Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Thursday, October 27, 2011

Curang !!!!




Nasi Da jadi bubur....pekung da bocor....haaaa ambik kau....tuu leee tuhan da jadikan isteri niii naluri dia halus kalau ada jeeee tak kena sure dia leh rasa punya....
nii perihal kawan aku ...bukan lee aku nak ceta keburukan orang tapi aku nak bagi tau  hargai leeee apa yang ada depan mata....

kawan aku nii lelaki ada affair ngan budak satu opis, yang terkantoinya bila bini da tahu....bila duit belanja dapor pon tak mampu nak kasi ngan senang atinye menyara affair dia...beli pil kurus laaa, beli baju laaaa......paling aku terasa bila bini dia cakap baju raya anak anak pon xterbeli......tp yg aku tau affair dia dapat baju raya rm250......hehhhh cammana tahu sbb affair nii suka bercerita tentang keistimewaan dia pikat jantan.....(perhhh bahasa aku tak hinggat)

apa lagi bini ajak bersemuka laaa ngan affair dia tuuu...paling sedisssss bila affair tuu cakap yang silelaki niii dok menceritakan keburukan bini pada dia itu yg wat dia cian bangeeeet....da leee pegi sama sama , balik sama sama....lepas tuu  bini call xjawab tatup tepon...last last tuhan tuu maha adil...haaa hampek kau.....

as kawan aku doakan laki bini nii kembali bahagia....buang yang keroh ambil yang jernih
pada "PENGAcAU" bawa bawa lee insap....tak kemananya.....nii bukan pestime dia kena serang so bawa bawa leee masuk sikit "keinsapan "tuu lam diri.....






Wednesday, October 26, 2011

PiZzA hUt...sedapnya.....


Ahad lepas aku pulun gak ajak laki aku meronda ....aka soping tingkap....bosan ooooo ari sabtu ari tuu lepas celebrate besday boy tuu tak sempat nak soping tingkap ngan tengok lampu ..hehhh so apalagi aku pulun aaa dok membodek laki aku soh bawa gipusing pusing kaaa.....apa kaaa...setakat tengok lampu kt KL pon kira orait gak ilang laaa stress 

...dah laaa senin sampai jumaat dok terperap lam opis, jadi dreber bas sekolah lagi  so time cuti laaa baru nak merehatkan minda..........baru bersemangat nak wat keja .....aku nii walau pon keja umah berlambak tapi kalau time cuti rasa nya kena gak nak cuci cuci mata....memang lee letih tapi bagi aku laaaa kena gak ilangkan stress baru aku leh sambung wat keja umah kaaa...apa kee...kalau time cuti terperok lam umah memang mood aku aku kelaut leee....mula laa aku nak marah jeee.....

so kitaorang ke mid valley sebab aku nak cari track siut ngan kasut keja....sempat gak leee ke MPH (rembat 2 novel baru heheheheh) 

lepas cari barang kami masuk pizza time nii pon da kul 930pm orang pon da tak ramai ....

sementara tunggu order nak sampai "Kita PosIng duLu" kalu tak tak reti nyee nak dok diam....asal turun naik kerusi  jeee kejap kejap nak basuh tangan, kejap kejap nak basuh tangan ....geram aku so nak kasi diam....aku snap gambar gal gals niii banyak2..heheheh


makan time...shazleen with her new hair style...alah alah dora gitu!!!  nii nak story tau dari pandangan aku leeee sejak masuk taska nii nampak leee perkembangan yang bagus...makan pon xmau bersuap dah....pandai leee da sebut 1 sampai 10, lepas tuu doa makan pon da pandai..siap baca kuat kuat lagi...siap berlagu lagi....cun sangat, baju pon da pandai pakai sendiri siap pilih lagi nak pakai apa...cedok bontot pon da pandai tp ngan cara dia lee...but bagi aku nampak ada perubahan ..alhamdullilah.....sekurang kurang nya ada benda yang dia belajar masa aku tinggalkan dia kt taska.....



hmm sedapnya....


da kenyang apa lagi.......zzzzzzzzz


Sebelum keluar Sempat lagi tuu dok main ngan kucing.....nii buka belaan aku tapi neighbour punya.....jinak niii




dua anak dara aku..

