Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Wednesday, November 30, 2011

MoViE MaRaTon KoT.......

baca TAJUK cam lee aku da tengok semua...tapi habuk pon belum lagi niii.....buzzzy oooo....weekend ada jee plan..minggu nii pon ada weeding, last week da ada family day opis laki aku ....next other week family day opis aku pulak...so memang aku alah alah buzzzyyy...

TAPI disebabkan ......

"Ombak Rindu" terus lam kepala aku niii berkobar kobar menang aku teruja....teruja yang sampaikan da tak sabaq sabaq nak booking tiket....macm macam plan lam kepala otak aku niii.....hehehehe sure sure plan mana aku nak transit kan anak anak aku yang 4 orang tuuu sementara aku melayan "ombak rindu" kt 1U....hehhhh agak agak my darling nak tak tulongggg meringankan kepala otak aku niii...kalu tak terpaksa lee guna plan B pulak !!!! kah kahh gila teruja sehhhhh...

aku pulak memang kaki novel so Ombak Rindu memang koleksi terbaikkkkk aku setakat niii .....walaupon ada gak yang setandingannya....

Laki aku pulak malam tadi siap bawa meronda kat area TUDM alahhh yang dekat area bomba tuu ...kan ada satu sopping complex baru nak buka, nama apa aku tak hinggat...haaaaa MBO cinema da buka......!!! baguihhhh baguihhhh .... dekat ngan umah !!! boleh lee kot aku merempit kt area situ



  Release Date: 1 December 2011

SYNOPSIS
Based upon the bestselling Malaysian novel, "Ombak Rindu" is about the Izzah (Maya Karin), gadis yatim piatu yang kematian ibu dan ayah akibat kemalangan jalan raya. Justeru itu, ayah saudaranya, Taha, mengambil tugas memelihara Izzah. Pada masa sama, Pak Cik Taha banyak berhutang. Disebabkan kesempitan wang dia sanggup menjual Izzah kepada seorang tauke kelab malam.
Di situlah dia berkenalan dengan seorang pelanggan bernama Hariz (Aaron Aziz). Hariz sanggup ‘membeli’ Izzah dengan harga yang mahal dari tauke kelab itu dan mahu membawa dia keluar dari neraka jahanam itu.
Atas permintaan Izzah, akhirnya Hariz berkahwin dengan Izzah, tetapi dengan syarat semuanya mesti dirahsiakan.
Kehadiran Mila Amylia (Lisa Surihani), anak Tan Sri Rashdan, model dan pelakon terkenal akhirnya menggugat kebahagiaan Izzah dan Hariz. Apakah mereka bermadu?
Kalau lam novel YES..tp lam movie.."wapucitau" aku lum gi tengok.....
ni cover novel nya.....masih lam simpanan ooooo....


ni sambungan pon best.......BUT ending.........!!!!??? sendiri baca yeeee


"Puss in Boots" ni pulak anak dara aku sebok nak tengok......itu yang aku plan nak wat "marathon" tuuu....tapi yang masalahnya kalau aku angkut semua layan movie aku ...sure haru biru punya.....(mana leee budak nak layan ceta ceta mak mak niii).......!!!!


SYNOPSIS
"Puss in Boots", is a 3D film, the feature stars Antonio Banderas(perhhhh handsome tuuu) as Puss and Salma Hayek as the love interest, Kitty. The film is based on and follows the character of "Puss in Boots" from "Shrek" and his adventures before his first appearance in 2004's "Shrek 2". The prequel's story centers on the swashbuckling cat and how he comes to meet Shrek and his friends, while introducing its colorful new characters.
 
Nasib baik yang lagi 2 tuuu tak kecoh..!!!!.....
 

