Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, May 30, 2011

CuTi SeKoLaH DaH BeRMuLa apa lagi ....................JOM

Pan Pac lagi, memula aku booking blueware jee...allih alih last minute tuu laki aku call soh booking "pan pac"...sempat gak lee aku membebel..yelaahhh dulu da stay kt situ, this time tempat lain lee pulak baru lee bestkaannnn dapat merasa semua tempat...tapi sebab semua rombongan cik kiah da sebati ngan pan pac...terpaksa lee aku mengikut...!!!!

psssttt...aku tak suka sbb swimming pool tak besssttt..untuk orang dewasa okey laa tp kalau tuk kids rasa nya cam bahaya sikit kot...pool dewasa dalam aku rasa..
kalau tuk kids pon kecil sikit...so kalau 5,6 budak baya baya sishazleen main cam da sempit sikit.....sini best sbb dkt ngan sopping..heehhe

haaaaa rombongan cik kiah...!!! 
ni weeding opismate laki aku itu yang alah alah rombongan cik kiah tuuu ....opismate aku pon ada gak kawin so kiranya makan pree laa aku 2 kali heheheh....
satu di Pontian satu di Skudai
mak aaiiiii hancusssss diet aku 
kekwan laki aku adalaaa lam 5,6 family tapi semuanya berjumpa kt umah pengantin jee...
heeee lepas tuu baru cabut ke Pan Pac...
 
Masa sampai mmg aku tak sempat pon nak snap pic, cam tak bernafsu jeee....lagi pon tak banyak perubahan dari yang aku datang 1st.time ari tuu...yg wat aku malas tuu dah laa ngan baju kurung lepas tuu nak mendukung si kenit tuuu hisss tak kosa aku...

Lepas tuu masuk jee bilik memasing ada yang dah siap melompat laa, 
yang dok landing pon ada.....

Masa nak check out jeee aku sempat snap tuu pon masa dok menunggu laki aku gi ambil keta...

2nd.time gak lee aku sampai JB ..sungguh selama nii tak pernah aku jejak kaki belah selatan niii..asyik asyik UTARA jee....dulu sebelum kawin tak terpikir pon nak sampai JB...

Thank B, luv u laaa...


Jenuh brother tuuu nak menolak 2 anak dara...siap masuk lift barang lagi....aku tak kosa.....aku soh siZikri jee gi monitor adik adik dia...


Posing sikit..










Semua gambar kt area lobby sambil tunggu laki aku gi ambil keta,so apalagi kita posing dulu....



gi Giant

adoiiii pagi niii aku da sangap niii, rasa cam lambatnya jarum jam nak berjalan opsssss berdetik okiessss....
da laaa ngantuk semlm sampai lewat malam....Jem dari senawang.....panas bontot aku ...!!!

nii citer tertinggal ni...selagi ada kat draft kena kuarkan bagi published..kalau tak menyemak je...hihi...niii ceta last week masa aku nak gi giant beli susu... sapa lagi kalau bukan sikenit aku tuuuu..

so  lepas jee gi hantar si ain gi tuisyen aku pon zassssss gi giant...aku selalukan nak menyopping aku tunggu laki aku balik dulu ...kalau tak mahappp aaaaa bukan tak lee gi sendiri tapi asal jeee nak keluar haaa si kenit tuu dah "keriau" nak mengikut...tuu yg aku malas tuuu ...kl aku tak layan mau terguling guling tunjuk perasaan....sian pulak.....

so bila aku da mengangkut sikenit tuuu haaaa....sorang lagi ambil kesempatan...padahal nak peksa tuuu....budak nii mmg tau..bukan aku tak tau niat dia kalau nak mengikut tuuu...sure nak "mengkastam" jaaa kejanya

so tengah beratur nak membayar, si zikri da menbodek soh belanja McD...haaa kan betul aku kata sure nak "mengepow" aku punya....so laki aku leeee kena membayar nyaaa.....
(bukan ambil kesempatan tau......tapi mmg keja dia pon membayar..aku memilih jaaaaa akassss...heheheh) 
letih aku ngan budak niii, tak reti langsung nak lepak dediam...dah lee time tuu orang ramai jenuh aku nak berbaris lagi, nak mendukung dia lagi....kalau aku lepasss..merayap jee kejanya......

nii yang aku malas tau..
padahal bukan tak makan kt umah tadi...opsss si zikri nii kureengg sikit makan nasi memalam....di bedalnya biskut jeee...

so okey laaa..sian pulak anak aku....



budak yang asyik bocor jeee protnya...
bila aku soh makan nasi....tak mau !!!!!budak nii kalau tak kena ngan selera dia mmg payah gileeee...

