Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, July 31, 2014

Barang Winter wear MURAH

Orang sebok ngan raya ziarah menziarah hii, balik kampung....kami !!!! memandangkan aku anak yatim kematu...adik beradik pon tak ramai, MIL pulak orang Bangsar so KL/Selangor laa jawabnya aku beraya..dok pusing umah kekawan lepas tuu tawaf shopping complex.

Memandangkan hari ini memang tak ada plan,apa lagi lepas zohor terus kami keluar nama pon tak de plan terus aku ajak kelencong kejap ke kedai KOK KONG WINTER WEAR,Jalan Loke Yew ( aku tahu pon dari hasil google barang barang winter murah) ramai yang suggest masuk kedai ini...


Nama kedai ni Kok Kong Winter Wear. Terletak di Jalan Loke Yew, Kuala Lumpur. Jom masuk. Hasil tinjauan memang murah laaaa juga, aku belek yang aku nak jeeee meh layan gambaq.


Kedainya tepi jalan besar jeeee..


SAmpaije terus disambut dengan staff yang sangatfriendly dan membantu...kedaiini ada 2 floor..atas ni rasanya jual luggage beg ngan accessori jeee kalau nak cari winter coat dan seangkatan dengan nya kena turun basement.

Luggage beg...macam macam kaler
harga sekali pandang +- lebih kurang jaa kot (yang nyatanya aku tak sure sebab tujuan aku barang lain)





Accesorie 


Ear Cover RM10-RM20

Winter Coat
Harga not badlah..tak semahal dengan kedai2 yg kat shopping complex tu. Warna pun menarik kan. 


Average price dalam  Rm100-RM250

Glove pun cantik2

Kids Boots

Adult Boots





Aku beli Long John RM90 satu memang murah, legging RM30-RM60 ini pon ada jenis jenis juga...ada yang pakai dengan jeans, ada juga yang pakai dengan slack or skirt..lain lain...

Alhamdullilah pekerja situ membantu...diaorg akan tolong suggest kan apa yang patut beli...kalau barang dah ada tak yah lee gatal gatal nak membazir kan...sebabnya rambang mata tengok winter coat kaler kaler..cantik...nasib aku dah ada..kalau tak mau aku beli lagi satu.

Kalau korang nak pergi kat bawah ni alamatnya:-

No. 170, Jalan Loke Yew
55200 Kuala Lumpur
Tel:  03-9221 9311

Business Hours:-
Mon - Sat : 9 am - 6 pm

Sun & Public Holiday: 11 am - 6 pm

Website: www.kokkong.com


Wednesday, July 30, 2014

Happy Birthday Sayang

Date: 27-July-2014 / 29 Ramadhan 1435

Right from the very first time l held you in my arm, i know you were so special..with every passing year you grow naughtier,smarter,cleverer,a lot of talk, more fun and caring daughter..urghhh Im so blessed and so happy to have you in my life darling..happy 5th birthday sayang Ibu..
Jadilah anak yang solehah dan baik budi perketi, akhlak...
Love you sayanggggggg



Sehari sebelum Syawal, sebelum balik KL aku dah siap siap order kek Frozen dari http://www.kekafrina.com/ buat sigojesss yang banyak mulut nii. Memandang kami now dok fofuler thema FROZEN.. Walaupon Ibu lambat post tak bermakna ibu terlupa...ibu awal awal dah wish kan..!! 

"Let it go, let it go
I am one with the wind and sky
Let it go, let it go
You'll never see me cry
Here I stand and here I'll stay
Let the storm rage on"


aku pon order laa thema niii, tersengeh sampai nampak gusi laaaa besday gals nii...tak de laa sambutan meriah meriah setakat kami sefamily jaaa mana tak dengan kalut masak juadah raya...dengan nak berbuka kat Rumah MIL...cadangnya nak bawa kek kerumah MIL sekalinya aku terLUPA,....haaa cian besday gal...!!!


P/S: Sedap Kek..thank sis !!!





Kuah Durian..Serawa Durian..Sup Durian

Lagi ..lagi dan lagi....Ramai yang story suasana raya kan....aku sebab raya kat KL/Selangor yang suasananya tak semeriah kampung so tak banyak laa storynya setakat kami anak beranak ngan jiran tetangga serta kekawan yang datang ziarah...

Bunga Api main, pasang pelita...kawasan rumah tak cukup lapang nak pasang punjut..(tak best),meriam buluh(jangan berangan nak dengaq bunyi kat bandar nii especially kawasan taman...)


Tolak tepi semua rendang, ketupat, ayam masak merah,nasi impit dan segala angkatan...kiuh muih pon tunggu nak abis syawal baru start cari lagi lagi bila tinggai serdak serdak..baru nak mengagau buka tin..time tuu baru terasa nikmatnya haaa NOW layan derian dulu nanti bila dah balik MIRI payah nak dapat !!! Kena tunggu December baru balik lagi perhhh lambat so sementara ada nii pulun habis habisan... Alhamdullilah setakat niii tak da laa lagi penyakit dok mai serang...takut juga dengan musim panas nii...makan durian lagi laa panas...kan kan kan

Ada balance durian semalam gigih aku buat kuah durian pulak makan ngan roti, ngan pulut pon ok gak taruh kuah santan hussss sedap

Sup durian ni panggilan anak dara aku..sesedap tekak dia jaa nak jahanamkan bahasa..!!





