Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Tuesday, October 30, 2012

Kad Pengenalan ..

Opsss da dapat lesen nuuuuu....

alhamdullilah

Zikri identity card
Sekejap jeee masa berlalu....rasa cam baru jeee atas riba..now kalau taruh atas riba gak mau rabak kaki aku heee...punya lee panjang da sama tinggi ngan aku da...!!

Moga sentiasa menjadi anak yang soleh, berjaya didunia dan akhirat serta berjaya didalam pelajaran dan dipermudahkan segala urusan

We LOVE u
Muhamad Zikri Helmi   



Monday, October 29, 2012

PlayTime- Bowling & Archery, Sunway Pyramid

Semalam.....ahad memang tak de plan langsung nak keluar....walaupon hati terasa nak jejalan cuci mata...makan angin sampai prot kembung...tp sebabkan malas & nak melayan Novel baru acik lana..itu yang terus hanyut... !! Da leee time tuu hujan...perhhh lagi syiok layan novel sambil baring baring atas sofa & pekena teh panas.....terus terbayangkan Tuan Putera...haaaa

Tertiba dengar orang bagi salam..lol apahel kakak aku nii bertandang umah orang petang petang cam niii...iskkkkkk (sambil tergeleng geleng kepala)....sampai sampai terus tanya makan..!!! cit...bukan dia nak bawakan goreng pisang keee...cokodok posang kaaa..tak pon nasi beriani kaaa....syiok aaa ckt...alih akih soh aku plak masak...!!!

Haaaa lepas tuu terus aku bagi plan jom jejalan...naik keta baru
(woiiii kakak aku baru rembat keta tuuu)
tapi yg tak bestnya nak jejalan kat taman...apa ke heeeellll...ujan oiiii last last aku ajak gi sopping mall lehhh cuci mata & cuci purse sekali heee..

Lagi pon aku plan nak belikan si ain kasut baru...& nak singgah MPH belikan budak budak nii story book...buat habuan membaca...!!!

sempat leee aku berkelentang kelentung kat dapur jap siapkan mee goreng...kang kebulur plak laki aku ...!!! nak keluar tak bawa laki so kena leee penuhkan prot dia dulu..kang tak berkat aku meronda ..heee

Nak keluar umah pon pening dok pikir arah tujuan..sorang nak gi 1Utama, sorang nak gi Sunway..hissss kauorg niii mau nak kena luku memasing niii..last last sebab aku ngan anak buah aku yg drive so kiut suka kami lee kan nak drive ke mana....!! Kami bawa 2 keta senang nak balik karang...

Memula terjah dulu  sini...


 ohhhhh gosh......pink okiesssss!!! Sikenit yang kalut nak join main...& result nya keluat juga...haaaaahhhh

 anak buah aku ....cuti sem...lehhh aaaa join....kalau tak nyah kau dari sini heeee...!!

perhhhhhh bajet mancho tuuu...


2 beradik - excited tuuu memasing tunjuk skill...skill pegang  bola!! haaaaa...

1 games jee kitaorg main ...tak kosa aku nak lelama situ ...cadangnya nak cari kasut..so lehh gak aku jamu mata kt levis...kalau sempat..(cadang lee kaaaaannn kalau sempat...)

Keluar jeee dr bowling....anak bujang aku nak try indoor archery plak...dalam dok menjeling aku layan gak leee...malas nak gaduh..!!!walaupon time nii sikenit da merenggek lapaq...cehwahhhhh budak niii time papa xde laaa nk wat perangai....da lee banker tertinggal kat umah lagi nak demand memacam...padahal seblm keluar tadi aku da siap siap sumbat susu...!!!