(berkobar kobar da niii)

Tuesday, November 29, 2011

ZOO Negara.....Office Event

Kali ni aku berkesempatan lagi nak menziarah zoo, rasanya selepas 2 tahun kot....tuu pon kebetulan family day opis hubby aku ...kalau nak harapkan aku sesaja nak gi maap lee kot...da lee musim hujan niii....yang paling tak tahan tuuuu part bau ..tapi alhamdullilah sabtu pagi tuu  cuaca memang cerah....walaupun malam sebelum tuu hujan.....& aku notice one thing....bau yang kurang menyenangkan tak berapa nak bau sangat...maksudnya...aku dapat menghabiskan satu pusingan ngan aman damai..walaupon ada part part or tempat tempat yg ada lee bau sikit sikit...still  boleh dimaapkan.....dah nama pon gi zoo kan...

tapi BEST laaa after renovation dah nampak cantiknya zoo negara...banyak pembaharuan....binatang pon makin banyak....berbaloi leee bawa anak anak melawat zoo tertambah cuti cuti cam nii....atleast tak leee buta haiwan heeee....cam anak anak aku..ada tuu nama haiwan pon tak tau..so bila da melawat nii aku pastikan diaorg baca papan tanda tuuu.....



So sampai jee terus gi kaunter registration ....dapat leee payung sorang satu....& yang bestnya salah satu payung kitaorang tuu bertanda "SB" so dapat lee saguhati baucer "starbucks."


Lepas light breakfast ada Treasure Hunt, TeleMatch and Colouring Contest for kids.  

Satu pon kitaorang tak join ....ingatkan memula nak masukkan Zikri & Ain & Zidane dalam colouring contest....tapi malas nak menunggu lama & kompom sikenit Shazleen tak leh duduk diam punya...so last last kitaorg wat free & easy jeee....meronda tengok haiwan sebelum lunch time...








 
 Ku l 11am bergegas anak anak aku ajak tengok show....nasib masa sampai tempat tak penuh lagi...




Budak yang da keletihan....dari pagi tak tido da nak dekat kul 3pm baru nak terlelap...!!!!!

Letih letih pon memusing gak lee aku ...nasib cuaca tak terik sangat...kalau tak jangan harap laaaaa.....Da puas satu zoo kitaorg pusing..time nii ramai lagi Colleagues husband aku ..asal asal berselisih kalau ada yang bawa payung Biru haaa kompom kaum kerabat IBM's

Dekat kul 4pm terus aku ajak balik......haa time nak balik nii leee baru anak anak aku perasan yang memasing da keletihan ..nak menapak ke pintu keluar pon da tak sanggup...haaaa hambek kau..tadi bukan main lagi nak meronda....itu lee lom tengok, ini lee lom tengok.....

terus naik tram sampai kepintu depan...

Berbaloi leee melawat Zoo this time da banyak haiwan, kawasan pon bersih, banyak da kemudahan buat pengunjung..

.........Till we meet again......

Wednesday, November 23, 2011

ambil duit, antar report card.......

 so kat opis aku pun Kecoh almaklumleee sekarang ni musin amik report card anak & nak skoll holiday lagi . Kekawan kat department aku ni kategori yang mengambil berat education anak mereka. Most of them ada yang ambil cuti setengah hari atau pun masuk office lewat (dengan kebenaran ekk) semata-mata untuk ambil report card anak, memasing nak tahu perkembangan anak anak....lepas tuuu bila masuk jee opis haaa mula leee bercerita perihal anak anak memasing.....time nii gak lee ambil panduan, petua..heheheh lepas tuu selit gak cuti nii nak angkut diaorg kat mana....!!!!


Last week memang sebok sangat mana taknya...ari khamis tuu petang aku da kena balik awal gi ambil report card sekolah agama....da abis separuh hari kat situ 

Esok tu Jumaat pagi pulak kena lagi pegi sekolah kebangsaan pulak antar report card & ambil free pulus....(RM100)

Start kul 10pg...so nak dekat 5min kul 10am baru aku gerak dari umah...dalam ati dok doa minta minta dapat lee parking...nasib keta aku comel jee so leh gak lee menyelit celah celah keta lain heheheeh 

Setiap kali perjumpaa parents ngan teacher aku paling excited sekali mana tak time nii lee aku nak tahu perihal anak anak aku ....time nii leeee aku nak pesan kat cigku kelas tuuu kalau nakal ...ROTAN jeee...hehehehe


Memang ramai sekali ibu bapa yang hadir tapi bukan sebab semata mata RM100 tau.....memang aku notice setiap kali report card day memang penuh leee sekolah ngan  parents...time nii leee akan tahu tahap pendidikan yang anak-anak mereka terima di sekolah, time nii leee boleh berbincang dengan guru macam mana nak meningkatkan prestasi anak-anak memasing dalam pelajaran. Time nii leee mungkin selama ni mereka tak tau anak mereka pukul 7 pagi masuk pagar depan, pukul 7.30 pagi panjat keluar ikut pagar belakang ....yang kita nii ingat anak anak gisekolah "BELAJAR leee"padahal melangut kat sopping complex.... 

