Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Tuesday, July 31, 2012

Roti Tisu...

Kiranya 1st.time lam bulan posa nii aku bawa budak budak nii keluar...keluar pon sebab nak guntngkan rambut anak bujang aku tuuu...lepas jee berbuka semalan sebok siZikri mengendeng ajak gi gunting rambut...haipppp padahal bapak dia ada jeee....opssss lupa sembahyang tarawih...heeeee

aku da tentu tentu tak dapat nak join ...ngan nak mengusung sikenit lagi lepas tuu risiko dia main & buat hinggaq ada lahhhh 100% so baek aku buat kat umah jee laaaa...

so semalam sempat lee perkena teh tarik mamak...malas aku nak keluar masuk..bukan apa kejap lagi nak keluar balik ambil siZidane dari tuisyen...sesambil tunggu sesambil bantai teh tarik heheheheh

roti tisu
suka sangat sebabnya garing,rapuh...heheheeh

anak dara yag tak reti duduk diam...

uit kiranya nii 1st time lam bulan posa aku interprem..haaa bukan apa ...memula jee posa da kena deman selsema...seminggu aku cuti kebetulan kat opis pulak ada case H1N1..so yehhaaaaa cuti....minggu nii baru bertenggek kat opis....

tak lupa gak nak wish my sister yang selamat pulang dari mengerjakan umrah...!!!


Monday, July 16, 2012

terpegun.....

pepagi darling aku da whatsapp  hasil keja anak dara .....heehhhhh tomei tomei....

Friday, July 13, 2012

Semoga dipermudahkan.....my sis!!

Malam ni my sis akak berangkat menunaikan umrah, Semoga selamat pegi & kembali...for my lovely sis & BIL.
dan dipermudahkan segala nya dan moga diberi kesihatan yang baik sepanjang dia beribadah di sana kelak

Moga kita semua sentiasa dalam peliharaan dan lindunganNYA.

Thursday, July 12, 2012

Gift from LONDON.....

huwahhhh best best dapt gift...so nice.....thanks sis Azura....

 

Mooddddddd keLAUTTTTTTT aku tempek gambar makanan.....

keluat , ke sungai sungguh mood aku ari niii...kat luar mendung jeee...best best....
terus ngantussss...

meh nii nak tempek gambar makanan....haaaa time time nak dekat posa laaaaa gedisss nak tempek kan...
mau kalau time posa kang terliur....

Restoran D'Stall Corner
Menu yang kami order ahad lepas.....Restoran ni dekat je dengan Restoran Periuk Belanga








Wednesday, July 11, 2012

Jakarta Day 2 & 3 - Family Holiday's - Ancol Themepark & Tanah Abang

Last entry letih da aku...haaa tp sopping Jakarta mmg HEAVEN..sesekali pegi Jutawan aku..bawa juta juta gitu ..haaaaaa

Ok Jumaat tuu lepas jeee ke Safari terus ke Ancol...memula paksupir bagi tau tutup kul 6 ptg...time tuu aku da cuak mana tak budak2 sure excited gile nak main pulak wp pon dapat 2 jam..tp pada aku yg nak membayarnya cam rugi lee pulak mana tak ..dalee bayaran masuk 
265,000 sorang, bayaran nak masuk kat pintu gerbang pulak 20,000 so kalau masuk setakat 2 jam apa kes...

Lepas jee dari pintu gerbang mai aaaa besarnya...Ancol nii terletak betul betul tepi pantai...alah cam padang kota kat Penang tuuu...tp sini lagi cantik boleh berenang, volley ball....ada taman permainan, gerai makan..
itu yg kena bayar 20,000 tuuu rupiah yeee!!! Kalau tak mau berhenti pon ok bole pusing pusing....tapi rugi aaaa sebab da bayar Rp20,000
Sayang nya kami tak sempat nak bergambar pon memasing kalut nak masuk DUFAN
keluar dari DUFAN da gelap....hadusss laaaa nyesal pulak tak snap 2,3 keping....!!!!

Budak budak da melompat lam Van bila nampak roller coaster bagai hadoi laaaa cepat2 aku gikaunter upa-upanya tutup kul 9malam...selamat Rupiah aku berbaloi & untuk bayar...so apa lagi  
JOM BERSERONOK !!!!

Membelakangi pintu masuk...wahhh aku pulak yg over excited.......

bukan main lagi sikenit tuuuu memula jeee wat muka cuak tp last last dia yang terjerit jerit pantang nampak semua nak naik..nasib waiting time tak lama...so diingatkan pada sesiapa yang nak ke DUFAN pegi leee time weekday..kalau weekend memang sesak....kebetulan pulak time kitaorg pegi tuu Jakarta skoll holiday...boleh dikatakan hampir semua permainan leee budak2 tuuuu dapat main....

time break lam kul 6.30pm tuuu ...
 BEST tapi tak CANTISSSSSS..haaaaa.....


 
 anak sapa laaa niiii...hissss mana pi mak pak dia niii....haaaaaa
opsss pak dia tertinggal kat Mesia....
 
aku lee tuu mak dia...kahhhh ni nak jadi ceta aku jeles tengok anak buah aku ngan siZidane dok pulun turun naik roller coaster....haiyaaaa tarak takut kaaaaa...

aku pun apa lagi..slow slow bergezuppppp lari masuk tempat beratur tuuu .haaaaaa
itu yg siShazleen melalak tuuu agaknya dia seriau kot...kahhhh
tapi memang best...kepala kee bawah tuuuu...lepas ni aku nak try naik kat USS pulak ..time aku pegi ari tuuu lum launch lagi...

turun jee kepala pon da tiong-tiong.."zxcdevrfsasdwerf."...pening kejap....!!!
haaaa tapi menang best!! 



dalam souvenir shop


pintu gerbang
banyak juga lee gambar kang tempek banyak2 muntah pulak..haaaa

Jom layan sopping kat Tanah Abang pulak...

