Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, April 30, 2015

KANGEN WATER .....Khasiat


Bagi yang dah cuba sure tahu ini air apa...tapi pada orang macam aku...yang alah alah sengal haaaa memang "wapucitau" aku pon siLeeya sebok dok promote..katanya kalau nak cantik,sihat,lawa,terpikat,memikat....haaa cuba air ini...heeeee...

So dengar nak sihat cantik bagai iyalaaa memang laa aku agent takaful,mentang mentang ada medical card belagak nak sakit plak kan mana bole cam tu kaaaannnn...so lebih baik mencegah dari mengubati...cewahhhhhh..

Lagi pon arwah mak aku pesan, kalau ilmu tu jangan kedekut....tambah tambah bab bab sihat dengan cantik ini..... (aku rasa sileeya dengar kot arwah mak aku pesan itu yang tak menyempat wasap aku siang malam so try...baguih baguih...)

Banyak khasiat air ini sebenarnya..siap Leeya paksa kawan dia yang juai air ini bagi buku...haaa nampak sangat leeya malas layan soalan-soalan aku ....Iya laaaa dah untuk kesihatan kena laa tanya soalan cepumas kan......

Jom baca khasiat: Info google
1.Membantu sistem perkumuhan menyahkan sisa metabolisme dan menjana oksigen untuk kecergasan serta bertindak sebagai anti-oksida, meneutralkan radikal bebas.
2.Bebas dari pencemaran dan kuasa penyerapan dalam badan adalah tinggi dan galian dalam bentuk ionic untuk memudahkan diserap dalam system penghadaman.
3.Menjana oksigen dengan limpahan tenaga untuk kecergasan.
Menyahkan toksik dalam badan.
Menyeimbangkan paras pH dalam badan untuk pembentukan sel-sel sihat.
4.Melancarkan pengaliran darah serta memperluaskan salur pembuluh darah.
Pelbagai Penyakit berbahaya boleh diatasi, InsyaAllah
1. Masalah Penglihatan : Rabun dekat, rabun jauh, katarak.
2. Penyakit Alzheimer
3. Penyakit kulit
4. Menghilangkan Gatal kulit
-Spray Beauty Water & Strong Acid
5. Kuku rosak
6. Bisul, Jerawat
-Minum Kangen Water
-Spray Beauty Water & Strong Acid
7. Memutihkan Kulit
8. Rambut gugut, Rambut Beruban / Pewarnaan pd rambut
9. Menurunkan Berat Badan
10. terseliuh / bengkak
11. Peminum alkohol
Menghilangkan effect negatif kerana minuman beralkohol (muntah, sakit kepala dan sindrom ‘hang over’).
12. Memutihkan Gigi, Mencegah gigi berlubang, Gusi bengkak berdarah (Ginggivitis)
13. Mengganti Elemen/Mineral, Elektrolit
Mengembalikan Mineral yang Hilang dari air Suling atau Reverse Osmosis, kehilangan elektrolit (akibat diare, aktiviti berat, dll).
14. Sakit Ulcer
15. Sakit Tekak
16. gastrik
17. Sembelit
18. Cirit birit
19. sakit perut
20. Sakit sendi, sakit urat
21. Sakit bahagian Saraf
22. Masalah tulang rapuh / Osteoporosis
23. Hipertensi (Tekanan Darah Tinggi), Stroke
24. Tekanan Darah Rendah
25. Kencing Manis
26. Kolesterol Tinggi
27. Penyakit Kurang Mineral


Tapi yang penting bagi akak rasanya sedap....tak plain dan payau macam air biasa.....yucks!

Info google:

Air KANGEN atau dikenali juga dengan nama KANGEN WATER merupakan sejenis air minuman bersifat alkali yang dihasilkan melalui proses elektrolisis menggunakan teknologi mesin/ionizer dari syarikat Jepun iaitu Enagic Company. Ianya bebas dari unsur2 kimia yang berbahaya seperti klorin dan flouride.

