu leee dulu kemain lagi nak wat alah alah taruh batu gitu....last last batu putih sudah tukaq kaler terus tak lawa

So semalam mmg tak keluar gimana pon(laki aku sebok ooooiiiii)...niii dapat bonus nanti kita share aaaa...hehhh..banyak company da dapat oooiiii...!!!aku jee lom lagi...

haaa nii bakatnya So anak-anak aku lepas jee wat homework memasing mulaleee nak start aktiviti lain pulak..yang boy boy main cara boy boy...PSP laaa, playstation laa....(haaa nii nak kena masuk lam kotak da sebabnya nak exam..) Yang gals gals pulak...main cara depa pulak...
sebok dok nak bercolouring...aku tak kesah janji lepas main K E M A S balik...jangan ingat ada bibik kauorang ambil kesempatan aaaaa!!!!

Niii leee hasil nya...oittttt budak standard 4 tuuuu apakee hel nya matahari sebesaq alam tuuu....nasib baik kertas A4, kalau aku kasi A3 tadi mau besar besar kertas tuu dia kaler matahari..hehhhhh apa apa laaa kakak!!

 Hehhhhh nii yang wat tak tahan niiii...kertas tak cukup kaaaaa sampaikan badan pon nak kaler!!

 Weiiiii cam anak red indian da....berceloreng bagai...

Tuuu kolam kecil aku baru beli RM15.90 kt toyRus semalam, siap sizidane complaint lagi awat beli kecil sangat...hehh aku malas nak beli besaq2 tak cukup tpt lepas tuuu nanti bazir air jaaa.....aku kan kedekut hehhhh...

Da semen senang sikit nak main area tuuuu

 Tengok tuuu da penuh pon nak gak isi air lagi saja jee suka nak banjir...padahal ayah dah dok terjerit bising...bukan apa basah ooooiiii...tapi ini budak mana makan saman!!! kita tutup dia selambar jeee bangun gi buka balik...oit nasib baik tak sexxxyyyy

Pagi Tadi punya HaL

Aku da sampai opis tapi kannnnnn Bestmyeee kalau dapat sambung cuti lagi.....hissss kalau leeee opis tuu aku punya kan best...leh suka suka jee aku cuti hehehhhh...
bab nak berangan haaaa serah kt aku.....MONDAY BLUESSSSS ...rasa cam letih jeee padahal semalam pagi gi pasar jeeee lepas tuu lepak sampai petang....letih apa nya pon tak tau leeee......
L E T I H  sebab tak sopping tingkap kotttt......aisyeeee nii sebab darling aku leee dok busssy wat keja....tapi ari sabtu masa dia giopis meeting sempat lagi aku soh dia antar gi IKEA....nnt aku upload gambar yaaaa

Pepagi bangun siapkan sarapan budak budak niiii.....ari ni aku masak mee goreng jeeee, LUNCH pulak aku sempat wat kari ikan pari & sambal ikan sardin ...haaaa cukup leee tuk Lunch budak budak nanti....pepagi tuu lee aktiviti aku ...sesubuh da bangun masak,maid aku nanti tulong panaskan jee lauk...da siap masak aku trerjerit jerit pepagi kejutkan budak 3 orang niiii...yelah nama jee da besar panjang tapi kl bab bangun tuuu payah sikit especially SiZidane...time nii leee nak gaduh...sapa mandi dulu...padahal umah aku tuu ada 4bilik mandi tapi saja jaaaa...time nii leee tak mau mandi kt atas laaa...adik da mandi dulu,abang pulak....mana aku tak terjerit jerit pepagi ngan peel diaorg...
"allloooooo cepat kang tak pasal pasal kena rotan"hehehehehe


Last last minute budak nii baru nak kemas buku...hissssss mmg tau semlm baguih jeee lepak tengok MERLIN laaaa apa leee....haaa time pagi mula leee kalut...

Niii budak yang suka wat songeh pepagi..ada jee hal..tuu tengak dok ambil duit belanja lee tuuu....haaa jangan tak tau laki aku mmg suka sangat letak duit belanja budak2 kt bawah plastik atas meja tuuu...lepas tuuu segala bagai jadual,aktiviti pon dia letak kt situ...senang dia kata nak telek,tenung nanti...iya leee sakit mata aku niiiii....hisssss buruk sangat...tapi nak wat cammana da ada anak...nak melawa kan umah pon susah...ngan buku sekolah lagi....beg sekolah lagi..macam macam!!!!

tuuuuu muka toyaaaa jee sebab kena marah....da leee lambat sempat lagi nak main PSP...mmg nak kena rotan leee jawabnya!!!...

