Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Saturday, July 30, 2011

sUp DuRiaN

haipppp totop molot tuuu...sure tenangga molot molot tuuuu...resepi apa leee pulak aku nak tempek kt sini.....
heeee sedap oooo sup derian niii....
tapi tak yah lee nak heran sup derian kaaa..,kuah derian kaaa,pengat derian kaaa,serawa derian kaaa.....sama jeeeee benda alahnya...

si ain suka sangat sebut "sup durian" padahal aku da awal awal bagi tau..kuah durian laaaa....tapi nampak gayanya "sup" gak sedap kt tekak dia....

budak niiii kalau part durian nak makan ulas ulas tuuuu memang kureeeennngggg sikit...TAPI kalau aku wat kuah durian lepas tuuu cicah ngan roti kaaa..tak pon di bedal cam tuu jeee...sebab tuu kot dia suka sebut sup..sebab dihirup nya cam makan sup daging lee polak...

apa apa pon janji makan budak nii payah sikit kalau nak sok makan....memilih sikit seleranya, so setiap kali aku makan derian kt tepi tepi jalan sure kena tapau bawa balik sama tuk wat sup...kalau tak mau muncung sedepa...!!! 

pepagi semlam seblm gi opis sempat lee aku wat sikit tuk dia.....itu yang tak menyempat tuu balik jeee dari skoll terus nak makan..tak menyempat sampaikan baju skoll pon xsempat nak salin....adussss laaaaa



Sup Durian anak aku ...


niii laaa tuannya sup durian tuuu hehehehehehhe

pengikut setia ada jee budak nii nak enterprem kat situ.....siap naik atas meja lagi tuuuu......haippppp awat lee siang siang buta pakai baju tido niiii...adusss MAID akuuuu pakai rembat jeeee baju mana pon...!!!yaaa ampun....

Nak kata lom mandi da wangi.....adusssss maid aku memang nak kena "dusss dusss"

 


 siap protes lagi tuu kalau kakak dia lambat siap...


 






 
Pagi tadi sempat lagi aku wat seperiuk lagi...selagi ada durian lam fridge aku tuuu selagi tuuu si ain paksa aku soh wat sup durian...aku pulak jenis yang wat seperiuk seperiuk jeee...kang wat sebelangga kaaa..jenuh pulak aku nak menyimpan ......

haaa sapa nak jom ada lagi seperiuk kt dapur aku tuu heeeee....mendung mendung nii BEST oooo pekena sup derian ngan kopi panas kaw kaw....!!



Thursday, July 28, 2011

conTenG JanGan Tak ConTenG.....

aku rasa lam blog aku niii budak kenit nii memang tengah HOT, tengah FOFULAR....
ari ari ada jeee kisah dia.....yelah dah dia jee dok umah....senang leee aku nak snap muka tomot dia setiap kali aku sampai umah...

pulak tuuu ada jeee hobbiessss dia yang wat aku ..."ternganga"

tak caya jom tengok...

Budak nii pantang jumpa pen....samaada secara sengaja or tak tersengaja....so she'll turn into a tattoo artist! Look at the pictures below...yes, she drew on her own hand. My walls (and my floors too) are covered with her 'masterpieces. 

Jenuh aku nak memadam balik....hanggin aku satu badan....sampaikan terpaksa lee aku tinggalkan note kt blog ana suzana yang fofular tuuu nak check cammana nak ilangkan lukisan kt dinding umah aku tuu.....bawah tangga, lam bilik....hissss memang menambah kan keja aku jeee budak sorangniiii...makasih yaaaa ana!!!!
Mulalee aku nak pasang angan-angan nak skoll kan jee dia cepat sikit...cam abang long,kak ngah & abg chik dia....opsss ada kee skoll yg ambik bdk 2taun niii.....heheheh

cit selambar jeee...penat air liuq aku membebel...sepatah haram dia tak dengar...hisssss mau kena piat telinga tuuu kangggggggggg

Malam selasa arit uu aku ada wat makan makan sikit sambut besday dia.....nanti aku tempek gambar lagi yeee.......