Mempunyai pH antara pH8.5-9.5. Kangen ialah perkataan Jepun yang bermaksud 'back to origin' atau 'kembali kepada asal'.

Sesuai digunakan untuk minuman dan kegunaan2 harian yang lain seperti memasak, membasuh, dan sebagainya.

Di Jepun, penggunaan air kangen di rumah dan hospital2 telah melebihi 30tahun. Di Malaysia, ianya baru diperkenalkan sejak 2-3 tahun kebelakangan ini. Indonesia mendahului kita dalam penggunaan air kangen ini.

Mengapa Air Kangen?
Ada 3 hal utama yang membezakan Kangen Water dengan air-air yang beredar di pasaran:
1. Micro Clustered. Kangen Water memiliki molekul yang kecil dengan ukuran 3-5 molekul, sedangkan air biasa memiliki ukuran 16-20 molekul. Dengan micro clustered, Air Kangen dapat diserap tubuh secara optimal dan secara dalam dapat menghidrasi sampai ke sel-sel tubuh.
2. Anti Oksidan Tinggi. Kangen Watermemiliki ORP (Oxidation Reduction Potential) yang negatif, ertinya memiliki antioksidan yang sangat tinggi. Jika diambil setiap hari secara terus menerus, maka Air Kangen dapat menetralisir radikal bebas dalam tubuh, serta dapat membuat tubuh kita awet muda.
3. pH Basa. Kangen Water dapat membantu meningkatkan pH alami tubuh menjadi basa/alkaline, dan dapat melawan radikal bebas yang dapat merosakkan sel sihat. Tubuh yang alkaline adalah tubuh yang sihat.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

i-Great Amal :Badal Haji dengan 11 tabung PELENGKAP !!!!


 i-Great Amal bukanlah pelan untuk mengantikan simpanan tabung haji anda tetapi ia merupakan pelengkap kepada akaun tabung haji anda yang mana ia menyediakan simpanan dan perlindungan takaful tambahan.

i-Great Damai: Simpanan dengan PERCUMA 11 Tabung serta merta !!!!

Anda fikir, anda nilai. Bertindak sekarang sebelum terlambat!

Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com


Tuesday, April 28, 2015

Happy 9th Buffday Ilhan Hadiff Isnawan....

Date: Ahad 26 April 
Lokasi:FRIM , Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur, Malaysia 

Memandang kan Ahad terpaksa laa aku memontengkan siShazleen dari kelas swimming...heeee memula plan nak pegi after swimming class alah alah Lunch hours....tapi tuu laaa kalau dah nama budak mana paham bahasa nak wait...wait..yang depa tau nak lekaihh ...lekaihhh kalau bole lepas subuh dah nak sampai....tu dia semangat...!!! lepas subuh baik aku gi jogging sama kot kot time lunch tuu dah turun 1kg..heeeee...yo yo jaaa....

Dah siap siap pakat dengan siLeeya lagi pukul 12 baru nak gerak tapi tuu laaaa alih alih kul 10pagi aku dah terpacak kat area Bangsar haaa sebabnya aku tak reti jalan nak pegi FRIM (huyoooo sure org bantai gelak punya)dah iya aku ni mana laaaa terror sangat part part ni..nama pon Co-Pilot...Selalu kena marah ngan Laki pon...tapi aku buat bodo jaaa...marah marah kang alamat ada laa kena tido masjid....ada beraniiii!!!!

Bila laki dah outstation..lunyai laa aku alhamdullilah nasib aku ada BFF yang sanggup main pakat pakat tunggu kat mana..kul berapa...!!haaaa Waze...GPS...!!! takpayah kalau ada yang rela nak berkonyoi ngan aku..heeee ...!!

Serius aku bukan mengada...atau terlebih manja...agak agak laa kan aku anak yatim kematu tuuu nak manja ngan sapa plak....tapi laki aku ngan kekawan BFF aku memang SEMPOI...kena maki kaa,kena marah kaa, susah senang sama sama..best kan....haaa kan dah melalut......Jom Jom party dulu.... 

