Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Thursday, January 17, 2013

Lepaking with friendssss..@Red Box,Sogo

Happiness as light as air.
Happiness as light as air.
LOVE as DEEP as OCEAN.
Friends as solid as diamonds
And success as bright as gold.
These r my wishes for all of you today and everyday


Rindunya kat kekawan..opismate...!!! sebenarnya aku baru terperasan gambar nii tuu yang terus gedik gedik nak simpan lam blog tuuu...yelahhhh blog nii kan alah alah dairy kesayangan aku.so harus ada ceta niiii especially bila tengok semua muka muka kat gambar nii.

Sehari sebelumaku keMIRI, Gathering niii alah alah farewell party tuk aku leee tekongnya siBeb..penganjur malam tuuu so nak tak nak "saya yang menurut perintah" padahal sabtu 5hb tuu flight aku pagi tuuu kul 11am, tapi tak kisah laaa janji lepakkkkkk..yehhaaa..
walauon aku bukan kaki karoke tapi disebabkan pengajur RATU KARAOKE ....mak layan nyah..!!!

Awal awal lagi aku dah inform laling aku yelahhh kena lee minta izin..& anak anak aku pulak my sista tolong tengokkan....alhamdullilah...!!!

Berkaraoke laasampai kul 10.40pm...bukan apa nak menunggu sorang sorang tuu yaa ampun kebetulan malam tuu pulak hujan ....memang jem laa jawabnya...lepas maghrib aku , yang, kaklong & kie dah sampai...penganjur tentu aa awai sikit kan...thanks to Zue&Nani gak...melayan kakak kakak yang alah alah vouge gitu haaaa...

Macam macam lagu gak laaa dari lagu ABC sampai laa lagu Uji Rashid....caya laa nani...cun tuuu....upanya lam hati ada taman yeee.....!!!

Sambil nyanyi...sambil makan..sambil sembang...sedar sedar kejap jee masa berlalu...!!

Muahhhhh sayang semua.....thank beb,zue,kie,kak long aka Nora,Nani & Yang

Goyang seh gambaq niii
Sicomel Zulaika & si handsome Zackary....owner by Eddy & Noor


Caya laaa geng...raya kita jumpa lagi kali ni kat PB plak...



Malamtuuu Eddy ngan Noor balik awal lee sikit dari kami semua tuu pon sebab ada budak kenit kalau tak mau berembun gak tuuu....

Habis jee terus kami sambung kat Melting Pot, Concorde
Kita minum ..... kita borak lagi....



Buat semua...jauh dimata but dekat diwatsapp...dekat di FB,dekat diblog..yang pentingnya dekat dihati...

LUV you all

buat semua sahabat,teman,kawan...tak kira dimana...diblog..di FB..yang baru kenal...lama kenal...


♥::: DOA BUAT SAHABAT :::♥

بِسْــــــــــــــــــمِ ﷲِالرَّحْمَنِ الرَّحِيم
Ya ALLAH,
izinkan sahabatku menjadi sekuntum bunga...
Yang diHiasi denGan keLopak akhlaK muLia...
HaRum wanginya denGan iLmu agama...
... CantiKnya keRana iMan & TaQwa,
Namun KeindaHan zahiRnya disimpaN raPi,
biAr meNjadi raHsia yanG kekaL abadi,
buKan perhaTian mata ajnabi,
yanG menJadi puncA fitnah hati dari lelaki yanG berJiwa sepi....
wajahnYa bukan mengunDang dOsa...
timbuLkan duRi yang memagari dirinya
agar terpEliharA dari nOda duniawi
yang meNghilangkan haruman sejati...
Yang memudarkan kecaNtikan diri
uNtuk engkau caloNkan dirinya sebagai biDadari sYurgaMu nanti...
Aamiin Ya Rabb...
__________________________________

"Ukhwah itu bukan pada indahnya pertemuan..
Tapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya..
Di dalam DOAnya.."
(Imam Al Ghazali)


Tuesday, January 15, 2013

Cepatnya sebulan berlalu..