Monday, July 25, 2011

dArK of ThE MoOn

akHirNya ...
 sempat gak pegi tengok sebelum posa..heheheheeh
 Guess what???Superb! ...

Thank B......bersemangat jeee bila dapat MMS laki aku tunjuk tiket da selamat kt tangan.....punya leee excited..kalah anak anak aku lee pulak .....balik jee umah petang tuuu terus aku sms laki aku tanya nak gerak dari umah kul berapa...??????? 

alih alih salah tengok tarikh.....ingatkan tengok midnite upanya show tengahhari leeee....AHAD LEEEEE...

BEST tapi lelama....cam meleret leret lee pulak...30min seblm abis aku siap leh main kejar kejar gi lam panggung.....kejar sapa????...kejar sikenit shazleen..masa memula masuk baik jeee dok diam..excited sampai tertido kt kaki aku....

last last bangun jee tido terus bersemangat nak ganti autobots..hehehh

ada part part cam copy paste previous transformer jee....suka sangat nak main halau2 bumblebee ngan kekwn dia...nangis tau anak aku...tuu paberat robot dia tuuu 

part ni sedih siot bila meletup....cam iya iya jeeee semua mati...aku pon tertipu heheheeh

apa apa pon mmg best ceta nii..tambah tgk aksi robot2 tuu!! yg minat teknologi...mmg kagus siot cam aku...sebab filem ini memang fokus pada aksi2 robot yang memukau mata 
yang alah alah romantik tuu leh layan gak laaaa...
Yang wat aku lagi kagum
sbb ada mamat handsome niii hehehehehe
Josh Duhamel

Tapi aku tetap kagum !!!!paling kagum ngan laki aku gak .....
paling handsome, paling smart !!!

tuuuu heheheh mau kena pelangkung karang..sah sah lepas nii laki aku liat nak bawa tengok transformer lagi....heheehhe 
opsss ada lagi kee sambungan.....!!!!

Thursday, July 21, 2011

Gaya TerKini

Semalam masa aku sampai lunch time tuu buka jee pintu...terpegun aku ..biaq tuu budak niii...
terus aku panggil MAID aku ...biasa laaa"bla....blaaa"
seriau ooo tertiba jatuh gedebuk...tak naya setakat cam nangka busuk okis lagi tapi mau nya lebam sana sini...parah aku menjawab ngan papa dia

cepat cepat aku soh MAID aku watkan susu dia sebab kompom kang aku angkat sure melalak punya..mana tak tengah sedap landing kacau !!!! kalau aku pun mau aku baling bantal jeee sapa sapa kacau aku tengah tido, sedap sedap dok berangan jadi putri raja keee, mimpi jumpa mamat handsome kee..tertiba kena bangun...memang makan pelangkung lee jawabnya ...!!!!

TAPI tuu dulu aaaaa laaaa nii kalau aku wat perangai cam tuu mau LAKI aku kasi pelangkung balik heheheh


Budak niii memmang cam nii pesyen dia bila nak tido tambah kalau nampak muka aku lagi lee dia wat peel dia....
tak layan cian...kang mau terguling guling....akkkkuuu gak kena marah ngan papa dia....

so nak tak nak tadah lee kaki aku yang cam galah tuuu  wat tpt.dia nak landing...kekadang tuu bila kepala dia kena tang tulang kaki aku perhhhhh jenuh gak leee aku pebetul balik kepala tuuu tp part tuuu lee yang jadi port paberat dia....asal aku kalih jee mau dia jaga.....payah sungguh....

cian anak aku, tapi nak wat cammana kan....ngan MAID lom serasi lagi....takan aku nak lepak kt umah polak...iskkk

kahhh kahhh lam aku dok kalut tuu sempat gak aku soh Zidane gi naik atas ambil galaxy, aku nak snap...soh besar leh dia tatap balik ....sure terpegun nya laaa.....

lam dok seriau tuu sempat gak aku MMS kat papa dia...haaaaaa nii anak sapa laaa niiii...????????



nii satu lagi paberat dia gak..teddy tuu da kemestian da tuuu bila landing atas katil aku ......!!!