Huwahhhhh abis jaa party anak dara aku dah plan besday dia pulak..hadoi laaa 3bulan lagi kot....!!!! siap thema bagai..party packs laaaa......
This one manis yaaaaa ampun...kurang sikit pada aku laaaa.....
Sedap sangat cupcakes ni......sweet sweet gitu...aku bukan peminat tegar kek so bila tekak aku boleh terima so memang sedap...
Coloring contest 
Ni pulak bukan basikat contest yaaa..saja budak 2 orang ni nak naik basikat tengah tengah hari.....Sejam RM8 , jam seterusnya RM2 okey laaa

Ini sewa dibahagian dalam, ada juga yang sewa sebelum masuk entrance kalau tak silap lagi murah RM5 sehari tak de GST kot .... 

Best gak nanti aku nak plan port luck laa pulak kat FRIM ini.....sapa yang datang awal boleh "cup" port best..macam hari tuu siap dapat gazebo sebelah kolam lagi....
Air terjun...naik atas sikit...pon syiok...tapi awas yaa now ini banyak sangat kes kencing tikut so pandai pandai  & hati hati yaaa ....bukan apa beringat..!!

makanan yang penuhkan perot sampai malam..serius kenyang ...sampai malam aku tak masak pon...ada laa sizidane mengadu lapar..bagi makan cereal diam......haa kalau tak melalak nak mencekik nasi jaaa...so memang kenyang sungguh laaa mana tak...laksa,bihun,nasi minyak,bubur kacang,buah buahan,nugget,sosaj......belumlagi kuih muih.....

Ya Allah, Kau kurniakan segala kebahagiaan,kejayaan,kekayaan dan keindahan kepada anak sahabatku ini di dunia dan akhirat. Kau Jadikan dia hamba yang beriman,bertaqwa,beramal soleh dan bersabar atas segala perintahMu dan ketetapanMu. Ampunilah segala dosanya sedar atau tidak. Jadikanlah dia sebaik2 anak iaitu anak yang soleh seindah hiasan di dunia ni. Amin Ya AllYah,Amin Ya Rahman,Amin Ya Rahim,Amin Ya Rabbal 'Alamin.

i-Great Amal merupakan takaful yang direka khusus untuk menyempurnakan Rukun Islam Kelima. Ia merangkumi simpanan dan juga perlindungan dalam tempoh tertentu dengan bayaran premium yang cukup rendah. Anda boleh memilih untuk menyimpan selama 10 tahun hinggalah 40 tahun.

i-Great Amal boleh disertai seawal usia 30 hari atau selewat-lewatnya 50 tahun. Dengan menyimpan dalam i-Great Amal, hasrat anda untuk menunaikan ibadah Haji pasti terlaksana walaupun anda telah kembali ke Rahmatullah lebih awal daripada tempoh matang sijil. Sebagai peserta i-Great Amal, secara automatik Badal Haji atau lebih dikenali sebagai Upah Haji oleh TH Travel akan dilakukan untuk anda! Tiada lagi keraguan bahawa anda tidak dapat melengkapkan Rukun Islam yang lima.

Lebih meyakinkan lagi, i-Great Amal akan melindungi anda sepanjang tempoh mengerjakan Haji/Umrah. Sekiranya sebarang musibah menimpa, sekurang-kurangnya anda tidak berasa risau akan waris-waris yang ditinggalkan kerana anda telahpun menyediakan perlindungan yang wajat buat mereka.

i-Great Damai merupakan takaful keluarga yang mampu dan mesti dimiliki oleh semua orang. Ia merupakan perlindungan yang boleh menyediakan bantuan kewangan kepada waris-waris anda di saat-saat teramat memerlukan terutamanya apabila kehilangan diri anda ataupun punca pendapatan daripada anda akibat hilang upaya kekal.