Tuuu duit belanja tau.....tul daaa segala bagai kertas kt sini....

Kalut dok cari ayah nak salam.....nak minta restu...nak gi skoll...

Da siap jom jalan.....lambat tinggai

haiyaaaa cammana aku tak mengamuk...orang semua da siap dia dok terkial kial kemas buku .....kalau lambat kang jalan Jem pulak...lagipon sipengawas aku tuuu kena duty so mmg nak kena cepat pepagi....nii baru seisi pagi lom masuk lepas skoll seisi petang pulak, tuisyen time malam hehehhhh agaknya aku nii kalah tarzan kt utan dok terjerit jerit jeee kejanya.....



Thursday, February 24, 2011

Memalam MaKaN EskreM

Malam nii turn 2 anak bujang nii gi Tuisyen, kiranya seminggu 2x selasa & khamis,sianak dara polak ari senin ngan rabu dari kul 8pm - 10pm. So lepas jee antar ingatkan nak terus balik leee sebab laki aku baru sampai dari opis masa nak keluar tadi (lambat ooo ujan lebat & Jem). Alih alih siAin nak makan eskrem pulak....      
Otw balik umah aku singgah jee sini malas nak masuk Mydin or 7E' or seangkatannya haaaaaa mana lagi kat Tutti Frutti Frozen Yogurt Malaysia. Pada yang nak terjah kl da singgah area Bukit Jelutong tuuu haaa nii address dia.... sempat lagi tuu nak promo!!
BUKIT JELUTONG OUTLET
No.11, D’Bayu, Jalan Serambi U8/21,
Bukit Jelutong, 40150 Shah Alam,
Selangor Darul Ehsan.
   
 
 

 
 




 

Coklat tuk ain..mak aiiii nak penuh tuuu
100g = RM5.30 kalau tak salah

 Niii pulak tuk siKenit Sha kongsi ngan Ning, alah alah nak penoh gak cup tuuu tak abis mmg aku rotan tau..mahai tuuuu
SiAin & SiSha punya eskrem cost me at RM33.75
mak aaaiiiiii
 
 Haaaa makan jangan tak makan lepas nii posa eskrem hehehehehe
aku share jee ngan ain bukan nak abis pon

 Niii mudak pon tak kurang hebat nya...amboi siap gaduh nak suap sendiri tuuu

haaaa kannnnnn nak suap sendiri tuuuu tapi banyak kena baju dari masuk molot

Siap aku pesan kt depa haaaa karang balik jangan nak kecoh kt abang ngan adik....kang tak pasal-pasal aku nak kena terjah balik gi beli .....Tapi sebelum balik aku tapau leee gak kt Laki aku tuuu kang tak beli polak kempunan dia malam niiii    
  


 
Perasa Yogurt RM7.15
cObaaaaNnnnnnnnnnn

Paverate words buat anak bujang aku si zidane....
cakap leee apa jeee or tanya lee apa jeeee...kejap lagi dengar dia sebut pelan jeeeee alah alah bisik,sbb dia tau aku allegic word nii "CObaaNNNNNnnn"  berasap jee telinga aku

Ibu: adik buku sekolah da kemas lom...

adik: CobaaaannnnNNNn

Ibu: Kemas kalau tak ibu tak mau pusing pusing dah...biaq adik cikgu marah

adik: CobaaaannnnNNNn


haippppp darah aku dah naik paras idung...budak nii mmg nak kena!!!

sama leee kes ngan bapak kepada anak bujang aku niii....hehhh Laki aku lee tuuu ....sikit sikit cobaaannn...sikit sikit cobaaannnnnn

Ni terlampau tengok ceta antu kubur leee niii....heeee

Pakai SonGkoK


Heeee budak niiii memula masa dia pakai ari senin aku tak heran lagi yelah kot kot setakat hangat-hangat taik ayam..tp aku SMS gak leeee hubby aku hehhhh tapi sampai ari nii dok pakai lagi aku cam terpelek lee pulak...apahal budak niii...biaq tul. Aku pon start lee bersoal jawab mana leee tau kot kot dia jadi ahli musolah keee, apa keee...
tapi selambar jee dia jawab.."SAJEEEEE...kawan adik pon ada yang pakai" lol ikut kawan leee upanya....hisss budak niii...molot aku pon
"pot pet,pot pet leeeee"


Wednesday, February 23, 2011

Tutorial - How To Register HeartBeat
just clik banner kt bawah niii
AND




Terpegun Sejenak....