Monday, October 24, 2011

time to CeLeBrate mY bOY...

baru menyempat nak celebrate besday anak bujang aku sorang nii, 19-10-11 ari tuu aku beli kepci, cake bagi adiah jeee and sambut kat umah ..maklum aaa final exam pon lom abis lagi so sabtu tadi baru berkesempatan..cadangnya memula nak giBangsar umah MIL...alih alih MIL aku da ke PD diangkut abang ipar aku..kalau tak leh join ....
Peberate budak nii memang western so memang tak de pilihan aaa kalau aku nak makan tomyam kee apa kaaa so this time kiraorg terjah tempat baru pulak....kalau ikutkan pilihan besday boy siang siang dah pilih "cHiLis"

Excited gile aku masa baru sampai area nii....banyak gak sopping complex dia...cozy jeeee...

MeatWorKs, SolAriS Sri HarTaMas
View cantik waktu malam...

Layan gambar


Besday boy yang t-shirt kaler MERAH tuuu.....yg terover yg depan sekali.....ngan jelingan...suka sangat kepala tuu dok terteleng teleng.....

aku tau leee tuu pintu apake halll laa snap nampak tiang tuuu.....hehhhh
This one NIcE, time nii anak dara aku nak gi tiolet...heheehh sempat lagi tuu soh posing



FriEd - RM 12.00

RiNg OnIoN - RM 12.00



SpArE RiBs - 3 E RM50.00

Gambar nii kureng menarik sbbnya aku snap guna Galaxy jeee...tak menyempat nak "ngap"

1/4 ChiCkeN RoAstEr - RM 20.00

T-Bone RM45.00

Meatworks Gemas Classic Burger @ RM28
Gambar tak cantisssss......aku guna galazy gak niii !!!


BoNe iN FiLLeT RM69.00
so total semua RM 328.05

Masa balik pulak terserempak ngan accident...2,3 keta depan kitaorg...terus laki aku stop nak tolong...sempat lee aku snap....yg ngeri tuu ada orang atas tayar keta...
so peringatan pada kekawan

HaTi - HaTi seMasA MeManDu yaaa...
mulakan Ngan BismIllaH & AyAt KurSi moga Kita Semua sentiasa dilindungi...aMiN


Wednesday, October 19, 2011

Jahanam.....da lingkup...da losak lol earphone aku

aku memang tak leh idup kalau tak dengar lagu...tapi time aku wat keja umah bila pasang radio aku rasa cam hinggaq jaaa...bising tp kalau kt opis....adussss memang mati kutu aaaaa..kalau aku leh duk diam dari 8.30-5.30pm tanpa dengar lagu memang pecah rekod leee 

Adussss !!!!now lom lunch lagi tapi aku da sanggap.....nak gi beli aku da kalut ngan routine aku ....giambil ngan hantar askar askar aku tuuu....


TEnSiON Nya !!!!!


Happy 11th.Birthday


Uittt anak bujang aku da besar upanya...next years dah UPSR..I can still remember when he was born and it feels like yesterday. Yes, times flies, but the memories last forever. The memories he has given me and others will last a lifetime, some funny and some serious moments But he is the best thing in my life....l LoVe U