Wednesday, July 20, 2011

Handphone Meragammmmm E72


** gmbr ihsan google..**

uit lama gak aku tak layan blog nii nuuuu.....prerasss punya pasal laaa niiii 
mana taknya hand phone aku masuk bengkel !!! gara gara sikenit yang suka sangat dok ...
"hallo.....pa...pa....bla ..blaa..ma malah (marah)"

tak kasi kang terguling guling tak caya..aku ada tunjuk BUKTI oooooo.....
(zaman sekarang mana leh cakap tak de bukti...kena saman ooo nanti)

 geram aku bila da bagi wat cam reta sendiri tuu yang payah tuuu...terpaksa lee aku rembat hnpn si ain kejap...
2minggu tuu masuk bangkel..!!





Thursday, July 14, 2011

Besday BoY- Dinenr TimE

entry tertunggak da nak dekat seminggu br aku ak post keluar heheheeheh .....
Pepagi bangun aku da kelang kabut berkungfu "BERSIH" kan umah......ngan nak mop laaa, nak buang sampah laaa....menyapu lagi...MAID xde kan...tapi bila kenang-kenang balik..kl xde pon baguih gak..tapi tuu leee kenit aku tuu kecil lagi...so nak tak nak bertahan lee 2,3 tahun lagi...


Plan memang nak meronda, ngan nak celebrate besday boy sekali..alih alih pandang kiri kanan ..mak aiiiii teruk nya JEM nak ke area KL...cammana nak merayap niii ...
last last gi bekfas kt seksyen 13 @ zahra cafe terus balik umah.


Pestime kitaorg terjah Ayer Rock Butcher & Grill, saje cari tempat paling dekat..kang kl request jejauh mau kena JEM lagi...mau kebulur prot aku ...prot aku sorang tak pee..
nii haaa ngan MIL aku lagi , ngan anak anak aku lagi....
cian ooo


niihaa kedainya...sebelah 7e'bukit jelutong jeee....

 
Deko yang cozzzyyyy


MIL & my lovely kiddos
at this moment aku rasa bertuah sangat dapat sambut besday laki aku dengan orang yang bertanggung jawab melahirkan, membesarkan, memberi sepenuh kasih & sayang sehingga dia membesar dengan sempurna dan berjaya ,
sapa lagi kalau bukan MIL aku,  
Thanks MAK

budak nii  aku da siap siap ikat dia lam baby chair..kalau tak mau satu kedai tuu diterjahnya
kepala sengekk tak hinggat tuuu


Me & besday boy

nii laaa paparazi aku kt umah tuuu tapi bila time dia bergambar..aku paling menyampah...heeee susah sangat nak sengeh...sungguh sungguh merosakkan gambar jee..heeeee!!!
ampun yaaaa b.....memang saja saja kutuk!!!!



Fried RM5.00

Grilled Chicken RM15.00



NZ lamb Loin RM40.00


Tenderloin RM45.00

My rating is 5 thumbs up for service and a 8 out of 10 thumbs up for food

Da kenyang terus kami terjah
Putrajaya Flower & Garden Festival 2011, time tuu opening siap ada bunga api lagi.....cantissssss

sempat lee aku rembat orchid artificial satu....
murah jeeeee & MIL aku sempat lagi tanya"apasal tak bagitahu...."lol aku ingatkan dia tahu ..upanya MIL aku konpius dia ingatkan semuanya bunga idup heheheeh 

nampak gayanya aku nak terjah lagi leee kali ni siang pulak br clear sikit mata aku niii!!!








