Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, January 30, 2012

Novel baru Lagi & ceta last week



Ceta NOVEL baru pulak .....2,3 mejak nii rasanya paling kurang aku menyopingkan diri..ada jee benda nak kena buat...cam  CNY holiday tak gerak kemana pon sebabnya MIL ada kt umah ...takkan nak ajak menyopping kot...setakat 2,3 jam ok kot tapi kalau gi 1U apa barang...2,3 jam kan...tentu tentu dari petang bawa ke malam...kang cian pulak orang tua tuu nak mengikut aku ....heheheh tak pasal pasal aku jadi menantu durjana..heheheeh...

(tapi sempat gak lee ke Bukit Beruntung, rembat 2pasang baju kurung kat boutique makcik aku ...(lam tesco, depan kedai baju budak), 
sempat gak lee keAmpang umah kakak aku giterjun swimming pool.....budak budak lee happy...., 
sempat gak lee ke Bagan Lalang makan seafood & lepak kat Pantai...)


so ari tuuu time aku sebok nak wat kek sarang semut tuk myprend, siZikri ajak gi Mydin beli roti terus aku offer gi Giant sebab da lama rasanya aku tak layan novel..

Bia da sampai Giant roti kemana...apa kemana ...
mcd pulak jadi pilihan...hmmm makin kempis leee purse aku ........
Sampai jee umah terus aku baking kek sarang semut ...iskkkkkk sesambil sidai baju...lepas tuuu zzzzz.....sok kejaaaaa...!!!


Sinopsis Cinta Dalam Hati~Salwati Haris &  
KU RELA CINTA INI BERTAMU - NURIL BAHANUDIN

Friday, January 27, 2012

Pizza San Francisco, Bukit JeLutong

Tertiba hari nii nak makan hayam pulak..so jenuh lee aku dok pikir mana nak cari hayam nak makan niii......padahal tak lee lapaq sangat..saja jee prot nii mengatal nak mengunyah terus lee aku tepon askar kat umah 3beradik tuu kot kot lee nak join...hmm pantang "lepa", pantang ditolak....!!!tuu lee anak anak aku...

Memula nak ke KFC jeee..alih alih terpandang SF niii terus leee menapak kesitu ...opss sebelah 2 belah jeee tau..dekat jeee....dipisahkan ngan kedai fresh food & kedai repair keta jeee

Dari jauh da nampak singboard SF nii

aku tak sure lee pulak kalau kalau SF ada wat pertandingan sedut air....laju jeee budak 2orang niiii

Zidane ngan ice cappuccino RM8.90
Zikri pulak Cold Chocolate RM6.90


ain with Ice Chocolate RM8.90
aku ngan air suam jee....FOC


Chicken chop RM18.90 sedap....aku punya yeeeee tp kena kongsi ngan zikri...but still alhamdullilah kenyang sampai malam heheee


zikri order Pizzaido RM21.90

kurang bernapsu ..memula sampai muka memasing da tayang muka seposen.....padahal aku da soh budak waiter tuu rekemen kan mana paling best......yelah budak mana makan cili padi....bawang besar lagi...harapkan cheeses jeee bergunung...

Last last tapau jee bawa balik.....habuan ayah pulak ....

ain pulak makan beef steak....adussss...liyat seh.....harapkan ayam jee best....RM21.90
Lupa pulak nak snap..heheheheheh

so on the waty nak masuk opis, dari jauh da nampak asap tebal...... 
tapi tak sure kilang mana terbakar..sempat lee aku snap.....




so malam nii nak gi mencari DURIAN lee pulak..sok ada potluck kat umah kawan husband.....hadusss laaaaa apasal lee tiap tiap tahun 
DURIAN .........DURIAN jee niii..tak de menu lain keee kitaorg kena...!!!!
asal jeee event apa pun yang melibatkan laki aku...kompom kena durian...uittt..laki aku tuu tak de dusun durian pon tau...nak kata ada share ngan anak tokey durian pon xde...

harapkan kakak ipar aku jeee ada dusun kat Batu Kurau...takkan malam nii aku nak gegas balik sana giangkut.....!!!! hissssss walaupon aku memang suka sangat dapat merayap memalam ...tpkan......!!! takpa laaaa.......janji depa happy...