 haaaa ambik kau bersepak budak kenit tuu makan 
da kenyang cepat cepat aku angkut balik, karang nak kena fetch si ain pulak...hisssss  

sampai jee umah ada jee yang nak menolong aku berkemas...
ni nak menolong kee nak memunggah....cepat cepat aku nyah kan dia dari situ ...kang pecah pulak telur yang aku baru beli hehehh.....siap aku membebel lagi...

memula dia tak layan tp bila aku piat sikit tang telinga tuu haa baru nak bergerak...alahhhhh piat piat manja gitu...nii kalau laki aku baca mau dia sound aku .......
anak "ikan emas" dia niiii...heheheh 

aku walaupon ada maid tapi benda benda cam nii mmg aku wat sendiri tau..sbbnya senang aku nak mencari balik...kang aku soh simpan rempah....sok sok bila nak masak ..aku tanya balik....haaaa aku yang naik hantu ...
tak pasal pasal darah aku melonjakkkkk....
baik tak payah....lagi senang aku yang menyimpan , aku yang masak, aku yang makan....



 Ingat kan lepas kena marah ngan aku dia berambus naik atas gi join ayah dia..upanya merajuk heheheh

haaaaaa cuba teliti elok elok..berubah kan kerusi makan aku....
meh aku zoom sikit.....


heheheh majuk kat sini upanya......


Thursday, May 26, 2011

PrEe okiEssss

Dalam aku dok runsing pasal maid yang tak jadi masuk, dapat pulak makanan pree.....tu yang aku suka kawan ngan orang orang pandai masak niii  
MURAH REZEKI ....rezeki aku laaa...

Ceta nii cam niii, Aku memang da lama dok mencari satu bahan nii...asyik asyik tengok lam FB, tengok lam Blog memasing dah try dok wat apam...macam macam kaler pulak tuuu....
anak anak aku pulak jenis yang susah sikit part part kuih muih nii tapi kalau kena gaya...!!!! perhhhh licin pingan dibedalnya.....

Tuu yang aku paling suka kalau ada kuih yang kaler kaler haaa mmg aku nak try wat...(cuma tuuu leee kekadang tuu penyakit "M" ada tuu yang payah sikit) 

so semalam masa lepak sempat leee aku "menceritakan kedengkian" aku bila kawan baik aku nii berjaya membuat 
apam polka dot

bukan sekali berkali kali lee pulak ....

so aku ngan tak malu nya....nampak sangat aku bukan jenis pemalu ...opsssssss
aku bagi tau lee masalah aku ....susah nak mencari "ovalette"
bukan aku tak usaha mencari cuma time semangat aku 100% nak buat 
gicari benda alah tuu kt maideen tak jual pulak....tu jee kedai paling dekat ngan umah aku...takkan nak redah cari kat kedai buku pulak...heeee....
So kawan aku yang memang terbaek laaaa...terus nak bawa kat aku sikit dari umah dia ....
(agaknya bekalan kt umah dia terlebih banyak kot ) heheeeheh ...

Itu yang pepagi lagi dah terjah kat tempat aku tuuuu , siap sekali ngan kotak cupcake..

l LIKE LAAAAAA..
tp dia pesan haaa bawa balik kt anak anak kt umah....
(tak jadi aku nak merasmikannya)

Budak nii mmg suka terpa aku tiap kali aku sampai uamh......
so ari niii rezeki Sha laa niiii dapat makan preeeeeee

haaaa ambil kau aku suap lambat.....makan sendiri senang yaaaaa

Bukan 1 cupcake tau masuk lam molot dia...tapi 2........
memang kebetulan kebulur keee apa....kee mmg cupcake tuu yummyyyyy...





Thank laaaaaa   
mmg de bommmmmmm, mmg best....

nii kawan baik aku kt opis tau.....tapi jangan tanya pasal keja....yang wat aku salute tuuu siap ada masa lagi ...nak buat macam macam.....tak caya tejah blog Aunty NaNy
macam macam ada
cake ada, lepas tuu sapa nak wat Aqiqah anak keee...apa keee..besday party kee...
haaaa makcik nii leh tolong gi deco....
tak caya tengok niii, aku cilok sikit picture dia....




 


Jom EkSrEm MaLaYsiA

nii laaa keja anak anak aku sejak 2 menjak nii, ari ari mesti mau punya.....tak beli aku kecian da lee musim panas sekarang niii...sure dahaga punya....memang dahaga pon!!! 
hari hai bawa balik botol kosong jaaaa......

nii beli kat depan sekolah tau walaupon dah keluar akta kat skoll tuu penjaja - penjaja tak dibenarkan berniaga...tapi ada juga yang jenis tak dengar kata....siap buka bonet lagi ..

yang tak best segala bagai keropok,menan, kacang....entak apa apa lagi...
kalau ada rotikee , buah kee ok gak nii semua jenis yang merapu meraban niii.......
nii jenis-jenis nak kena piat telinga kot..
(iskkk cam lee aku berani sangat)...

