Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Wednesday, November 27, 2013

Cuti Skoll:Kem Tranformasi Remaja Muslim ain & zidane

3hari sebelum cuti sekolah aku da sampai balik BJ..haaaa cergas mak aiii kalau nak balik KL...opppp bukan apa tiket flight awal awal lagi dah booking dengan tujuan nak ambil anak bujang kat MRSM alih alih SPM punya pasal MRSM katup awal seminggu on 8hb. so terpaksa laaa kakak aku kena giambik....

Nak tak nak balik laa gak awal aku...so masa UPSR pon aku main SMS jee tepat 10am aku dah SMS & alhamdullilah result anak dara ni sungguh menbanggakan....so next stage kita apply jee mana mana ada rezeki alhamdullilah kalau tak kita minta jeee Sekolah Kawalan or Klauster kat MIRI.

hohohohhh melalut laaa pulak...so memandangkan cuti nii aku ngan anak anak jee balik dulu so nak gi holiday pon cam xsyiok jaaa bila "bank bergerak" aku lom balik kan....
tapi sempat gak aku terjah LANGKAWI haaaaaa....15-17/Nov/2013 (nanti story morry yeee,ada kee yang baca !!huhhhh)


Kebetulan kat Masjid BJ ada kem cuti sekolah.....masa aku tau dah start 2 hari,kiranya rabu tuu aku try nasib jeeee kalau bole selit budak 2 org nii alhamdullilah...dari duduk umah main jeee 24jam..aku gak stress...sorang ngan Ipad & Galaxy,sorang ngan PSP & PS2 & gaduh lagi...belum kira sepahkan umah lagi...
Jalan selamat BELAJAR dapat gak ilmu tambahan....



                             
MASJID BUKIT JELUTUNG
 ..baru jeee buka masa raya puasa hari tuu...alhamdullilah...walaupon jauh dari umah sesekali balik BJ aku pastikan anak anak jejak kaki kat masjid nii ...

                         
Aktiviti Kem:

Solat Dhuha
Motivasi Diri
Fardu Ain


Latihan Dalam Kumpulan
Time Break (Makan Pagi/Thari/Petang)
Lain Lain Aktiviti
                   
                                                                 Solat Dhuha

                    
                               Aktivi berkumpulan remaja lelaki dan perempuan

                                 
                Zidane masa lewat pendaftaran....dibawa Ustaz untuk menunaikan solat dhuha


                               
Breakfast yang disediakan....setiap hari bertukar yeeee..ada nasi lemak,sandwish,bihun goreng..


Posing sikit ari ni bf pegi  

Monday, November 11, 2013

Donut yang gebusss dan lembut



Mendonut laaa pulak...

Bangun jee tido petang tadi sikenit niii merenggek lapaq nak makan donut big apple ..hohoho...memang lee Miri ni tak jem 10-20 min jee nak ketown...nak mendrive tuuu sangat lee malas..lepastuuu dia bukannya makan yang flavor2 tuuu ambik yang plain gak

so memunggah laaa kabinet dapor cari Yis & malangnya mmg out of stock haaaa terus aku watsapp papa dia soh singgah kedai...

and taraaa....sangat gebusss!!
Jom layan resepi pulak...dari weezana



Bahan Bahan: 
  • 3 cawan tepung gandum
  • 1 cawan air suam kuku
  • 2 sudu besar mentega
  • 6 sudu besar gula pasir (boleh kurang bagi yang tak suka manis)
  • 3 sudu besar susu pekat manis
  • 1 paket yis (jenama mauripan)
  • 1 biji telur

Cara-cara:

1. Cairkan mentega dan ketepikan.

2. Gula dan susu disatukan di dalam air suam, kacau supaya gula larut.

3. Masukkan yis, kacau lagi. Biarkan selama 10 minit. 

4. Pukul telur sedikit dan campurkan bersama mentega cair tadi. 

5. Selepas 10 minit yis akan naik berbuih-buih, masukkan pula mentega yang dicampur telur tadi.kacau.

6. Masukkan campuran yis kedalam mangkuk yang berisi tepung gandum.

7. Gaul sebati dengan senduk. biar adunan lagi selama 45 minit. Tutup dengan kain basah.

8. Adunan akan naik selepas 45 minit.

9. Banyakkan tepung ditangan supaya adunan tak melekat.(adunan memang agak lembik - memang lembik tau!). Ambil sedikit adunan, bulatkan dan leperkan atas papan pencanai. tekan acuan donut yg telah dicelup sedikit tepung. Kalau tak de acuan guna jee cawan and bulat tengah tuu guna jee penutup botol

10. Time to mengoreng and membaham..

SeLaMaT MeMcUba..




Sunday, November 10, 2013

Tanjong Lobang Beach

Just to share a great moment during our sweet time. Terukir senyuman bile tengok...

US ...again 












 keindahan panorama ciptaan Allah..... subhanallah!!!!... Indah ciptaanMu ya Allah!