Kek Sarang Semut


Kek nii aku buat semalam alkisahnya....nasib baik  semua bahan da ada so gagah gagah leee aku buatkan juga...actually request dari opismate aku siHanisah....ari tuu masa aku buat ciput jee aku bawakan..saja nak kasi rasa..
alih alih ada permintaan lee pulak....

So balik opis aku tunaikan gak lee permintaan kawan aku sorang niii....

Resepi leh cedok kat sini Sis CT , Mat GeBu



Ada pulak leee nak makan Kek Coklat, kek Pavlova....insyallah yeeee kalau sempat nanti sue tunaikan leee permintaan kauorang yang alah alah comel gitu......lepas tuu apalagi meh umah tolong berkemas yeee..heheheheeh....acah jeee....!!!!



Thursday, January 26, 2012

SaYu Hati BiLa BudaK nii SaKit @ sHazLeeN

Kelangkabut sungguh last Friday ari tuu sampai kan aku lupa nak tekan "PUBLISH"pada dari lepas lunch lagi aku dok menaip..last last lehhh lupa...kalut nak balik bila teacher siShazleen bagi tau ....punya lee payah dia nak meneran sampai tertido-tido....

aku apa lagi dah dengar cam tuu kalut aaaaa terus angkat bontot balik....ambil sikenit dari school bawa gi klinik lagi...

Sungguh hati aku memang sayu sangat bila time anak anak aku sakit...tambah tambah yang masih kecil...yang tak pandai nak mengadu....yang besar tuuu tuu lain ceta sbb da pandai bagi tau sakit mana....sakit apa....!!! so senang sikit nak taruh ubat kee apa keee..

Tapi bila sikenit nii sakit memang aku susah hati ....walaupon setakat batuk kahah, selsema, deman aku tetap risau....kalau tidoq malam pon tangan aku sure tak lepas dari badan dia...kot kot deman keee senang nak pantau deman tinggi ke tak...

So 2hari lepas bila batuk dia still tak baik lagi so aku laki bini bawa giklinik so DR.sarankan kena ambil nebuliser..pestime lee dia guna benda alah niii....

Memula tuuu cuak gakk leeee..aku yang terlebih cuak iya pon heheeheh.....mana lee tau pestime dia guna benda alah tuuuu kot kot dia takut  tapi alhamdullilah memula jeeee tangan dia dok tepis....lelama da ok ....






Lepas tuu sejak kena sembelit pulak..adus lagi le aku gelabah bukan apa ...time dia nak meneran tuuu mengigil badan badan dia...siap mengadu lagi "akit..".."akit"

Punya lee payah aku tengok siap menyorok tepi tepi pintu laaa, tepi sofa leee...tp tak keluar gak benda alahnya....."!@#$%"


Bawa lagi giKlinik doktor kasi ubat sembelit soh minum ngan masuk kat bontot.....part minum ok no hal tapi masalahnya tak gak ilang sembelitnya ...jenuh aku nak sumbat ubat kat bontot..terjerit jerit sikenit tuu dok bagi tau "akit".."akit"....


Tapi tuu leee nama pon IBU menang aku tak sampai hati nak paksa.....bila tengok dia dok nangis...terjerit jerit !!!


Last last....aku bagi minum jus prune..bagi makan betik, pisang....

alhamdullilah...lelama ada gak lam 2,3 ari ....aku tengok da ok sikit...punya lee susah hati...kalau boleh biar lee aku yang sakit.....!!!!



Monday, January 16, 2012

Saya SElSeMa

Chomel tak Saya!!!!

Niii kerja Ibu saya..katanya nak senangkan saya bernafas.....tapikan saya selsema jeee bukan nya sakit idung..???!!!!

Walaupun Ibu kata saya sakit tapi saya ...

"tetap main macam selalu...."
"tetap sepahkan umah macam selalu...."
"tetap membuli abang chik sampai abang chik
  nangis...macam selalu juga..!!"

hehhhh kenapa ibu kata saya kena makan ubat..????? 
Kena kepit idung.....!!???

Tapi kannnnnn.....

"PeAcE"



Friday, January 13, 2012

Bosan bosan.....