"tuk ari niiii jaaaa tau"

Laaaaaa aku mmg terpegun sejenak tadi,  aku nii bukannya fofular sangat,nak kata peminat pon tak da....tapi aku terharu sangat ari niii sebabnya aku terpandang...
TOTAL HITs aku dah cecah 1007

Semalam aku pandang baru 900 ++so lam ati kata 2,3 ari lagi lee kot baru cecah 1000
tup tup ari nii 
tersengeh gak leee aku ..yelah cam aku cakap aku niii bukannya penulis tegar blog,baru nak berjinak jinak...baru nak berkenalan ngan penulis-penulis yang otai otai...baru nak belajar sesautu yang baru....alah alah merangkak lagi..tapi pada semua yang berkunjung,yang tinggalkan tapak,tinggalkan senyum....

" SAYANG SEMUA "


MaKe oVeR BeLaKanG PuLak - Part 1

 Lom siap lagi tau Niii diaorang tengah dok wat keja....aku skodeng dari dalam jeee..heee tapi aku agak sure depa perasan punya ku snap gambar niiii.

 Niii pulak area kt depan....aku snap dari main door....side tepi leee....alah tempat siKenit aku suka ngendap aku nak gi keja tuuu.....alah alah pilem industan tuu haaaa mengendap belakang pokok tapi sikenit niii mengendap lam umah jee laaaa....tapi kalau dengar tul tul dia tuuu dok jerit 
"nak itut..""nak itut"  
pokok tuuu aku da transfer masuk lam umah pulak nanti aku pikiaq mana nak humban pulak
 nii view depan lom siap lagi ....agak agak sok lee kot...
Aku sebenarnya ada 2,3 benda gak aku nak wat..

agak agak aku balik opis nanti da siap separuh lee kot part nii....... 
 so tungguaaaaaaaaaaaa nanti aku update balik

MaKe oVeR BeLaKanG PuLak

Heeee tertunai gak waiting list aku yg no.berapa pon da tak hinggat...da lama ooo aku nak simenkan bahagian niiii tapi ada jeeee benda dok wat tertangguh....tapi aku nii bukan nya btoi sangat sat nak wat cam nii,sat nak wat cam tuuuu...

Memula aku gi susun batu putih wat tutup tanah tuuuu...cantik ooooo pada aku laaa
lelama dari batu putih tukaq kelabu asap...!! aku ok lagi maintain cun ....
last sekali tukar kaler itam pon ok lagi...

last last nak jadi story haaaa engkau ambil baru padan muko....da jatuh bederemen kepala lutut tuuu baru aku nekad nak semen kan..hehehhh 
(selama niii siKenit dok jatuh aku wat bodo jeee)..
sendiri kena batang idung baru nak cergas panggil orghang mai wat..!!!hehhhhh

Semalam aku balik mat mat indo tuu semua da abis keja pon so aku skodeng lee gak...nii upanya...Lom siap lagi niiii....


 Area nii laaa aku nak makeover, cita rasa aku tau....laki aku mengiakan jeee...

Kiranya panjang gak leee area nii walaupun nampak cam sekengkang kera jaaaaaaa

Cam niii original nya,haippppp nii aku snap umah sebelah...
tak sempat aku nak snap yang sendiri punya....yelah balik balik dah bersemen...hehhhh aku tak tanam rumput aku taruh batu tau....iskkk nyesal pulak tak snap nuuu kalu tak leh gak jadi khazanah lam blog aku niii....
aku snap gak benda alah niiiii...hehehehhh
Nii pulak area walk away belakang umah aku ..so kiranya lepas nii da xleh nak reno apa da bahagian niii....muat muat jeee....cun cun jeee depan belakang...

Tengah aku dok sebok snap sana snap sini...haiyaaaaaaaaaaa nii mudak kenit aaaaaa saja jaaa nak soh aku wat extra keja tau....mmg nak kena babap tang kaki tuuu...suka ati dia jee gi pijak semen basah tuuuu....kan da ada kaki tomei tuuuu..
 


Da masuk masuk,terjerit jerit aku time nak maghrib semalam tau....

Tuesday, February 22, 2011

For the rest of my life

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

Special fly to My Lovely HUSBAND

Note: 
ari nii bukan besday dia pon & bukan gak anniversary kitaorg tapi tertiba masa dok layan MAHER ZAIN, n this song really make me feel that bersyukur sangat dipertemukan, disatukan dan dipermudahkan segala urusan walaupun ada cabaran & rintangan sepanjang 11 years, BUT aku bersyukur & redha sepanjang kami idup bersama & wit our lovely charming prince & princess...I praise Allah for sending me you my love!!