So time ni la boleh kita check kedatangan anak2 ke sekolah.





Yang da besar cam zikri & ain ok kot sikit tapi yg sizidane niii...hmmmm memang aku tau da peel dia...so lama lee sikit aku borak ngan teacher dia....Pn.Rabiah

tapi aku sikit juga kurang paham pasal silibus terbaru tuk darjah satu nii....kalau dulu kita leh tau sapa no.1 no.2...but now ngan sibibus baru niii aku tak berapa nak paham bila pakai "band".."band"
nak explain pon xreti..heheheh 

adalee lam dekat 2jam lebih sikit aku kat sekolah ...heheh da dapat duit kan ..lehh aa aku sambung sopping.....opssss silap duit tuuu aku da pass kat anak anak aku pon sebabnya diaorg nak beli story book ..tapi aku siap pesan kena beli gak aktiviti book tuk wat during cuti sekolah ....

Lepas tuu terus gi Pandan umah kakak aku....tapi time kitaorg sampai tuu kakak aku lom balik keja lagi
malas aku nak melangut kat umah dia so aku pun apa lagi terus ajak anak anak aku ronda ronda naik BAS RAPID...pusing area bukit bintang...heee

saja nak kasi sikenit Shazleen tuu merasa...alah alah pestime lee naik BUS niiii..
memula naik diam jee...cuak gile...tp 1/2jeee..lepas tuuu haaaa hambek menyesal pulak aku bawa ..... siap berlari lam bas leee pulak .....adoiiii






Kitaorg tak turun pon kat mana mana .....ikut bas pusing Bukit bintang & balik semula kat Cempaka..lagi pon time tuu Hujan lebat, jalan pulak Jem sikit....so jangan harap lee lagi pon memang plan nak duduk jee lam bas tuuu.....bayar tambang & nikmati keindahan KL...heheheh








Tuesday, November 22, 2011

BeRadVenTuRe kt SkYtRex Extreme Challenge, BuKiT CeRakaH........

 
 Baru lee aku ada masa nak story morry pasal adventure ari tuuu....nii pon haa sambil dok tunggu mesin kain siap, sempat lee aku berBW, arini pulak satu ari aku ada kat Grand Dorsett Subang Hotel pasal EGM (tuk sapa sapa yang ada share ngan TIME..yg ada beli share dolo dolo tuu time nii leee nak collect door gift,nak makan sedap sedap...breakfast,lunch & teatime..perhhhh mewah beb....lepas tuuu time niii macam macam pesen leh tengok....ada tuu yg kalau leh ngan table table door gift tuu diaorg nak angkut...hissss....)

Takpa part tuu nanti nanti aku ceta now meh tengok luu extreme adventure yang aku & my opismate lalui last 2 weeks lepas (12-11-2011). Tiap tiap taun memang opis aku kasi budget for each department tuk wat retreat alah alah bersama satu kumpulan wat aktiviti...so memula aku cadangkan nak wat "water rafting" tapi memandangkan musim ujan tak berani leee pulak...cam alah alah tempah bahaya lee pulak..so last last keluar cadangan nak wat "flying fox" itu yang memasing terpa ke Bukit Cerakah tuuu...tapi bukan pakat masuk cam tuu jee tau kena booking dulu....so dah sah sah memang keja aku selaku kulikutip sexxytary heeee department aku so memang aku leee kena galasnya....end up memasing berpuas hati 


....so meh kita layan gambar yang ciput niii yeee...sebabnya time panjat memanjat semua tuuu mana lee berani nak angkut camera sekali....tuuu yg atas tanah jeee ada gambar....atas pokok,atas wayer kabel,atas net...semua ada lam video jeee.....