Aku kalau makan roti tak suka bahagian tepi so cam tuu laaa kaedahnya bila aku makan..lompong jadinya!!


Tuesday, July 29, 2014

Hijrah Timepiece-Pusingan fitrah dari Kanan ke Kiri

Bukan Iklan berbayar yeee..

Balik jee dari MRSM hari tuu anak bujang aku ini habaq jam tangan rosak...hisssss ada jeeee ngan handphone tertanggal cover belakang.

Tapi bestnya dia siap tunjukkan jam apa nak beli dalam "majalah Infinity-keluaran August 2014"
Gigih laa aku google rupanya dia nak beli jam yang mengikut pusingan fitrah alam iaitu dari "kanan ke kiri"





More info baca situ or google http://hijratimepiece.com/









Ini laa pulak handphone yang tertanggal cover belakang nya, zIkri claim kata jatuh....ok laaa nak buat lagu mana...nak kena mencari laa juga...

Hantu Durian


Hantu Durian haa ini bukan ceta Upin Ipin Hantu durian yaaaa...ni memang hantu sungguh mana taknya sampai ja dari Miri ke KL memula dalam kepala dok terpikir dah nak makan durian, nasib baik 1st dayt tuu tak sempat sebabnya lepas buka je puasa aku terus nak fitting baju raya kat Damansara, lepas tuu nak cari barang dapur sikit dan terus fetch anak bujang yang baru balik dr MRSM.

Zikri balik dengan bas jeee dari PB ke KL, harapkan aku nak mengambilnya adussss takut tak sempat jeee and alhamdullilah dia pon dah pandai naik and turun bas..(dah besaqkan)

2nd day Jumaat tuuu terus jee lepas berbuka di rumah MIL, Bangsar OTW balik tuuu terus singgah SS2 

                                                  







pssst ni raya ke2 dah, tertiba dah tak boleh nak telan rendang,ayam masak merah,ketupat palas,lemang,nasi impit....tertiba nak makan DURIAN haaaaa...

Monday, July 28, 2014

Selamat Hari Raya Aidil Fitri 2014


SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI 
MAAF ZAHIR DAN BATIN

Dari Kami Sekeluarga:

AMMINUDDIN HJ.MOHD YUSOF
SUHAILA HJ.SUDIN
MUHAMAD ZIKRI HELMI
NURUL AIN SHAHFIQAH
MUHAMAD ZIDANE HELMI
NURUL IMAN SHAZLEEN

Friday, July 25, 2014

Balik Kampung ooo..balik kampung hari raya.

Alhamdullilah kami sekeluarga safetly arrived at KLIA tadi..sempat laaa berbuka di BJ..1st time terjah bazar ramadhan kat area rumah (depan mydi)...best bsst semua aku teringin nak makan, tapi kenangkan takut kena marah and takntau nak beli apa lekaih lekaih aku ke KFC borong kfc jaa senang..


Cuti seminggu jaaa tapi barang yang mengangkut ikut balik mak aiii serupa aku cuti sebulan laa pulak

Otw balik ada kemalanga..buat semua kenalan,family member,sahabat handai yang balik kekampung sama ada malam nii,esok atau lusa..hati hati memandu.Moga semua nya selamat sampai ke kampung halaman memasing.  Ins sha allah kami sekeluarga Jumaat ni baru bergerak ke Parit Buntar sekali hantar anak bujang... 

Wednesday, July 23, 2014

Make My Day: OnLine Shooping

Online shooping....memang semuanya dihujung jari, ini laaa namanya dah senang lagi nak senang . Sejak aku kat Miri ini memang semuanya aku online hee dari barang makeup,kasut,baju,handbag,makanan,biskut,tudung,buku dengan MPH online hisss macam macam lagi laaaa baru ini aku beli hadiah besday laki aku pon online gak. Paling banyak rasanya dari instagram kot....

Alhamdullilah sejak aku sepenuh masa online shopping ini belum lagi aku hadapi sebarang masalah yang membuatkan aku frust tertonggeng, menyesal seumur hidup..ada sekali pants yang aku beli koyak so cepat cepat inform seller terus dapat tukar. Baru ini adalaaa sedih sikit bila barang aku order dari LivingSocial Shop dah abis stok...jenuh aku dok followup nak harapkan diaorg call or email harrammmm lepastuu aku suruh refund,janji nak hantar email bagai pon harammmm..hari hari aku tengok inbox...nasib RM79 jaaa but still money okey!!! Tu pon aku tak frust juga...esok tuu aku order lagi kat groupon pulak heeee.

Ini semua barang baru sampai tadi, aku delivery kan guna address office anak buah aku...takkan nak antar Miri kot aku nak balik beraya dah esok...guna alamat rumah kang frust pulak budak budak poslaju tekan loceng..nasib anak buah aku tak mambebel!!!


Rasa ya bukan aku sorang jaa kot..
Hari ini punya barang,alhamdullilah dah sampai

Taraaaa.... 

Handbag.....
Baju raya


Stokin pon aku order online tau, aku beli dalam groupon
6pasang RM20
Stokin yang ikut jari jemari kaki tuu

Ada juga yang pre order...ho mak aii...