Monday, February 21, 2011

sExy gI SKOLL

Cuaca tersangat leee teriknya, terasa laaa kat kepala niii nsib aku nii pakai tudung isskkkkk kalu tak lagi leee PERIT..hehhhhh sendiri mau ingat aaaaa..!!!
aku giLunch awai ari nii sebabnya nak kena singgah giant beli McD....cian laki aku deman kt umah tuuuu!! tuu yang weekend aku cam BUSAN niiii...hehhh cit tak baik punya olang..
haaaa kan aku da kata part deman niii lam umah aku niii mmg berjangkit ooooo lepas sorang sorang kena..Sabaq jaaaa laaa
Dalam deman tuu sempat gak leee kami giPandan Jaya sebabnya laki aku nak servis keta dia  & aku pulak apa lagi mengongkit leee gak...ngan alasan nak singgah beli buku aktiviti anak anak kt Pustaka Mehraj,Pandan Jaya..aku suka beli kt sini sebabnya semua buku ada...lepas tuu dapat diskaun...hehhhhhh jimat lee gak kan....sebab aku rembat gak NOVEL heheheh
nii aku tempek add kalu sesapa yang nak try beli.....nama pon distributors kan so mmg berbaloi- baloi
MEHRAJ BOOK DISTRIBUTORS
10, JALAN PANDAN 8/8
PANDAN JAYA
55100 KUALA LUMPUR
Tel: 03-92878786
Fax: 03-92876786


Oppssss da terlalut leee pulak meh sambung, masa nak keluaq tadi antar SiZidane,ambil siZikri so apalagi  sikenit aku pon nak mengikut..padahal aku dok terjerit jerit bagi tau panas nanti deman kan susah...tapi nama pon budak mana nak paham...

Last - last aku angkut gak....Sampai skoll aku dapat parking cantik punya!! Yelahhh lelama lam ketakan wat abis minyak aku jaaaaaa....hehehehhe kedekut siot

Yang wat aku tak tahan tuuu...cissss budak niiiii cammana aku tak perasan dia Dressing cam tuuuu !!!!


 Haaaa adoiiii nampak kaki jee tuuu, adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

S.U.S.P.E.N.......S.U.S.P.E.N

 Kusss semangat ada spander upanya......hehehehehh
niiii kalau ada yang berkenan pon tak jadi nak meminang...



Bukan main lagi kompiden jaaaaaaaa, nii kalau masuk skoll cam nii mau kena perambat ngan indu security tuu hehehehehehe....

Aku cepung masuk keta dia takmau...terjerit jerit.....Orghang dok pandang jeeeee  
 hissss budak niiiii
kang tak pasal pasal nak kena piat ngan aku niiii...last last aku biaq jeeee..budak kan lein leee kalau mak mak budak yang pakai cam tuuu mmg nak kena sembelih laaaaaa heheehhh

 Wah happy nampak,nampak sangat mak borek anak rintih...nak berjalan jaaa kaki tuuuuuuu 24 jam !!




Friday, February 18, 2011

Haaaaa tak padan ngan kecil...mmg nak kena niii


Aku tengah sedap dok layan ceta indon, so bila time iklan aku pon terjengok-jengok leee gak dok mencari mana pi anak anak aku niiii tertiba jeee diam...musykil gak aku ...yelah kalu tak time aku sedap nak melayan TV time tuu leee depa dok terlalak lalak depan aku ....

TERTIBA

hhhhuuu budak niii baik jee deman ada jee akai nak wat benda lein...suka sangat dengaq aku dok terjerit cam tarzan tak da lesen.  

Ada kaaa patut dia pikerabat basikal kakak dia.....amboi banyak cantik nuuu muka hang Sha...turun cepat. Sempat gak lee anku snap pix dia......wadus wadus ni kalau ayah nampak niii memang saja cari penyakit.....

Kaki pon tak sampai lagi. oooo buli ning ngan kakak aaaaa.....


Senyum senyum baik turun seblm ayah balik, kang tak pasal pasal aku gak kena marah


Tengok tuuu bukan main lagi dia nak tepis tangan kakak dia.....oooooiiii kalau jatuh kang memang nak kena ngan aku gak niiii....sia sia jaaa dok praktis kang..!!!!

Sebelum aku sambung balik layan ceta indo aku soh dia turun ...terlalak gak leeee dia sambil melompat lompat tepi basikal tuuuu...aku soh sikakak simpan basikal
saja jee tau tak de keja cari keja
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...