Lebih dari itu, i-Great Damai turut memberi ruang yang luas dan lancar untuk anda mencapai matlamat jangka panjang dalam kehidupan ini.

i-Great Damai mempraktikkan kontrak tabarru' yang mana kesemua peserta takaful bersetuju untuk membantu antara satu sama lain dengan memberi bantuan dalam bentuk kewangan kepada mana-mana peserta yang ditimpa musibah.

Apa tunggu lagi?! Hubungi dan sertailah kami sekarang sebelum semuanya terlambat!!!

Wednesday, April 22, 2015

Zalora:Fesyen Tudung Terkini Wanita Moden

Aku memang jenis rambang mata sikit, nak harapkan mencari kat kedai kedai yang berlambak kat giant tuu kaaa, kat PKNS kaaa semua memang aku malas bukan apa ...lam ati dok pikiaq nak beli lain sampai kedai lain aku capai silap haribulan langsung tak capai apa..mana tak dengan nak tengok sikenit shazleen tuu lagi lepas tuuu dengan siAin pulak time tuu laaa sebok juga menempek nak juga....kejap kejap tanya cantik tak?..cantik tak?...abis aku !! terus menganggu mata dan tangan aku dengan nak membelek tudung lagi tambah dengan laki aku yang sure sure malas nak layan sikenit  tuuu lama lama.....tau laa budak....!!

"cepat sikit ibu..." selang 5minit.."cepat sikit ibu..." hadoi mak nak menyoping pon tak senang.....tak hangkut laki tak bole bank bergerak sedunia tuuu...last last hangkut masuk keta jaaaaa 

Memang spoil sebab tu aku lagi suka belek Instagram, buka FB takpon PC haaaa selamat dah tak yah nak sibuk2 ajar laki meround semua kedai carik tudung kaler matching2...fesyen fesyen bagai dah canggih okeh...ko duduk umah dediam lepas masak , lepas kemas umah...ade line internet...ada online banking..jangan kan baju..kasut..makanan....semua boleh beranak pinak..tudung pon boleh beli online hokeh...

ko duduk jer lah ber-jam memilih tudung depan komputer ker..atau kat hp canggih ko tu..tak yah penat2...panas2 nak gi mencarik...tu kat online tu...berlambak macam2 design ada...macam2 kaler...macam2 jenis...kempis 'purse' aku kat bank tu ooii membayar...tak ley ku tahan napsu serakah bershoping online sekarang ni.....huwaaaaaaa....takpon aku wasap jaa laki tolong bayarkan haaaaa masatuuu berjuta alasan aku bagi haaa selalunya alasan sikenit laaaa senang approved...Sayang laki muahhhhh ckettttt!!!


Tambah nak  memasuk penghujung April dan ini bermakna tinggal lagi dua bulan lebih ja sebelum bulan Ramadhan pertengahan Jun nanti...so apa lagi apa kata skodeng online sure ramai dah siap tempah baju raya kan so jom jom cari tudung pulak untuk digayakan.....kain baju raya aku jaaa belum tempah lagi dok dalam bonet keta...acaner...beli online juga laaa jawabnya kalau tak da sapa yang sudi ambik tempahan lagi....konfen meraung lagi purse aku silap silap koyak rabak.....

tambah tambah sekarang ini dah ramai wanita moden dan bekerjaya minat busana Muslimah dengan pakai hijab yang cun cun ...belit sana belit sini..cun ooo selesa dan cantik sangat...sebab tu aku suka online lagi.. cuba tengok retis kita cam seperti Dato CT, Ziana Zain, Farah Fauzana, Neelofa dan ramai lagi. tudung yang digayakan kreatif dan mengikuti trend fesyen terkini haaaaa harap kan aku nasib ada tutorial kalau tak kelaut juga....

Sebab tu aku pon tertoleh toleh kalau nampak yg pakai cantik cantik...lepas tu pikiaq cam mana nak pakai...lepas tuu balik rumah skodeng fesyen tudung terkini online untuk wanita moden yang sering digayakan oleh ikon-ikon fesyen Muslimah tersebut. 