 Nama:Muhamad ZIkri Helmi B Amminuddin
Besday:19-October-2000 Time:4.39am

(after 9 bulan aku kawin...., masa kawin mmg aim nak cepat cepat dapat nak anak ...heeee gatal sungguh nuuu tapi tuu aaaa doa kami laki bini dimakbulkan..sebulan jeee kawin aku dah preggy....ya bedabeduuuu....alhamdullilah..sebabnya masa ari nikah tuu aku tak lehh gimasjid...tak leh masuk beb..senang kata aku period time tuuu so itu yg terus aim nak baby awal awal tuuu...so kiranya masa kenduri umah laki aku da bunting pelamin sebabnya lepas sebulan baru wat majlis kt KL time raya cina....esok tuuu lepas kenduri terus jeee cabut gi terangganu....tak sempat aku nak basuh periuk belangga kaaa hapa kaaa....terus jee laki aku kejan soh siap..kat sana baru perasan aku cepat penat,asyik nak melantak jeee...lepas tuu muntah muntah......balik KL baru gicheck & YEZZ YEZZZ....mak bapak aku aaa paling happy!!! so umur Zikri sama aaa ngan tahun anniversary aku.....senang nak ingat!!)

Berat:3.28kg Normal

Masa memula masuk sekolah aku laa yang paling risau sekali sampaikan toliet tak berlampu seminggu pon aku di komplen kat gurubesar bukan apa cian kt budak budak darjah satu...apa lee yang diaorg tahu watkan....kang tak pasal pasal basah jee seluar lam kelas lagi naya....tapi memang pestime anak aku masuk sekolah nampak sangat kekalutan, kerisauan,ke"panic"an aku ...hehhhhh

Tapi NOW da ok....paling best tahun 2 time aku kt spital menziarah arwah kakak aku ...tertiba zikri tepon lepas balik sekolah....siap soh aku teka lagi dia dapat peksa no.berapa....akukan suka menyakat..terus aku cakap no.last kot.....last last dia malas nak soh aku teka...terus dia cakap
"ibu,abang dapat no.1 dalam kelas"
time nii aku memang happy sangat,arwah kakak aku yg tengah sakit pon senyum jee....maklumlaaa anak buah dia yang paling rapat..

So alhamdulillah dari dulu sampai sekarang dia memang membahagiakan aku & ayah dia....
dia laaaa perangsang buat adik adik dia...ain,zidane&shazleen

Happy 11th birthday Zikri Helmi! May you grow up menjadi anak yang soleh, berjaya di dunia dan akhirat, dan kepada agama, bangsa dan negara, insyaAllah.
I love you with all my hearts son. 

So abang sabtu nii baru kita celebrate ok....so NOW good LucK for you final ExaM....


Monday, October 17, 2011

Kuaci & Window sopping


Jom layan KUACI.........mmg berhantu tul...susah nak stop sehhhh nasib baik ari ni meeting aku tak masuk heheheheheh....kalau tak mau aku ajak big boss layan kuaci gak.....heheheh

sambil tuu meh kita layan gambar masa aku gi melawat SOGO sabtu lepas.....rasanya SOGO mmg awesome...memanjang sALe..


Rezeki aku aaa nak menyinggah kat sogo tercapai gak.....nii semua keja siZidaNE aaa ajak aku gi chow kit repair heli dia yang tak leh nak terbang tuuu...so lepas dari Chowkit aaaa terus aku menyelit kt sogo sebabnya  laki aku ari tuuu gi ReUnion kekawan dia masa skoll dulu.....so kesempatan yang ada tak leh aku nak tolak!!

tapi aku tak sempat nak borong apa pon sebabnya baru jee nak belek purse..laki aku sms kata 
"on da way nak balik.... "

hanya sempat beli menan sikenit nii jeeeee
 stroller...haaaa sampaikan nak tido pon dia angkut benda alah nii sekali


 & dia nii suka sangat wat koleksi water container

and as usual MMS pagi niiii

hehehehhehehe

heheheheheh




best aaa makan kuaci niiiii....


Friday, October 14, 2011

Jelingan Mengacam gitu....


Baru ada masa...sebabnya aku cuti so kalau cuti penyakit PEMALAS aku memang ketara sangat..tapi aku tetap ada masa membaca blog kekwn yg lain....

