Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Tuesday, May 27, 2014

Breakfast..magnum almond

Addicted to magnum....sambil layan novel...
Tak sabaq nak fly back to "my syurgaku" haaaa umah aku kat BJ...

Friday, May 23, 2014

Miri:Kuih Ketayap


Minum petang ..sila sila bismillah...
 
Ketayap

Puding karemel ...senang mudah yang best tak banyak guna telur...
taruh lam fridge makan sejuk sejuk walla..laju jee lalu kat tekak

selfie bilakebosanan menunggu zidane..

minggu gym!!!!

Thursday, May 22, 2014

Mee Jawa..Awang Mahyan

Sungguh mengoda...port baru buka area Lutong
Kalau special ada ayam goreng tapi sbb aku bukan peminat ayam goreng, maka aku ambil yang biasa jee laaa .

Boleh tahan rasanya, kalau di semenanjung susah nak cari mee jawa macam ni. 
Memula makan memang aku tak serik asyik teringin jeeee....tapi aku nii kan jenis cepat bosan so tak lama leeee teringin aku niii...senang nak kuruih lagu niii !!!!!


Friday, May 16, 2014

Selamat Hari Guru 2014

Terima kasih Cikgu..Jasa mu sungguh tak ternilai dalam mendidik anak anak bangsamu...Penat lelahmu terbalas bila melihat kejayaan setiap pelajarmu..
..
Aku anak guru....nampak susah payah mak aku...pagi pehi skoll mengajar...petang2 pulak kalau ada aktiviti kena laaa stay back...malam pulak lepas makan malam,yime orang nak tido mula laaa mak aku keluarkan buku rekod (catitan tugas harian - lepas tuu kena antar kat cikgu besar oooo...) ingat cikgu tak dak homework gak kaaaa....semua manual ooo...

Kalau time nak peksa pulak ,kalut aku tengok mak aku buat soalan lepas tuu bila habis semak pulak kertas exam..Masa nii memang best sebab kekadang bila rajin aku minta nak tolong semakkan alahhhhh setakat soalan objektif jaaa lagipon masa tuu mak aku mengajar sekolah rendah jaaaa so ok ok laaa heeee..sambil semak jawapan sambil tengok nama murid.....semua pakat sedap2ooooo lepas tuu siap aku tanya apasal nama aku senang sangat???..apasal tak taruh panjang2???Overkan heee tapi bila sekali mak aku menjeling ..opssss baik aki kunci mulut...cikgu tuuu garang!!!
Banyak sekolah gak laa mak aku mengajar sampai laaa pencen last sekali Sekolah Kebangsaan Kampung Kedah.

Sebagai anak cikgu dan alhamdullilah kakak aku pewaris cikgu...nak harapkan aku nak keja glamour jeee..!!! Jasa semua cikgu memang tak ternilai...berjayanya aku hari ini dengan dorongan dan tunjuk ajar cikgu baik sekolah rendah..sekolah menengah...tapi kita kedua kedua orang tersayang aku telah tiada,semoga arwah mak CIKGU HJH.SITI BUSNAH HJ YUSOF dan kakak aku CIKGU HJH.SHAFINA BT HJ SUDIN ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman dan bersoleh...moga syurga tempatmu.
Dan semperna hari ini aku dah siapkan buah tangan buat cikgu anak anak aku...




Godies buat anak anak aku.