Bosan.....wp sok cuti tapi ari ni aku da bosan ..cammana tuuuu..adoi laaaaa dari tadi dok layan lagu lagu Adira...(aku baru download)....agaknya lagu slow kot mendayu dayu...tuu yg mood kelaut tuuuu...(hiss salahkan lagu lee pulak)

Dalam dok bosan ...bosan lam kepala.....banyaknya benda nak buat...kemas rumah...mendobi...pagi tadi pon tak de mood nak masak....aku just buatkan rotti telur jee as bekfast tuk budak budak...!!LUNCh...????? DINNER...? dan macam-macam benda nak buat dalam masa 24 jam hari ni...sempat dak ye?



Thursday, January 12, 2012

Ban Pecah,Tangung Piandang,Perak



Nice View
Aku guna tab jee sebabnya time nii laki aku dok melilau cari port nak snap...Time nii abt 5-6pm,kalau tunggu terbenam lagi cantik kot..tapi sebab sikenit aku tak reti dok diam asyik nak melilau jeee terus kena angkat kaki
& kat area sini pon ada gerai makanan...sempat lee aku merasa rojak buah RM1 & Mee Udang RM5..memang sedap...

Pestime tau!!!
walaupon ban Pecah nii dekat sangat ngan umah aku...tapi nii leeee pestime aku jejak kaki aku kat sini....memang jakun habis..hehhh
tak sangka kat area aku ada gak tempat yang cantik yang leh lepak sambil relax relax(opsss usia usia cam nii cam tak molek jee kalau sebut lepak kot hehh)

Masa aku tengok gambar2 lam FB anak buah aku terus tergoda..itu yang masa balik kampung tuu terus aku "paksa" laki aku bawakan....memula tuu sesat lee gak sebabnya simpang masuk tuu tak de singboard....nasib baik call anak buah aku tanya jalan....!! 
layan nii pulak...gambar lam FB laki aku pulak..
 


Info
http://www.mdkerian.gov.my/pantai_ban

Pantai Ban Pecah atau dikenali sebagai “Pantai Rock” oleh penduduk tempatan adalah merupakan salah satu destinasi menarik yang terdapat di Daerah Kerian, Perak, Terletak didalam kawasan Mukim Tanjung Piandang, Perak ini, anda akan dapat melihat suasana matahari jatuh terbenam ketika senja yang melintasi Laut Selat Melaka ini. 

Kepada Kaki Pancing, Pantai Ban Pecah adalah tempat yang paling sesuai untuk anda, Siakap, Pari dan juga Semilang merupakan buruan anda disini. Apabila Sang Suria meninggalkan satu panorama yang amat memukau jiwa, keindahan malam yang menjelma akan membuatkan anda terpegun dengan hidangan Kari Ikan Semilang segar yang amat terkenal di Daerah Kerian yang menjadi menu utama deretan gerai-gerai makan disekitarnya sambil anda dialunkan dengan persembahan irama nyanyian daripada penduduk tempatan. 
Jangan lepaskan peluang ini, kedatangan anda amat dialu-alukan. 

 by Mira Muhd

 sebelah bendang (sawah padi) sebelah Laut Selat Melaka

cantisssss kan !!!

another year 10-January-2012 (Part 2)


 Yang lelain tuuuuu kena simpan yeeeeeee...heheheheh

Tuesday, January 10, 2012

another year 10-January-2012



"ya allah ya tuhan kami,kurniakan rahmat kepada kami suami isteri semoga kekal abadi,aman damai,berkekalan dialam rumah tangga, sihat walafiat, dimurahkan rezeki dan dilanjutkan usia dengan zuriat yang soleh & soleha ...AMIN

MOGA IKATAN INI BERKEKALAN HINGGA KEAKHIR HAYAT 
&
BAHAGIA SELALU


Monday, January 9, 2012

Sampahhhhhhhhh.......pestime sejak 7tahun......




Kejadian pertama sejak hampir 7tahun aku duduk kat umah aku sekarang niii.....
Masuk jee tahun baru terus sampah tak berangkat...
2,3 hari boleh lagi aku bersabar.....tup tup kira kira dah hampir seminggu...mak aiiii mana nak sumbat lagi sampah sarap yang berlambak tuuuu
2,3,4,5 kali gak aku laki bini dok call MBSA.....jawapan standard...
"petang ni kak.."
"petang nii En...lori datang"....