 

(Photos from SkyTrex official Site)
What is a SkyTrex Adventure?
SKYTREX Adventure provides an organized outdoor ‘eco-recreational cum educational’ activity which will take the participants from tree to tree via series of aerial obstacles suspended at 3 meters to 22 meters in the air.
The first of its kind in Malaysia, SKYTREX Adventure is a place where you can enjoy jungle trekking from a height never reached before – via the canopy! Test your agility, challenge your fear, walk, crawl, glide and swing through our different challenges in the sky, in total safety while appreciating the wonders of the Malaysian Tropical Rain Forest.



Memula tuuu bangun jee pagi aku da kecut perut mana tak hujan punya lee lebat...so kerisauan lee aku apa lagi.....kang kalau hujan tak berhenti cammana nak berextreme......

so sampai jee aku kat situ Mr.Julian da tunggu.....(u're such a kind person) so ni tengah mendiscus nak taruh hadiah hadiah tuu kat mana....kat utan so tak payah lee nak berangan nak cari bilik stok yang cantik cantik.....but lucky we managed to settle that problem....

Masuk jeee bas skytrex da menunggu time nii pon still hujan kejap lebat kejap seriat.......



Me,Nad,Kak Sham & My Boss Tg.Zarina.
(pestime oo dapat boss pompuan, she tegas, she a more cerewet pasal keja okey, ada gak yang kata dia garang but for me she awesome..& the trust yg dia kasi for me to settle this retreat fr beginning till the end...5* mana tak 3weeks jee tuuu  ..heheheh ciri ciri membodek ada gak niii..bosss makesure bonus next yrs lebih yeeeee...)

Breakfast time....aku order Bihun goreng,teh tarik & sandwish
kakak tempat aku order tuu siap packing2 gitu senang nak ngap jeeee...
& yang penting memang sedap!!!





First off, the Gear up Deck...haaa nii baru betul.....so time nii kitaorang semua da berkumpul for Initiation circuit and briefing, the dos and don’ts by one of the instructors.


my boy - Zikri 


Kena lee pakai hangger..kalau tak salah aku kot...sebabnya memasing kena menghanggerkan diri sendiri yeeeee..kalau tak alamat....!!!!!!hissssss tak berani aku nak menyebutnya.....!!





Masa nii memasing da dok pikir boleh buat kee tak..nampak cam senang jeee....

My first ever flying fox! Awesome thrill........bravo to Nazia....heeee sebelum tuu semua dok kecut perut...but last last semua happy....


More high trees to be climbed…


 Gambar memang tak banyak ..just ada 1 video recorded by Jimmy ..dia jee berani bawa camera.....














Me & my boy aka my bodyguard...

congrat to him also sebabnya berusaha gak tuk  walaupon mulut mak dia niii asyik dok berbunyi jeee...mana tak risau aku....macam macam aku pikir boleh kee dia buat, boleh kee dia langkah tali tuuu....risau tul..
Ramai juga yang pancit..buat separuh jalan...
sebabnya memasing risau da lee licin,nak pijak paip pon jaraknya mak datuk...but still ada yang managed to buat sampai habis ...especially to my 2nd big boss En Zainal, age 52++ kot....first person & paling tua yg habiskan this challenge....



Flying Fox by anak bujang aku
 nii salah satunya..tapi kan upa upanya this one for "LiTTlE aDvenTure" maksudnya for kids leee..tapi adult pon buleh main dah..cuma kureeengggg adventurenya...

budak nii lepas jee turun dari extreme terus kerabat pulak little adventure.....thank again Mr Julian !!
dia main mau dekat 2jam kt sini..haaaa baru tau dahaga..tuu pon lepas aku dok jeling jeling sok makan ...sok minum kalau tak dia lalu wat tak peduli jeee...balik karang bapak dia bising...heheheheh aku gak kena menjawab!!!
yang kita nii punya lee risau kang kebulur tak pasal pasal





Semua da kenyang so apa lagi mula lee sebok nak bergambar, & time ni gak pada sapa sapa yg berlucky tuuu dapat leee hadiah.....
All my team member.....bravo geng...

Baca tajuk cam happening jeee tapi memang happening pon berbaloi kerja keras aku nak pasti kan semua ni berjaya.....bila semuany puas & happy....aku pon happy....

Pada yang teringin nak cabar diri sendiri, aku linkkan address:





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...