Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Saturday, April 30, 2011

sahara tent restaurant. . . .dinner time!!!

Kiranya nii 2nd.lee kitaorg makan kt sini...kl ikutkan aku adoilaaaaa cam xbest sgt. . .heeee diet beb dah lee tghari tadi giwedding kt seremban mkn nasi gak, nii gara gara disebabkan
adanya  "daging dendeng" siap langkau tgn lagi kt pingan ain heheee.lams tuu aku xmakan daging nii sejak arwah mak xde.ngehhhh sadis leee pulak!!!nii kl kakak aku tau mau jeles 3ari niiii.

Sebut psl arwah mak. . walaupon mak xda mak sentiasa lam hati kami semua'happy mother day mak,love u till my end'.

Kami tadi sebenarnya nak gi visit MIL kt umah busu.alih alih smpi SIL pulak keluar gikelang.so driver aku malas nak lepak depan pagar tuu yang tros melilau tuuu.ain pulak memang dari pagi lagi sebok nak makan "lamb"siap soh aku gigiant beli. .So driver tros bg cadangan makan lamb kt sahara.

Yehaaaaa xberasap lagileee dapor aku malam niii!!!










kabsa lamb
ziDaNe punya


Beryani Rice & Mandi Lamb
for Zikri & Ain

Mandi Chicken 
fir my driver aka..mr lalling aku leeee





Best best sejuk sikit malam nii sampai jee umah ujan da rintih rintih, niii pestiem guna tab tuk blog...harap harapnya menjadi yeee....sesambil dok menaip entry sesambil aku dok terjerit soh budak budak niii siap kan homework...!!!yelaaaa prot da kenyang,nak berjalan aku da bawa so "WAT HOMEWORK CEPAT!!! ..
SIZIdAnE siap leh menjawab lagi
"cuti hari pekerja mana leh wat keja lee ibu..kena berehat"
....cewah cewah manyak cantik.....!!!!sebelom aku pegang rotan baik siapkan...


Thursday, April 28, 2011

J.E.L.E.S....... tauuuuuuu


Menu hari niii tau...
lunch tadi..haaaa bukan semalam, bukan besok, bukan juga minggu depan ....hehehehhh

terliur tau beb!!!!!
...saje jeee !! yang tak tahan tuu siap MMS lagi ....btoi time aku dapat MMS tuuu time prot aku mmg dah berdondang sayang...
siap aaaa sapa yg bagi aku j.e.l.e.s tuuu 
aku tak kira..aku nak gak....!!!

asam pedas ikan jenahak...wait for meeeeee............
tambah pulak ngan
cili hijau tuuu...lagi telur masin 

.
.

adusssss kecur tekak aku 


Siap aaaa "B", weekend nii u kena gak bawa l gi makan..tak kira walaupon ada weeding ari tuuu....takpon sunday seblom gi konsert
wahhhhhh kempunan tau !!!


haaaaa orang yang bertanggung jawab tayang MEMU niii kt aku sapa lagi kalau bukan laki kesayangan hamba !!!!! laki aku lee tuuuuuu

psttt  :  B, shaz kata "nak  pish"

Wednesday, April 27, 2011

semalam P U N Y A hal....


niii story semalam tau masa Gaji time.......hehehhh pantang jeee gaji haaa mula leee macam macam idea mai bergolek..padahal...semua tuu nak kempis kan purse aku jeee...

haaa sebut pasal PURSE...haaaa purse aku tuu pon dan koyak, terkopek sana sini....dari last mth lagi aku dok sebok nak beli...tp tuu laa sapa nak bawa aku gi SOGO....???????

aku suka gi SOGO kalau nak rembat purse..sebabnya semua brand sekelomok senang nak pilih & buat perbandingan...selebihnya aku mmg kaki rayau heheeh....

tapi laki aku lee pulak malas nak layan...tuu yang sampai sekarang tak terbeli nii....ngehhh...ngehh sedih tau..!!!

hissss melalut lee pulak....so semalam lepas keja aku da plan nak gi PKNS nak cari baju kurung...minggu nii ada weeding tu yang kalut tuuu....aku bukan apa ..baju kurung mmg kureenggg bangett....(haaaa jangan kutuk tau) bukan apa kalau msk opis aku pakai casual jeee (opis aku best ooo leh pakai jeans,t-shirt walaupon telco company, kain pelekat, kain batik & short pants jee tak dibenarkan...yg lain ok jeee)

so aku lagi selesa pakai jeans jee tuu yang baju kurung makin susut tuuu..yang lelama lepas jee aku bersalin aku sedekah kan....!!!kureang sikit space lam lemari aku ...