Wednesday, July 13, 2011

Lari dari Paparazi....

Nak gak aku simpan gambar nii lam blog..wat kenangan...wp pon lam FB da siap terpampang !!! 
heeee sok depa besar biar depa 2 beradik nii tenung gambar nii balik....

niii gambar petang sabtu ari tuuu,
tengah 2beradik nii ligat dok main tertiba paparazi terjah ituu yang kalut dok kaver muka tuuu ...cittt alah alah fofular gitu....

tapi hehehh muka kaver...tang pampers tuu yang tak hinggat tuuu..opssss lupa mau kaver yaaaaaa... nii da msk part 18sxxxxxxx







 Layannnnnnnn gambar jeee

Monday, July 11, 2011

Besday Hubby aku................

I'm so lucky to be blessed with a man like you in my life. Work may let me down, but I know that when I come home, you are always there to pull me up. Thank you for being such a sweetheart. I will always love you. 


FB Messages: Hepi..hepi..hepiii besday to Ammin My:
May this lovely day bring in great joy and fun in your life...filled with happiness, cheer and lots of love. We will always be your strong support & always stay by your side to bring you up whenever you are down. . . With love and thanks for everything you do to make the life we share so very happy.
HAPPY BIRTHDAY B'
Happy birthday my love


So nanti aku sambung aaaaaa, kebetulan malam tuu sempat lee kitaorg celebrate sekali ngan MIL aku ..kiranya pestime leee MIL ada sambut besday anak kesayangan dia...
Thanks MAK for helping us during our hard time !!!! 
 & Thanks a million for "ANAK" mak niii heheheheh

psst: kitaorg sempat lagi tuu gi terjah PUTRAJYA for PESTA BUNGA..sempat lee tengok bunga api.....
nanti aaaa aku sambung...

Friday, July 8, 2011

MAID aku lari

Kalau ikutkan hati aku nii mmg aku malas nak ambil lagi, tapi mengenangkan my lil kenit shazleen jeeee kalau tak tak kosa aku!!!
MAID aku lari
yaaaaa ari RABU 6-7-2011
pepagi aku bangun bilik ngan kain baju dia da kosong

Tapi kali nii aku tak marah pon
aku RELAX jeee

so masa laki aku gi hantar budak2 gi skoll sempat lee dia bersoal jawab ngan security kt area aku tuu
upanya maid aku lari berdua...
so aku pon gi leee tetanya jiran tetangga MAID sapa yang lari

opsss upanya selang sebuah dr  umah aku....
aku mmg da agak da...sbb dr.ujung umah aku kiri kanan mmg MAID aku nii dok hasut soh lari...
tapi ada MAID yg baik yg tak makan hasutan dia...

Biarleee aku rugi sikt dari aku rugi banyak lagi 
SEBAB
maid aku nii datang mesia bukan nak keja tapi marah kt laki dia, sebab laki dia bawa balik BINI baru kt umah dia
so NIAT dia datang mmg nak KAWIN lepas tuuu pantang nampak laki mula laaaa wat perangai....

Indon contractor umah sebelah pon dia gi layan, India muslin yang datang umah aku repair almari kasut pon dia kata smart, security aku pon dia kata gantang...nak berkenalan....!!!
LAKI aku...haaa nii dia lom bagi komen lagi...kalau dia bagi mau aku pelangkung dia..time tuu gak aku hantar balik heheheheeh....
*(tp takkan dia nak bgtau aku kan, mmg cari nahas leeee) 
aku gi keja, dia gi meronda dari satu umah ke satu umah...
dok jadi"ahli tingkap"
lepas tuuu  
yang awat aku penat sebab aku da penat tengok dia ari ari lepas mandi mesti berkemban lam umah aku, 2,3 kali aku sound ok...lepas tuu wat balik...GILA kee apa!!!

so NOW ni aku minta tolong MIL aku temankan my lil kenit tuu..sementara agent nak cari ganti

aku da cakap kt laki aku tak mau MAID, aku da menyampah 
tapi laki aku niii pulak risau kan aku takut tak menang tangan nak kelola umah,ngan keja, ngan anak anak lagi

 Harapnya yang ganti nanti datang ngan NIAT nak keja leee...
 