Alih alih dah 2minggu....
Bau jangan habaq laaaa....ULAT...hisss tak tergamak aku nak tgk...entah ada entah tak de..tapi kompon leeeada kan...ngan kepala ikan lagi,kulit udang lagi macam macam ada.......dah dah....tak lalu aku nak story morry....

Alhamdullilah malam tadi kul 12tgh malam lori dah datang...mak aiiii tukang mengangkut ada dekat 10 orang ...(semua pakat buat OT), tapi lori nya sebijik........aku dok pikir muat keeee nak angkut satu BJ.....!!!!????

Tak pee laaa apa apa pon alhamdullilah gak umah aku da bersih ...so jangan lepas niii makan 2,3 minggu pulak baru berangkut !!!!!....




Friday, January 6, 2012

alahaiiiii anak aku.....

Petang semalam masa aku sampai umah kebetulan sikenit shazleen aku pun sampai ngan boyprend dia....laki aku lee tuuu heheh

sampai jee terus dok tayang party pack yang dia dapat kt skoll....best nuuu tiap tiap bulan ada jee party pack dia bawa balik...so balasannya aku kena leee gegas cari birthday present pulak kat kekwn dia..cam tak best lee pulak kan...kalau da dapat party pack tapi tak balas apa apa...budak budak!!!


Kebetulan time dia sampai aku tengah kalut nak panaskan lauk yang aku da siap masak pepagi semalam....dia pulak kalut nak kacau aku 

so apalagi.........aku soh leee gi
angkat kain..hehehh...

Tapi sebelum tuuu siap gaduh lagi sebabnya aku tak paham bahasa dia...

Ibu: Baby pegi ambil tuala abang long kat luar...

Baby: ok...bu ambil ainnn (kain lee tuu )....(part nii aku tak paham...memula aku hinggat dia soh aku balik)

Ibu: Baby lee ambil......(gaduh gak lee lam 2,3minit...sebab tak paham bahasa....heheheh)
Baby: Ibu niii...sambil masuk dalam terus gi kat almari dia ambil napkin....

lol baru aku paham upanya nak tutup kepala dia .....PANAS..heehheheehh
(ingatkan tak nak tolong tadi hehhh)





suka sangat dok "peace..peace"



Thursday, January 5, 2012

baru nak start Enjin niiiiii.......Happy New Year 2012

alhamdullilah masih berkesempatan....ari ni aku baru start keja, aku start cuti seblm xmas sampai lee semlm!!...peewitttt lama sungguh aku melepak,melapangkan diri....opssss bersenang senang pon, berholiday holiday pon , berpoya poya pon...  keja umah yang berlambak tuu tetap kena wat gak...kalu tidak mau melanggut kain baju yang tak berlipat.....pecah singki ngan pinggan mangkuk........tak paaaa sebahagian dari "exercise !!!-ayat kontrol ayu"

Lagi 5 ari to my 12th. anniversary...pejam celik pejam celik da 12 tahun kawin...anak pon da 4 sudah...!!

Da 6 tahun arwah abah aku pegi mengadap yang Esa... 
Arwah mak & kakak aku da 4 tahun
Kejap jee masa berlalu...
Semoga semuanya ditempatkan digolongan orang orang yang beramal soleh

(sesekali terbayang orang orang yang aku sayang....sesekali bila duduk lepak sesama Umi & chaq mula laaa....terkenang kan arwah ateh....masa tuu mula lee..."kalau ateh ada sure time nii tengah buat itu , buat ini".....)
alfatihah buat semua.....We Miss all, tak perrnah hilang walau sedetik pon ingatan terhadap kalian semua!!!

Masa holiday arituuu sempat lee aku gi sini!!!!
banyak gambar holiday ari tuuuu aku lom kipnap dari camera laki aku ... (tuu paparazi aku tuuu,nak arapkan aku ....alamat tak de laa gambar da leee asyik nak mendukung sikenit Shazleen jee....mak aaaaiiii makin ligat berlari tuuuu...tak terligan aku...!!!)

Panoramic view of Thailand