Cari punya cari tak de yang berkenan..so aku tapau McD dulu kat anak anak aku...takut tak sempat nak masak.padahal lam otak dok plan nak singgah butik kt umah aku tuuuu....citttt...



 tengah aku memilih, dia pulak tak reti dok diam....nasib baik ada kakak aku tolong tengokkan..kalau tak mmg aku angkut dia bawa balik umah...

Butik nii ok leeee 2,3 kali gak aku keluar masuk sebelum nii cuma tak membeli jeee...bukan apa aku cuak tengok saiz dia....

upanya kena try dulu sbb baju tuu mmg saiz kecil tapi cutting besar..."UK saiz" kot heheh ...so semalam banyak gak lee kaler yang aku try bukan apa ambil saiz M,tangan senteng...maklumleee aku nii tinggi so kalau pakai senteng apa baran....wp pun terletak jee kt badan aku ....so aku try jee semua saiz L..besar sikit tapi kain ngan tangan tak senten.g..kang kalau pakai senteng orghang kata baju pinjam polak...naya jeeee


happy oooo cam lee aku nak beli kat dia selai....sorry aaaaa saiz Shaz tak de yeee....tunggu nak raya kot baru ada heheheeheh

 Deko lam butik, sedap mata memandang nak pilih baju pon senang....bilik persalinan pon besar leh masuk 5,6 orang sekali ...tapi adik beradik leee kang orang lain masuk sekali apa kes kannnn...

Bahagian nii aku tak singgah pon dok sebok tempat lain


Cantik cantik, tengah S.A.L.E

 Yehaaaaa....JOM BALIK
saya da lapar....nak "usu"....("usu" tuu susu yeeee kekawan)

hambek kau kena pegang tangan budak niii kalau tak abis disorok celah celah kain !!!! melilau aku berpusing, mana leh lawan budak 2 thn ngan aku yg nak masuk separuh abad niii heheheheh


Butik yang aku maksudkan 


 Baju yang berjaya aku rembat.....
(b,buleh tak l claim kat u balik hehehh????)

 niii pon so 2 pasang leee aku mmg berjaya mengempiskan purse aku semalam !!!!! lepas nii aku kena ikat prot leee jawabnya!!
budget da lari

Saja jee aku tempek baju yang aku beli bukan apa...saja kasi semangat sikit sesapa yang nak terjah kesitu

alamat:
Butik Casalwa
D'Pangkin Commercial Area
10LG, Jalan Pelapik A U8/A
Bukit Jelutong, Shah Alam

Nii adegan kt umah pulak yeee....
 budak baju kaler merah tuuu sebok nak minun air gas...aku mmg xkasi lee kecil lagi...tapi tuu lee lagi tak kasi lagi lee dia melalak alahhh nak wat konsert lee pulak ....nak kata dahaga ..aku da sumbat ngan "usu"  tadi sajeee..jeee nak kacau kakak nak mentedarah..!!!

 tak puas hati lagi tuuu..selagi tak dapat

last last aku bagi lee sikit "rasa"..tapi tuu lee mana puas...sambung melalak balik


ZiDaNE yang baru sampai...time niii guruh dah berdentum 
Lapaq anak aku...cian!!!
lepas maghrib nak gi tuisyen pulak.....
makan pelan pelan tercekik kang nak oooooiiiii !!!!


Tuesday, April 26, 2011

cun Memang C.U.N beb


aku jarang tgk pilem melayu...bukan aku xmau tengok tapi .......iskkk susah laa nak cakap..
pilem nii pon BFF aku m a d a m   h a R L i D a dok promo..memula dulu pilem HAQ kot ...jenuh lee dia dok pujuk aku so layan....hehhhhh tapi aku tetap aku....!!!!
alasan hissss aku pon tak tau..!!! 

tapi semalam "chaq " aku iskk kakak aku lee balik dari pasar malam beli leee CD niii...aku tetap maintain ayu gitu dok main "tab"...alih alih aku dok dengar terkukit kukit bergegaq umah aku ngan gelak ketawa kakak aku ngan anak anak aku sekali,,,ohhhh ambil kesempatan nuuuu mentang mentang mak hampa baik ponya layan "tab" hampa pon baik ponya layan Tv nuuu bukan nak wat homework.....
sizIdaNe leee paling kuat gelak...hisss...
lelama aku mana leh tahan daulat...turun lee bawah terus "terJoIn"


menang best pilem niii..dari mula sampai abis asyik dok gelak jeeee....sakit prot aku...tambah dialog semua "UTARA mari" lagi lee aku layan maut..aku kan utara juga..heehhh..sempadan kedah ngan penang..

patut laa BFF aku soh layan juga juga upanya ceta nii memang sempoi....
5* aku bagi....





anak anak dara aku punya keja!!!!!