Sebabnya anak dara kenit aku nii diserang deman panas + flu + cough...3 serangkai...time yg paling aku menyampah time nak makan ubat adusss jenuh kena paksa...
time ayah tak de, nak ayah...time aku tak da nak aku ...time dua dua ada haaaa hambekkkk kau kan da kena pegang kaki tangan, kena tutup idung ..kalu tak jangan harap dia nak telan...
pujuk laaaa cam mana pon...tak jalan punya...
2 kali gak aaa aku gi klinik sebabnya ubat yg doctor kasi banyak terbuang dari dia telan..payah yang amat...nii spesis ayah dia tau..penakut ngan ubat...!!!!

Alhamdullillah semalam start kebah, tuu yg aku belikan menan tuuu....



dah dapat upah pon still lagi tuu tak puas hati ngan aku tuu sebab kena paksa makan ubat...perhhh jelingan tak hinggat....

Lastly
"GOOD LUCK to MY ZIKRI, AIN & ZIDANE for your final EXAM"

” Ya Allah Ya Hayyu Ya Qayyum,Ya Rahman,Ya Rahim,Ya Latif,Ya Jabbar,Ya Khaliq,Ya Allah permudahkanlah anak-anak kami di dalam urusan mereka dalam menimba ilmu di atas seruan dan perintah-Mu. Tenangkanlah hati mereka untuk menerima ilmu-Mu,lapangkanlah jiwa mereka untuk mengharungi ujian-Mu dan berkatilah mereka dengan rahmat-Mu.Amin Ya Rabbalalamin..”

Thursday, October 6, 2011

walaupon Haru BirU tapi tetap kena tenang

Sejak 2 menjak nii siDiva nii banyak sangat meragamnya, kalau part mengamuk da tak terbilang ngan jari-jari aku nii...

time a balik dr.nursery...bukan main lagi terlompat lompat..best sangat..alah alah cam da sebulan tak jumpa aku...tapi masuk jeee lam keta haa mula laaa wat perangai...semalam jaaa "good gal" sebelum sebelum tuuu issskkk payah aku nak mengingatnya...
agaknya sebab mengantuk, tak cukup tido kot..asal sampai jee umah mula aaa wat perangai nak berdukung laaa...ada jee benda tak kena...ada jee benda yang menaikkan darjah kepanasan aku...dahh leee kat dapur panas...lagi leee panas...

aku pulak kalau da smapai umah mula laaaaa nak cepat2 siapkan makan malam tuk askar aku 3 orang tuuu ..karang kebulur leee pulak ....da leee lepas maghrib nak kena gi tuisyen pulak....

lepas tuuu kalut nak fetch sizidane dari skoll pulak...memang kalut sangat!!!! kalau ada laki aku yang kebetulan balik awal dr opis ringan sikit tulang temulang niii sebab dia leh ambil alih tengokkan sikenit ngan fetchkan sizidane...tapi itulaaaaaa  
jarang - jarang...kadang- kadang.....

Nasib baik ada abang long & kak ngah yang ringan tulang nak tolong aku menyapu halaman, angkat kain baju, buka lampu porch, jaga sidiva aku tuuu....nampak lee perubahan sebenarnya sebab masa ada MAID dulu bukan main liat nak menolong lepas tuuu satu apa pon xreti nak buat...tapi sekarang alhamdullilah dah rajin sangat...tak payah disuruh!!

"thank for abang long & kak ngah yang rajin sangat tolong ibu & ayah"
  
tapi walau kalut/tension/haru biru cammana pon aku HARUS pastikan semuanya tip top untuk keperluan anak anak+laki aku 
Setiap hari aku lalui dengan penuh exciting kerna aku still ada masa nak berborak ngan kawan-kawan, berblog, ada masa nak berfb, keluar membeli barang, masak, & semalam aku tetap ada masa nak berkebun....abis aku cangkul balik tanah tanah kt area porch yang da banyak mati...pokok bunga yg da xlawa aku buang...sampai lee keMaghrib....so semua tuu wat aku happy ....itu semua membuat otak aku tidak memikirkan apa sahaja bebanan yang aku tanggung. 

walau penat macammana pon aku akan pastikan "kesayangan" aku semua cukup makan & pakai, rumah terjaga kerna bagi aku "rumah ku syurga ku" betul bila tengok rumah cantik, bersih automatic kita pon jadi tenang.
 