Jom kali ini aku kongsi dengan semua mengenai beberapa fesyen tudung yang pada pendapat aku sendiri amat fashionable dan trendy. Ringkas dan Menawan!! Cantik dan tertawan gitu 
Instant Shawl – Ini merupakan style atau tudung yang paling aku gemari. Bukan sahaja kini ‘trending’, malah amat mudah dipakai tanpa menggunakan sebarang brooch atau pin tudung.

Wide Shawls – Selain instant shawl, pemakaian wide shawls turut digemari oleh ramai wanita. Dengan menggunakan shawl, si pemakai boleh mencuba pelbagai fesyen lilitan tudung kontemporari yang unik....

Express Hijab – Atau juga dipanggil sebagai tudung sarung merupakan jenis tudung yang paling selesa dipakai. Tudung jenis ini juga boleh anda jadikan sebagai inner dan gunakan selendang di bahagian luar fesyen tudung yang lebih menyerlah. 

Sempoi kan lepas tuu senang...harga mampu milik..mengikut rate yang termampu kan...kompem mesti ada yang siap siap letak purse sebelah dengan mata terbeliak...rambang mata nak pilih...bukan setakat tudung...macam2 ada kat dalam butik online ni...

dah dah..aku nak klik jap kot kot ada yang menikam kalbu.....

Tuesday, April 21, 2015

Penangan AYAM MADU

amboi bukan main sedapnya kalau dapat makan ayam bakar madu...nikmat kalau dapat ratah gitu jer..mentang mentang dia sorang sapa pon tak kacau....apa lagi mkn sepuas hatilaaaaa.Nyum nyum...nyummm...bukan setakat jilat bibir, sedap hingga menjilat jari....gitu haa nampak penangan ayam madu RM1.70 seketui....mahai gila..tapi sebab dia perap sehari semalam kot...kiranya aku kena pejam mata laaa kot....tapi kalau hari hari mau aku fengsan......!!

masa kat Miri ari tuu tak pandang pon...kalau pandang pon aku tak bagi haaaaa (gelak jahat) entah tak kena ngan tekak aku....sanggup aku bertekak ngan dia....!! tapi kat sini hadoi laaa tak larat nak bertekak...mulut dia kalah mulut aku..macam macam teori dia bagi...macam2 alasan di hujah...last last mak pasrah!!!!.......



Great Eastern Takaful : i-Great Damai (Medical Card Takaful+ Pelaburan)

i-Medik (Medical Card Takaful)
  1. Lindungi kesihatan dan keperluan perubatan anda dengan rawatan sebelum & selepas kemasukan hospital, perbelanjaan pembedahan dan rawatan pesakit luar dengan medical card takaful kami.
  2. Ada juga mendapat pampasan jika anda mengidapi 36 penyakit kritikal.
  3. Sekiranya anda diwadkan didalam hospital, anda akan menikmati manafaat tunai harian bagi wad normal atau 2 kali ganda manafaat tunai harian untuk kemasukan Unit Rawatan Rapi.
  4. Dan juga Pengecualian sumbangan bulanan untuk pemegang polisi jika berlaku penyakit kritikal @ hilang upaya, anda tidak perlu membayar caruman bulanan anda tetapi  perlindungan diteruskan.kerana perlindungan anda dibayar melalui Dana Tabarru’ kami.

Perlindungan
  • DD (Kematian)
  • TPD (Lumpuh Kekal)
  • CI (36 Penyakit Kritikal)
  • EPCC (Early Payout CriticalCare Rider)
  • ADD (Kematian akibat kemalangan)
  • AMR (Klinik luar)
  • CABX (Comprehensive Accidental Benefit Extra)
  • i-GrEaT Income
  • iMedik – Medical Card Takaful
  • Hospital Benefit (RM 50 – RM 500 bergantung pada gaji)
  • Khairat Kematian RM 2000 bagi setiap polisi.