Opsss sebelum apa-apa meh aku nak story sikit pasal anak dara aku  dua orang niii......bukan main lagi tau....kalau part part nak semak kan dapur aku & nak nyusah kan aku mmg serah kat dua beradik niii....nasib baik ada bibik..kalu tak...."nyah kauorang dari dapur kuuu".....ngehh ngehhhh

aku soh naik kacau ayah depa tengok TV tak mau...nak gak terconggok depan aku..last last aku bagi keja soh wat...haaa hambek kauorg...aku monitor jeee...

niiii anak dara aku leee tertiba malam tadi baik jee tanya....

kakak: ibu apa nak nama biskut yang taruh madu....sweet sweet tuuu

ibu: entah lopa...(saje lee aku malas layan...,tgh layan novel time nii)

kakak: alah.....yg kita wat masa raya ari tuuu....

aku wat tak layan lagi terus ayah dia pulak menjawab

ayah: biskut cornflake lee kakak.....

kakak: ohhhhh ok....

aku ingatkan lepas tuuu dia wat apa leee upanya tros dia goggle cari resepi.....heheheh.....so pepagi lagi dia daaaa kejan aku soh cari barang.....

nasib baik umah ngan seksyen 13 yang juai barang barang kuih dekat....kalu tak jangan harap leeee...aku punya baguih plan nak tengok movie lee, nak gi PWTC laa ari tuuuu ....apa baran nak wat wat kuih niii alih alih si ZiDaNe skoll lee pulak..terpaksa lee mengKIVkan "RiO" tengok leee aku  wat plan minggu nii pulak kot.....

so layan leee gak 
"BISKUT CORNFLAKE MADU"

 bertungkus lumusssssssss weiiii aku xbagi dia melalak..aku gak kena sound nanti.

 best oooo da ada "backup singer"lepas niii meh belajaq masak pulak.k


 si kakak "boss on that day"
terjerit jerit dia dok marah adik dia.....mana tak nya ...bersepai atas meja bukannya masuk lam paper cup pon...!!!!

 Senyum senyum
bila aku panggil nama dia nak snap...tersengeh sengehhhh jeee


 siap kenyit kenyit mata lagi...berasap jee kakak kt sebelah...

 H.A.S.I.L    N.Y.A


Kunyahan kami anak beranak...sekarang nii kalau terasa nak makan kuih tak yah tunggu raya pon....dapat jee resepi...buat...tros ngap....senang..!!!!


Monday, April 25, 2011

Pesta Buku 2011- akhirnya aku terjah ke sana juga!!


Nyaris nyaris tak pegi this year bukan apa last saturday si zIdaNe sekolah, petang pulak Hujan so...kalau nak pegi mmg lee sempat cuma takut tak sempat nak patah balik fetch anak bujang aku tuu jeeee!!!... so sabtu tuuu lepas bekfas aku ngan ain gi kedai beli bahan nak wat kuah....si ain sebok sangat nak makan cornflake madu...

so SEMALAM mr lalling da ajak..mungkin dia dok tengok muka aku cam cokodok penyet kot heheheheh.....bukan apa time nii lee aku nak rembat novel-novel yang aku dah senarai kan....
hehehe tapi aku kasi lee alasan yang munasabah gak..aku kata nak beli buku aktiviti budak budak..yang ada dah abis diaorg buat...
oppppss bukan abis satu buku tau......aku soh wat chapter yang cikgu da ajar jeee.....prepare tuk exam penggal petama....
tak lama lagi tau ...aku pulak yang kecut prot...
bukan apa zIkrI ngan aIn kena wat kertas kerja lagi.... 

Meh aku sambung pasal pesta buku...bagi aku tahun niii kureeeng sikit kot...kalau dulu sampai 2 blok...tahun nii 1 jeee...
crowd pon xberapa sangat.. sejam lebih jee aku kt situ...

 first-first aku rembat NOVEL dulu 

 Muka budak yang da bosan...sebab aku tak beli lagi story book dia.....


 ana muslim booth

 sempat lee aku rembat t-shirt ngan story book tuk anak dara niiii......sampai jee umah terus melaram...
mmg tau jenis tak reti nak bawa bersabaqqqqqqq
 Booth "Karangkraf"
aku tak masuk pon...berhenti sebab sizIkRi nak beli 
"JaGunG   cUp"


 niii haaaa depan "karangkraf"


Goodies : t- shirt / paper bag

2 budak yang da kepenatan...ni kt the mall sementara tunggu hubby aku gi beli mineral water..memasing miyak da abisssss!!!


Novel yang aku sempat rembat...buku2 aktiviti aku xsempat nak snap pon..sampai jee umah semua bersemangat nak simpan reta benda sendiri...

MOVIE....lom sempat...tengok lee kalau ada masa...next week ada weeding invitation polak... tapi cuti 3 ari kaaannnnnn



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...