Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Friday, March 23, 2012

Jom Belajaq A.B.C...........

video 
Malam tadi masa tengah lepak ngan anak dara niii sedap sedap nak landing, rehatkan tulang tulang,otot otot aku niii....tertiba dengar leee dia dok menyanyi...memula aku malas nak layan sebab dok khuyuk dok baca novel "cucur bawang&kopi O"....lama2 dengar dia baca A,B,C upanya terus aku videokan...pestime tuuu kalau sebelum nii yg pasrt last last tuuu yeee...P,Q,R,S,T....


Wednesday, March 21, 2012

4th Putrajaya Hot Air Balloon 2012

Memang cantisssss....
balik jee dari Sabak Bernam terus berdezzzut ke putrajaya....gara gara sizidane yg.da berjaya memujuk bapaknya..!!!penat memang penat gileeee...tp sebab si bapak pon gedik gedik nak snap picture so layan jee laaaa.....


rasa 2nd time kot kami join hot ballon niii...tahun lepas sikenit shazleen kecil lagi so tak paham bahasa lagi but this time terjerit jerit molot dia tgk ballon terbang....hehhhhh opsss terbang kee naik!!! heheeh 

Happy
Taksure nak apa basikal niii...10min RM5


 1st time naik macam susah nak kontrol but lelama aku tengok cam ok jeee siap nak main2nd round lagi

 Terpegun tengok Balloon

Takut takut berani...

 Nice












Tuesday, March 20, 2012

Mee Udang Banjir Batu 10, Tg. Karang & Cendol Durian Borhan, Kuala Selangor



 Mee Udang Banjir, batu 10 Tg. Karang ...memang BEST..ngan kuah pekat...udang 5,6 ekor just RM6



Anak bujang kusyuk ngan mee udangnya....kedai nii selain dari mee udang segala bagai menu pon ada berasaskan UDANG key...

ramai sungguh...

berderet keta tersadai tepi jalan..heehhh janji dapat makan mee udang kan..
kedai niii betul betul tepi jalan..



Lepas tuu on da way nak balik jumpa pulak cendol durian...haaa apa lagi ...




 cendol durian + jagung...minum time cuaca panas panas memang terangkat abis..kebetulan Sabtu ari tuuu memang terik sangat...apa apa pun alhamdulillah...

KENYANG

  Ni kedainya cendol durian borhan....




nii story sabtu ari tuuuu unplaned pon tertiba jee terjah sabak bernam,niat nak menziarah adik ipar husband yg br kematian suaminya....
on the way balik apa lagi "sendat prot .... "


Sampai jee BJ anak bujang pulak ajak ke putrajaya nak tengok hot ballon....
karang kalau sempat sue tempek kan gambar bunga api...heheheheh

Friday, March 16, 2012

bengkel cuti sekolah @ Balai Seni Visual Negara (BSVN)

Pejam Celik pejam celik da nak dekat seminggu cuti skoll....minggu depan da sekolah balik...so cuti pendek nii kami tak pegi mana mana pon....memasing sebok ngan tuisyen laaa, kelas tambahan laaa....especially siZikri....so memang berkampung kat BJ jeee...& kebetulan inlaw aku offer ajak sumbatkan budak budak lam bengkel melukis....so aku apa lagi memang pantang nak simpan budak budak tuu lam umah....hehehehe terus aku ON jeee....join ..

Bengkel nii 3 ari...detail baca kat bawah niii...siap ada cycling lagi dari BSVN ke tasik titiwangsa...


Time nii ada 2 katagori...dewasa menengah ngan rendah...ada gak mak mak budak yg belajar melukis.....

Bangkel niii nak ketengahkan budak budak seni lukisan....bukan setakat melukis jee tau....budak budak nii kena bercerita mengenai lukisan yang diaorg hasilkan....aku tengok pon terpegun..sebabnya...disebalik lukisan doremon...budak budak nii leh cerita apa yg ada lam pikiran diaorg...perhhh kagum aku..!!!!


anak anak aku ngan sepupu sepapat...
nak ambil tag nama...

Aku tak tunggu sampai petang pon..petang baru aku datang balik fetch ...kebetulan inlaw aku nak stayback so tak leee risau sangat.....

sebelum tuu sempat leee kitaorang posing...pestime tau aku menjejakkan kaki kat BSVN niii.....


Sebahagian dari arca yang ada, opsss abaikan model tuu yeee......!!



Thursday, March 15, 2012

heeeeeeee antu mak limahhhhhh...

ada jee akal budak nii nak takutkan aku....mengalahkan tepung gomak daa...
tengah aku sebok membasuh pinggan mangkuk tertiba..
"heeehhhhh antu maklimahhhhh..hihiiiiii....."
terus aku kelang kabut soh laki aku snap..hehehehe
cit budak nii aku da lee memang penakut...lagi nak kacau....!!!

Gara gara peminat ceta hantu mak limah laa niii ...2,3 kali dok ulang CD sampaikan semua dialog leh hafal tuuu.....

Tuesday, March 6, 2012

Happy Birthday My HERO



WE love you so deeply,
WE love you so much,
Thanx Allah for giving us this smart little H E R O.. !!