  • Early payout critical cover sebanyak 25% dari jumlah sum assured. 
Contoh, jumlah sum assured ialah RM50,000. Apabila pemegang polisi menghidap kanser stage 1, 25% dari RM50,000 iaitu sebanyak RM12,500 akan diberi kepada pemegang polisi (yang pertama di Malaysia mempunyai pakej seperti ini.

Kebanyakan produk takaful yang lain hanya akan memberi wang pampasan pada kanser stage 3 sahaja).
  • Pengecualian cukai pendapatan.
  • Car Assist Programme ( 24/7 servis kereta rosak atau tunda kereta ke bengkel)
VISIT : suhailasudin GreatEastern Takaful FOR MORE DETAILS


Sunday, April 19, 2015

Kuih Lompang Pandan lagi


Siap untuk minum petang, sebab ari ini memang tak da plan nak keluar tawaf kawasan so aku siap siapkan terus minum petang senang....heee cuma petang sikit aku nak goreng pisang jaaa..nasib cheese dah abis kalau tak harus aku buat goreng pisang cheese..!!!!  Makin duduk KL ini makin menjunam diet aku.....

nak kena cari Shaklee laa juga ......

Oh pada yang nak resepi tengok sini......masa buat kat Miri ari tu.....

Wednesday, April 15, 2015

MRSM:Alhamdullilah my handsome boy

Alhamdullilah adalah lam sebulan tak jumpa anak bujang ni, sihat nampaknya my handsome boy....sekali pandang dah cam budak keja opis dah semuanya....heeee

Moga semuanya menjadi kebanggaan ayah dan ibu !!

Hamboi beruntung aiiii dapat Homeroom teacher yang sporting dah la come lote...memasing dapat hadiah taksiran alquran sempena kemenangan pakaian terbaek homeroom last years..berbaloi beli jubah bagai kan.... Moga dengan adanya taksiran alquran tersebut bole membimbing semuanya kejalan yang diredhai...

Tahniah cikgu ...siap ada pizza ngan cake lagi...."happy besday for March boy & Girl yaaa....Birthdays are a new start, a fresh beginning, and a time to pursue new endeavors with new goals. Move forward with confidence and courage. You’re a very special person. May today and all of your days be amazing!"


Dah tau dah sure kalau ada kaler merah itu dulu dia rembat.....!!! We have a same fav.calour..muahhh cket...love u abang...!!!
Dear anak anak soleh & solehah,

Everyone knows you are the best student out there. All you need to do is work hard and revise with care. The easiest way to do well in your exams is to treat them like a giant punching bag. Use all the strength of your memory and punch the daylight of your tests. All the very best. Good luck for PT3 it  is just around the corner....

Selit sikit aaritu discuss and close policy..alhamdullilah ramai yang ada kesedaran tentang pentingnya Medical Card tak kita sama ada disektor swasta or kerajaan...



Life is Great!!!

suhaila Great Eastern Takaful
0133422646 (available on whatsapp)
suhailas.getakaful@gmail.com

Tuesday, April 14, 2015

Iman Shazleen : Swimming Class, Pusat Akuatik Shah ALam

Kiranya dah sebulan berlalu budak kenit ini sambung class swimming ini, last year diMiri so now makin happy jee muka...dah ada pengalaman gitu....!!

Selalunya aku jeee temankan but last 2 week dihangkut nya sekali papa dia...so itu laa gambar cantik harapkan henpon samsung aku  cantik juga tapi tak laa leh zoom sampai nampak lubang idung anak dara tuuu....

Aku cilok gambar gambar lam FB laki aku...hamboi muka anak jaa penuh nuuu,.....!!! nasib muka anak kalau muka lain mau U tido masjid......!!!
 Tau tau jaa papa dia nak snap...siap pose lagi..kalau aku jadi cikgu mau aku tumpang sekaki heeee...
Kelas setiap hari ahad seminggu sekali , aku ambik kul 10-11am dengan bayaran RM80 sebulan ok laaa....dengan harapan kot nanti aku tengelam ada yg bagi bantuan gitu...haaaaa dasar mak penakut nak belajaqqqq....