Sebelum start pakai dulu benda alah niii.....  they were given I-don't-know-what-you-call-that for safety purposes and minimize any injuries to happen.Archery nii sebelah menyebelah jee ngan bowing



Speed...Focus..strenght
here will be a coach guiding them how to hold, aim and shoot, so tak yah nak risau..main jeee & enjoy heeeeee
yang nak RISAU nya purse aku yang makin susut nilai niii....huwaahhhhh
Da abis arrow cepat cepat aku hangkut semua jejalan cari makan...cian pulak bila sikenit kecoh lapaq...
sesambil tuuu sempat gak mata menjeling kasut keee...baju keee....
alih alih anak bujang aku rembat satu kasut kat Rip Curl malas nak snap bagai....jeles niii bukan kasut aku...dah lee seblm raya ari tuu beli adidas...nii beli lagi...hayooo...hayooooo..bukan takat kempis dah purse aku niiii nii mau takat nak kena gadai da niii.....

Cepat cepat aku heret semua masuk garden...kenyang kan prot dulu & hiburkan ati sat....

 Ala-ala yeee.....
cit kalau yeee pon buka lee cover tuu dulu nak oiiii.....terkezut aku tertiba berbunyi...!!!

 cozy jeeee
so nice deco..!!

 bagusss bagusss amalkan selalu...nanti da besaq time dating tuu haaa duduk cam niii jauh sebatu....tau...heheheheh...

Budak kenit tuuu beria ria lapaq..alah alah setahun aku atak kasi makan..alih alih masuk sini ....main buai jeee....

aku pon nak intprem gak...!!





  One Malaysia Nasi Lemak
Salted Egg Fried Rice

Garden " Fried Keow Teow"

On the way balik tuuu tertiba ada call masuk...heehhhhh aku da sengehhh cam kerang busuk daaaa then cecepat aku soh si ain jawab...haaaaa...

Bila dengar ain berborak terus aku gelak...kan da kena.... 
"LAMBAT TIDOR LUAR"

kahhhhhh tu dia sekali keluar "trademark" cam pernah ku dengar tapi dimana yeeeee...




Thursday, October 25, 2012

Weekend JJCM - Hadramawt @ Jalan Ampang; Satay Kuang vs Satay Sri Subang

 Jalan Jalan cari makan lagi .....ingat kan last 2 week tuuu kitaorang nak lepak kat umah jeee yelahhhh lunch aku da masak so kiranya lunch + dinner lee sekali....alih alih....lps asar jeeee masing da mula tayang muka bosan...!!! time nii mula lee anak anak aku  start berkepit ajak gi jejalan....ada yang ajak gi taman...ada yang ajak naik basikal.....halol....ibu nak habiskan novel okey...hehhhhh sekali laki aku turun ngan hensom bagai siap gals beg camera lagi terus aku ngan budak budak pandang kiri kanan.....berdezzupppp lari naik atas....BERSIAP....!!!

Time tuu tak yah cakap banyak lagi daaaaahhhhhh terus jee siap, pakai cantik cantik....lari masuk keta...yehaaaaaaaa ayah nak bawa gi jejalan...!!!!

Budak budak asal masuk jeee keta mula laaaa bising nak makan...citttttt orang nak jejalan laaaa...nak lepak lepak kat taman keee apa keeee...nii ingat makan jeeee...

apa lagi dari BJ ke Ampang tuuu semata mata nak makan hadoi laaaa....laki aku pulak pantang kekwn rekomen tempat tuu best laju jeee dia nak menerai...

first time ke sini...







Chicken Mandhi

 Lamb Mandhi

 ??????
lupa apa nama!!!!

 Teh Arab..sedap....
tempat dia pon cozy jeee....


 

ESOK pulak Orang sebok tengok bola ATM vs Kelantan
aku pulak sebok ngan Satay Kuang vs Satay Sri Subang....

Plan memula memang nak makan satay kuang...sebabnya kekawan laki aku yg suka cycling rekomen baek punya..so pada yg kaki JJCM cam aku anak beranak niii apa lagi....Jom try..!!!
 Satay Kuang
ps: aku tak suka kuah...but satay best.....

