Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Tuesday, September 29, 2015

Hijra TimePiece lagi dan lagi

THROWBACK
(siap ada pandang beakang lagi...yo yo oo jaa aku ini..)

Kalau macam ni punya permintaan aku dah bole jadi agent ini....haaa mana tak asal cuti sekolah jaaa...asal balik jaa zIkri sure ada jee kekawan dia pesn tolong belikan Jam Hijra ini...haaa alah alah perintis laaa budak ni bila pakai kat Maktab.

Rasanya masuk ini dah 3,4 kali kekawan pesan belikan + dengan bayaran yeee..haaaaa ada juga yang belikan dulu...takpa laaa. Siap adik yang jaga tuu soh aku jadi agent lgi...adusss adik ooo akak  ni sesuka jaaa ada org mianta tolong belikan ..beli jaa nak jadi agent tuuu tak pa laaa lambat laaa lagi kot....tapi kalau adik nak beli policy takaful haa call akak yeee..!!!

Aku posing dulu lama sangat tunggu zIkri tepon kawan dia..yang bestnya Jam niii limited so tiap kali kau datang jangan harap nak jumpa design yg sama...macam zIkri punya kiranya dah jauh ke old fashion dah...design yang belikan sebelum ini untuk kawan dia pon dah tak ada ..khabarnya di STOP kan pengeluaran sbb ada copy paste.pulak..!!!! 

Tapi bagus laaaaa HIJRA ini jaga standard kalau tak bersepah & senang nak cari ....Now kalau nak jeee kena datag sediri kat HQ Gombak..tempat lain kalau nak pon ada tp kena tunggu time ada booth kat mana mana...macam dulu aku beli kat booth Hijra masa pameran buku kat PWTC.

Memandangkan Jam yang kawan zIkri nak tuu dah abis stok ..melanggut laa kami sementara nak tunggu kawannya call kot kot nak ambil desing baru..cantik gak desing baru ini...tapi mahal sikit reganya RM190, kalau yang sebelum ni baru RM150...sebab ada extra price kena laa tunggu mana taau kot kot xjadi belikan...


Gambar "google dalam FB"
aku lupa nak snap lepas beli ari tu cun kan....
Perkerja kat situ...haaa akak tuu tengah pendekkan tali jam..
Gambar "google dlam FB"
zIkri punya HM01 dah memang tak keluar kot ..sapa berkenan bole singgah https://www.facebook.com/HijraTimepiece


Monday, September 28, 2015

Jumpa Tun Dr. Mahathir diVillage Park

Cerita sabtu lepas, tiap kali zIkri balik sure dia request nak breakfast di Village Park, suka sangat dia dengan nasi lemak ayam goreng...jangan kata dia aku pon sama.....

Sabtu ahad memang FUL HOUSE tapi ikut nasib laa juga nak dapat table cepat or lambat..so nak jadi story anak anak aku yg 3 beradik terus masuk dalam cari table kosong ..aku n shazleen melilau area depan tup tup masa berjalan tuu aku perasan ada orang sembang ngan anak aku mungkin kebetulan di lalu belakang tersentuh or apa aku pon xperasan...pusing belakang  ternganga aku, nasib rahang aku tak jatuh !!! sekali pandang tak perasan lagi....2 kali pandang ya allah nampak muka yang sangatttttttt familiar....Tun M upanya..lol..terus aku gagau dalam handbag cari henpon.... 

perghhhh korang tak tahu betapa terkezuttttnya aku masa tu....excited tak yah cakap la...rasa nak melompat time tu jugakkkk....nasib ada kesedaran lagi...tengok tun senyum dalam gambar perhhh sangat mengoda haaaaa..anak aku gak masam macam asam keping...

lepas jaa aku snap picture tuu terus anak dara nii komplen.."ibu, teacher iman pesan mana boleh tangkap picture dengan stranger...terus aku jawab tak pa this one ibu kenal...., terus dia tanya lagi kenapa atok tuu sembang dengan iman bukan salah iman tangan atok tuu jeee terkena iman masa iman lalu belakang atok tuuu"...huhhhh aku dah agak dahhhh sure masa lalu belakang dia terlanggaar tun.....huawahhhhh nasib tun mmg terbaek...!!!

Bila aku nampak zikri terus aku tunjukkan gambar yang aku snap...haaa semua ternganga...!!!
Patut laa aku nampak tepi tepi tuuu ramai dok berbaris pegang kamera aku ingatkan cam aku gak dok tunggu table kosong....

So humble sangat TunM ada bodyguard kat tepi tuuu tapi dia relax jaa bila nampak rakyat cam aku yang alah alah jakun nak snap picture..haaa harus tak lepas peluang punya...

Bila laki aku sampai terus aku tunjuk gambar anak dara dia juga,haaaaa nasib tak pengsan....terus dia kata ..l nak pi salam laaaa ambik aura....gitu..
SizIkri apa lagi nampak jeee ayah dia pegi dekat laju jeee menapak salam n soh aku snap gambar.....huwah last last gambar aku juga tak da......(tak pa laa dah rezeki depa, ayat pujuk ati)

Alhamdulillah sangat...aku sangat bahagia hari ni..impian aku dan mungkin impian kami anak beranak terutamanya zIkri untuk bertemu Tun secara dekat yang jaraknya tidak lebih dari 1 kaki akhirnya tercapai!!! yeehhaaaaa.....muka Tun sangat bersih dan tenang...steady je dia oke...RESPECT!!!
Bukan senang nak jumpa Tun ni, tak taulah bila lagi akan dapat kami bertemu dengannya.
It is an honour Tun. Thanks for having a picture with us.