Hasil hasilnya seawal pagi kul 9am da smapai & kul 5pm baru keluar ..baru nampak matahari haaaaaaa






Ni pulak time nak buat langsir....
but jangan ditanya berapa semiter...pada aku memang MURAH sangat...
sapa nak tengok meterial kain meh singgah umah aku...

order pagi malam da siap hantar ke Hotel..& da siap pasang pon kat umah aku....
ini case unplanned okey ...aku tak bercadang pon nak tempah langsir..tp bila da pusing pusing...da sembang-sembang...terberkenan pulak...!!!

 Ni area ruang tamu jeee...ruang makan, ruang atas....semua ada..!!!

Jom tengok lagi sebahagian dari suasana Tanah Abang








Tuesday, July 10, 2012

Sopping raya BF Puasa..

 Treat Jakarta pon lom abis lagi aku da gigih part sopping pulak......jap lagi senang senag aku sambung part Ancol yeee...sebabnya sopping lagi heaven....haaaaa
 
Jumaat ari tuu lepas Maghrib  terus aku hangkut semua..kecuali siAin yg tetap kena gi tuisyen walaupon muncung dia leh sangkut ngan hangger tapi aku tetap tak peduli okies lagi pon aku bukan nak beli barang dia pon.....

So malam tuuu gigih aku terjah Jekal seksyen 7 semata mata nak cari kain baju melayu buat siZikri & siZidane....Laki aku  haaaaa ???? NO NO NO sebabnya tahun nii kami ulang pakai balik baju lama...maksudnya baju yang pernah pakai tapi 3,4 tahun dulu lee and still fit badan laki aku ...so dari membazir aku follow jeee...niat murni nii cadangan laki aku yeee...walaupon aku da beli 2,3 pasang kain masa kat jakarta ari tuuu...kain tuk aku jeeee nagn anak dara jeeee..!!haaaaa

Sabtu pagi terus gi tailor....tapi hadus laaaaaa tailor tak nak ambil lee pulak...time tuuu aku da gelabah beruk....sapa pulak nak menjahirnya...but alhamdullilah kedai tuu kasi cawangan lain untuk aku cuba try test call kot kot still nak ambil...haaaa & nasib baik & syukur sangat sebabnya cawangan Kota Damansara still available....yahu da bedabeduuuuuu

Terus kami ke Pool potluck umah kawan laki aku(kawan kawan laki aku nii rajin anjurkan pool potluck)..nanti senang aku story lagi part nii

Malam tuu pulak lepas rehat kami keluar lagi ke 1utama pulak...nak sopping Jeans & T-Shirt budak2(itu lee kan time raya nii yang meriahnya budak2 jeee...mak ngan bapak budak dok kira akaun takut terlajak..haaaa)

Memula kami terjah Gap..tengah sale .....sini aku rembat Jeans sorang sepasang, kenit tuu jee aku rembat 2 pasang...abis gak lee RM600++ itu pon lepas diskaun + 10%member card lagi

Lepas tuu cari kasut Zikri...memula Dr.Cardin...da berkenan saiz pulak xde....berpeluh sehhhh!!!
Sementara saleboy cari saiz kami posing dulu...penat ukur kedai bila keluar sopping ngan anak bujang sulung aku nii cerewet  sama nya ayah dia...!!

Ni anak buyang yg aku kutuk tuuu haaaaa...Love u laa abang


Kan aku da kata cerewet nya ...hadussss...lepas tuu masuk pulak Hush Puppies xberkenan juga....terus aku cabut ke JJ pulak.!!! cari t-shirt ngan baju tidor...then terus balik..& supper kat area Gulam Mee, Kota Damansara..

Char Kew Tiow....peberat anak anak aku...

 BAK
Ini lee butik paberat aku kalau nak buat baju melayu...aku suka jahitanya kemas & cantik...
sekarang ni da banyak cawangan, tak de laa aku nak kena gi Jalan TAR lagi


Kaler MERAH lagi
Finaly sempat aku terjah Curve sebabnya nak beli Chic Cupcake tuk my darling...& ternampak kedai kasut timberland..terus ajak anak bujang aku tuu tengok kasut...kang bulan posa aku da malas nak mengangkut gisopping....Penat sehhh!!
 
& da terbekenan ngan kasur Nike pulak..kaler merah lagi....hisss budak niii.....jenuh aku pujuk soh ambil Clark....tetap nak kaler merah gak...ok laaa malas nak gaduk bukan aku nak pakai pon...berpeluh gak nak membayar..da lee ayahnya tak de..RM379...terus aku sound adiah besday sekali yeee...!!haaaa dasar mak kedekut...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...