Then tengah makan sesambil watapps ngan kekawan aku tertiba pulak sorang niii bagi tau satay sri subang lagi umppphhhh plus mee bandung...!!! so memandangkan dekat sangat...laki aku suggest jom try...sebanya si zidane first time try satay prot tembusu terus berkenan itu motif yang membolehkan kami melencong tempat ke2 plak...

 
masa aku sampai sini punya leee penuh full house okiessss...agaknya semua plan nak layan satay + layan bola....berbaris okies...so kalau tegok pada sambutan sure bst gile datay nii leh masuk lam JJCM edisi tv3..haaaaaa


 Sikenit yang payah nak duduk diam....hayoiiiii nak kena bawa hanger niiii

 Mee Bandung.....okey okey laaaa...banyak sangat ditaruh udang kering...
for meeee yang bukan peminat udang kering.....xbest...nasib aku tak order...!!!

  satay sri subang.....
pada aku....langsung tak best & aku tak paham kenapeeee sambutan sungguh menggalakan kagum aku...
sebabnya..mungkin terlampau ramai...sampaikan satay kitaorg tuu tak masak...sadissss tauuu!!!!Prot sizidane...heeee bukan lee aku panggang prot anak aku tuuu...heeee pon xbest ada bau n cam pasir pon xmasak....!!!! huwaaaaaaaa!!!!
pada aku leee mungkin pada org lain sedap...wallahualam..!!!  
apa apa pon alhamdullilah....kenyang juga malam tuuu 
& syabas pada KELANTAN...

Minggu gantung periuk belangga

Tuesday, October 23, 2012

Happy 12th.besday my boy....


Last minute plan itu pun siayah yang beria ria suh buatkan simple makan makan buat zikri & BFF....
pulak tuu on the day!!dah leee 19th. tuu Friday so nak tak nak....terpaksa lee demi anak tersayang...
berkorban lee cuti sehari heeeeee....

Jemputan pon tak lee ramai sangat...we decide lam 12-15 classmate jeee...just lepak lepak...makan makan..& main PSP or playstation...tuuu terserah pada besday boy cam mana nak entertain kekawan dia....Mummy penat sehhhhhh....haaaaa

My boy..my soulmate
Hepi besday muhd zikri helmi sayang..moga menjadi anak yg soleh,berjaya dunia akhirat.we luv u so much. — with Muhd Zikri Helmi Amminuddin.

 Readmadrid nya..ni tempat fr kak Huda.....sedap sangat
fresh fr.my dapur ada tiramisu,lasagna, spaghetti meatball,ada salad, ada mini pavlova, ada muffin, air sirap, buah buahan...
kalau notice kebanyakan kaler RED sebabnya...selain REAL MADRIDnya.....my boy nii peminat kaler RED juga heeeee itu yg mummy dia excited semua kalau bole nak keler merah...heeee

opsss ada kaaaa lasagna ngan spaghetti leh kaler merah ????


 Siap satu aku kelaurkan satu...last last  baru penuh meja makan tuuu
kebetulan pulak jemputan kul 2.30 lepas Jumaat so ada lee masak nak berkungfu kat dapur ...kalau tak jangan harap leeee.....
Memandangkan da cuti sempat lagi hangkut sibesday boy tuu gi JPN buat IC...kalau bertangguh nanti takut pulak terbabas lupa....da lee ujung ujung tahun niiii.....mana nak sunatkan sizidane lagi , nak packing lagi...hadus laaaa....tapi alhamdullilah semuanya dipermudahkan....alhamdullilah...!!!

 Sosej Salad .....tak plan pon tapi bila buka jee fridge ada so apa lagi.......LAYAN jeeeeeee
time nii lom dilumurnga thousand island lagi...Suka sangat..!!


 Strawberry Muffin.....haaaaa crem tuu ada balance pavlova so ain apalagi....mendeko jeeee .!!

 Tiramisu....
Merah lagi kan.....nii buat sehari sebelum..simpan lam fridge time nak makan baru keluarkan...sedap sangat....terasa di tekak...!!!lepas nii nak try bluberry pulak...!!
 Spaghetti Meatball

 time nii lom sumbat lam oven lagi....perhhh geram tgk keju tuuuu....
agak agak lagi 30min nak start baru aku masak...makan panas panas baru terasa Yummynyaaaaaaaaa

 Lasagna

 Fruit yang juga kaler RED






 All the guess...walaupon hujan turun ngan selebat lebatnya alhamdulilah ramai juga yg datang wp pun lambat...