Alhamdulillah..walaupon sibuk tetapi aku hadapi dan lalui dengan jayanya.

aku selitkan 2 nd MMS dari laki aku pagi niiii

cammana leee laki aku leh tak perasan masa keluar tadi....
cantik jeee shazleen sarung kasut sebelah lain sebelah lain...nii sure kes mamai lagi niii

1st  MMS 
masa aku nak keluar tadi, dia dok layan katun lagi....tapi mata tuu da kuyu....nii laa akibatnya kalau subuh subuh da bangun teman aku kat dapur..

Wednesday, October 5, 2011

Kawan-Kawan & Makan-Makan


alhamdullilah, walaupon syawal da berlalu tapi kehangatan masih terasa.....walaupon raya da abis tapi alhamdullilah still lagi ada jemputan yang bukan setakat makan - makan tapi yang pentingnya silatulrahim

Walaupon memang buzzzy sikti sabtu tuuu mana tak sebok ngan paperwork kemahiran hidup si ain ...tuk persedian PKSR2 mana tak kali nii ngan 
tajuk : perkhimatan & kemudahan awam
habis dikejannya aku laki bini soh tangkap gambar bomba laaa, toilet awam laaa, bas, LRT,sekolah, universiti, masjid, spital...nun sampai ke bangi, serdang laaa kitaorg merendekkk... heheh apasal area bangi.....sebabnya ada jemputan "open kedai" nii kawan laki akulaaaa kiranya da success da ada kedai makanan sendiri so kiranya buat makan makan kt kedai lee..tuu yg aku kata open kedai tuu heheeheh 

Lepas ke bangi terus balik..nak tido dulu....letih oooo da lee dari subuh tadi aku dok mengemas umah,membasuh bagai..... 
so petang sabtu tuu baru sambung balik gi skodeng gambar gambar..& terus berhajat nak terjah memenuhi jemputan makan makan kat umah " sIs YaN "
 

borak time...haaa tengok tuuu sampai lupa mana pi anak anak ...
tuan umah ..ampun yaaa kak yan xnampak muka.....heheeh 
kalau nak tengok gambar yang lebih beretika sikit yang alah alah posing cun cun tengok kt blog tuan umah yeee...
 


so bila golongan mak mak sebok berborak, mengupdate perihal memasing...part paling best kashmir (kak yan)...wahhhhh memang marbelles...wish for u kak yan for impian menjadi nyata....haaaa apa lagi anak anak pulak alah alah anak ayam aaaaa berselerakkan membawa diri memasing....
uitttt umah orang tau....bukan umah sendiri
siap posing sambil main piano lagi
ampun yaa sis....!!!anak anak hamba dok bayangkan cam umah sendiri kot...issskkkkk da lee pestime terjah 
(kak yan jangan serik jemput lagi tau)

posing iklan "darlie" kot 

lastly thank yaaa sis for the lovely invitation...
paling best opor ayam memamg marbellesss..terangkat...
& alhamdulilah walaupon memasing pestime jumpa tapi macam da kenal lama... moga bertambah rapat..seronok bila dapat ramai kawan nii sekurang kurang nya dengan berkawan dapat menghilangkan stress...so sapa sapa nak berkawan ngan sue JOM...jangan malu heheheeh  

p/s: credit to my paparazi..baru jee kutuk kat entry sebelum nii da berpusu pusu email gambar aku terima....heeee nasib baik terkutuk sikit jeee tadi...ampun yaaa b.....!!hehehh l kan modelling u tuu yg nak cepat cepat gambar tuuu hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...