Pejam celik pejam celik....laaaaa hampir sebulan dah kami berhijrah upanya..hmmmm apa nak story yaaa....Miri....town tak leee sehebat KL ...tak juga sehebat Shah Alam tapi alhamdullilah memula tuuu payah gak nak rasikan diri but....yehaaaaa aku suka..xde jem...antaq budak2 gi skoll pon paling lambat 20min...opsss tak pasal pasal aku tukang hangkut ngan ambil en suami sekali...kenapa???alah alahh romantik gitu...cittt haaaa
Budak2 pon alhamdullilah nampak gaya bole rasikan diri gak cam mummy dia...baek kat skoll maupon lam umahh..memula aku risau gak takut budaya and communication problem...tapi so far cam so good jee..heee walaupon skoll kat sini tak lee sehebat Bukit Jelutong.....
So keja aku masak...masak...kemas umahh..masak..huhhhh nasib ada sikenit teman setia...so far kami jarang makan kat luar(aku xberapa rasi part nii)so masak jeee...and paling best last weekend en suami bawa sopping fresh fish....haaa nii yang aku jumpa....sekilo rm70...rm50..rm40...tapi tak beli pon sbb aku xreti nak masak lagi...tunggu aku dapat resepi dulu....lepas tuuu petang jejalan tepi pantai...suka sangat tengok matahari terbenam..
Hasil tangkapan.....terbaek!!
lobster...freshniii
bot bot yan gbaru balik

And paling best next week anak bujang aku sampai cuti panjang kannn...wish sangkut  gak laaa mana mana boarding skoll nanti..insyallah

Wednesday, January 9, 2013

13th.Anniversary...10-1-2000

 Every day with you is the day of anniversary to me. Happy anniversary my love! 





Syukur Alhamdulilllah... Genap sudah 13 tahun usia perkahwinan kita yang telah diserikan dengan kehadiran 4 orang cahaya mata sebagai penyeri Keluarga kita ini...bersama merasai asam garam hidup ini... pahit, manis, masin, tawar, pahit, riang dan sebagainya dalam melayari bahtera rumah tangga dan juga dalam mendidk anak² menjadi insan yang berguna....

... Sesungguhnya terima kasih atas segalanya...Semoga ikatan ini kekal buat selamnya hingga ke akhir nyawa.... Bersama²lah kita berdoa padaNYA....


Thursday, January 3, 2013

Hijrah kami 2013~MIRI

Selamat Tahun Baru....
Happy New Years...2013..

Bertambah usia aku setahun lagi heee..
Huwahhhh lamanya tak bersiaran....buzyyy menanjang
Meh nak story..(ada kaa sapa yg nak baca nii)...
2013..mula laaa perjalanan hidup aku sebagai surirumah sepenuh masa buat en suami ngan anak anak....26/12/2012 arituu last day aku berkerja...tapi sbb kan cuti berlambak so aku da start bercuti pada 5/12 arituuuuu.

Ni laaa penyebab aku buzzy sampai kan bersawanglaaaa umah aku niii...da laaaa jarang orang nak pandang lagi laaa kannnn sob sob sadisss niiii...

Okie sebab aku berhenti sebab laki aku dapat offer ngan shell based plak kat Miri nun..so dah rezeki kami anak beranak 2013 aku ngan rela hati resign walaupon dah 15 tahun woiiii aku keja ngan company niii....sebab aku leh bertahan....hmmmm banyak sebabnya..tapi takpa laaaa nnt da slow down ckt aku story..la ni moh tgk keja keja mover..tak banyak pon barang yg aku hangkut...

Sofa yang siap dibungkusss..
Aku suka sebab kat BJ leh rembat sofa baru....



Sungguh cepat kerja kerja pembungkusan.....

 Cak!!!!! main cak..cak plak budak niii...
Sikenit tukang jadi mandurrrr....siap soh hangkut Basikal dia lagi....






Done tunggu nak masukkan lam lorii jeee

Tertiba aku nak bawa fridge niii...berangan rangan nak rembat yg baru....masa aku tulis nii aku dah beli baru pon...alah alah cam'umah baru


Berapa tahun ditempat orang xsure lagi....laki aku dah start keja kat sana mid November 2012 arituuu..so sepanjang dia kat sana adalah 2 kali aku turun Miri...tengok umah yang opis sediakan & kemas umah bagai....

Time nii pon segala barang semua dah siap kemas masa aku kat sana year end ari tuuu..tak banyak pon setakat kain baju anak anak....
semoga dipermudahkan segala urusan kami nanti..
Time aku update niii aku still kat BJ lagi nak uruskan sianak bujang yang berharap dapat masuk boarding school...so sementara nii dia stay laa kat umah ngan MIl/SIL aku tapi memandangkan kuasa veto still kat aku so aku just limitkan smpi bulan Feb jeee tak berjaya gak aku hangkut gi miri sesama .senang depan mata aku...

5/1..aku dah fly balik miri ngan ain..zidane..shazleen.
Ibu gonna miss u so much abang..
Luv u