Monday, July 4, 2011

Sopping Baju Raya.....

 Wahhhhhh it's July now..and goin to be august soon....wahhh da nak masuk ramadhan ( insyallah dipanjangkan usia moga dapat menikmati kemulian ramadhan sekali lagi ...insyallah)
tak sabar nak puasa dan tak sabar nak raya....wahhhh kalah anak anak aku...!!!!

Siapa dah shopping baju raya angkat tangan?
Aku pun dah shopping baju raya jugak tapi bukan baju raya aku pun , tapi baju raya anak. Anak diutamakan. 
 [Ok,bagi yang angkat tangan tadi, turun tangan.]


Dari last month lagi aku dok remind..siap hantar reminder lagi kat hubby aku nak sopping baju melayu.....ngan kain tuk anak dara aku lagi...yelahhh tuuu pon aku da cuak bagak takut tailor tak nak ambil kain tuk 2 anak dara aku tuuuu..

baju melayu aku tak heran sangat sbb aku tau mmg sentiasa open punya...aku wat kat kedai yang tepi lorong sebelah kamdar tuuu...pemes gak tpt niii

tapi alhamdullilah tuk anak dara aku da call "kakak"tuuu tuk "reserve time dia" nak sumbat lagi sorang sepasang ...

So kul 11.00am lepas aku tidokan sikenit shazleen terus lee kami keee Jln TAR....."JaKeL" 

sampai je kat sana memang rambang mata tengok kain2 yang  pelbagai jenis yang cantik2... ditambah pula dengan sale yang mencecah hingga 70%! 
T.A.P.I 
sebelum aku rambang mata aku da siap2 discuss lam keta lagi kaler apa nak pakai.....haaa time nii memang lee kalut macam macam kaler keluar.....masing masing request kaler memasing.....

zidane: biru
aku:aku jawab kita da pakai laaaaa
ain:pink
aku: lohhhh kakak kan da pakai thn lepas...cuma terang sikit jeeeeeee
zidane:itam laaaaa
aku: haaaaaaa biar betui......

selalunya nak bertelagak 2 beradik nii jeee....yang zikri ...parti berkecuali..apa apa pon xkisah...

so cammana tahhh terkeluar leeeee satu kaler niiiii....opssss rahsia tau....!!!!! nnt da siap aku tempek gambar aaaaa 

A.K.U !!!
aku beli ready made jee laaaa malas nak pikir & takut tak sempat...tapi aku rembat gak leee sepasang kain tuk wat baju...
Depan kaunter, tengah tunggu turn nak membayar..!! 
budak yang da busannnnnn
pejam mata pon leh senyum

Bayar time......aku posing jee kat situ.....nak soh laki aku snap picture heheheeh 
time nii aku rembat sekali kain tuk wat langsir
alang-alang ada nak membayar, sekali harung laaaaaaa


 ni pulak aku dok sebok nak isi borang "lucKy DrAw" .....ada kotak RM1000, RM500 & RM200
adiah pon lumayan....ada keta, ada moto....


Keluar dari JaKeL terus gi tempah baju melayu 
laaaaa time niii kat area nii da banyak gerai gerai pasar malam baru nak buka...perhhh jakun lee sikit sbb aku kan jarang masuk area situ....




haaaaaa kalau perasan kt belakang tuu pakai baju kaler coklat...
azzura azizul azman
pengacara wanita hari ini

tuu baru sopping baju melayu....yang lelain lom lagi....nanti2 leeee yang pasti seblm posa...
time posa mmg aku tak kosa nak mengangkut askar2 aku tu!!