Lepas tuuu mahai nak mampus....eksrem malaysia tuu "40sen" kakak tuu jual...mahal tahap superman!!!...macam tak berbaloi 

kalau dulu arwah mak aku wat sendiri jaaa...ada balance balance air sirap kaaa, 
milo kaaa...oren kaaaaa haaa diwatnya.....
lepas tuu kalau ada anak jiran sebelah kaaa, kekawan aku yang dok main kt depan umah...
mak aku bagi pree jaa...iskkk best aaa dok kampung...

kalau time dulu aku wat meniaga eskrem nii mau kayo dahhhh...."makcik kayo" heheheeh...


sedap jeee melayan eksrem


aku mmg tak bagi masuk umah punya....tak pasal pasal  menitik eksrem tuuu lam umah, 
satu keja lagi nak mengemop...haaaaa dok jeee dpn tangga tuuu senang....

penuh perasaan ...aku minta sikit pon tak mau bagi...
perangai "kedekut" sapa laaa dia ikut..heheheeheh

kan aku kata kalau tak menitik mmg tak sahhhhhhh.......budak niii lebih main dari makan tau 
siap pegang ngan tangan lagi





 gambar google
nii laa eksrem malaysia tuuu

"wahhh niii time time nii kalau dapat satu best niiiii"


Wednesday, May 25, 2011

Ari nii da tiga hari anak anak aku exam...lps tuuu da start school holiday...uwaaawwwaa..SmileyCentral.com
lagi aku seriau....bukanapa risau oooo maid nii tak sampai sampai, berita pon xdengar lagi niiii...aku da call agent....agent pulak cakap...
"petang nanti saya inform yaaaa"..
adoiiiii laaaaa....

opsss nak tanya ada sesapa pernah ambil maid siam tak....siam mari..alah kemboja kee...yg kt area berperang tuu ...apa naratiwat kaaaa...haaaa ada tak...!!! ada lee kawan aku nak offer tapi sbb x arif lagi...selalu maid aku semua Indon mari..so iskkk....iskkk cammana aaaaa!!!!

aku tunggu sampai petang nii laa kot...sampai agent inform kalu takkkkkkk....!!!!!!SmileyCentral.com
aku tak leh pikir lagi........!!!!

Lepas tuu banyak lee pulak weeding cuti sekolah niii...bertindan tindan...jauh jauh pulak tuuuu...insyallah kalau aku berkesempatan, tak de aral aku sampai yeee kekwn....

pada yang menjemput makasih yaaa.....






Monday, May 23, 2011

RISAU nya aku niiii.....


aku tengah berdebar debar niii,.... susah hati pon iya,,,,,mana taknya maid lom  sampai lagi janji 18hb ari tuuu . tapi bila call agent belum sampai lagi ....pening aku niii....maid yang ada da nak terbang balik awal June niii , yg dok tunggu lom nampak bayang....aduss laaa....



ada sesapa tak yang ada maid on the sport.......kot kot kalau ada inform sue yeee.....

Friday, May 20, 2011

Specky boy

Anak bujang aku dah ikut jejak ayahnya...bravo..bravo...!!!!!haaaa ikut semua dari A-Z....kalau ikut aku alamat jadi kuliketip leeee....heheheh adoi pepagi jumaat da kutuk diri sendiri..!!!

haaaa niii sure terlampau banyak melayan teknologi laa nii 
(opssss betui kaaaa keee mmg ikut baka ayah dia yg rabun..heheheh)

aku tidak!!!...ohhh no no no.....teringin nak pakai contact lens ada..heheh ...
sunglasses
 pon aku agak handbag aku lagi banyak pakai dari aku heheheh....cam menganggu pandangan mata aku jeee....tp kl da TERIK sangat aku pakai gak karang tak pasal pasal MIGRAIN.

Mata aku cerah  agaknya zmn aku dulu berkurun dulu tak de psp,ipad.playstation. . .notebook pon, galaxy lagi leee  xda masa tuu yg ada komputer destop jee tu pon kl berduit. .

zmn aku mana tau pentingnya teknology. Sekarang jangan cakap laaa aku pon xterkejar. . .itu yang mata aku cerah kot lagi.....hehehehehe
(alah alah cakap orang belagak niiii....hisss) kuittt kuittttt




testing ....testing....cam kayu lee polak anak aku posing...iskkkkk


suka sangat "kepam mulut" dia tuuuu





bilik da lee kecil nak gak budak 2orang nii skodeng abang depa


budak yang da B U S A N.....nak soh aku dukung lee tuuuu....maap yeeee kang ditawafnya satu 1u..naya aku

wahhhhh handsome handsome....anak sapa laaaa tuuuu...hehehehehe

pssstttt aku snap pakai galaxy jeee...cun gak heheeheheh


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...