Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, December 31, 2015

Hari Orientasi murid tahun 1 2016

Pejam celik, pejam celik dah besar dah besar anak dara aku sorang ni...pagi tadi dah selesai orietasi tahun 1...aku pulak  yang lebih lebih risau sebabnya hari ni ada Ujian Diagnostik untuk tentukan kelas. Result nanti dalam masa 3minggu. Risau juga laaa anak dara nnti dapat kelas mana. Tapi ayahnya  ckp tak kesah la dpt kelas mana..aku jeee lebih lebih..haaaaa

Sampai jee orang tak ramai lagi so dia laa memula gi berbaris ikut kelas...ada 10 kelas and Iman kelas no.9...(sebabny..hisss banyak sebab nama dia tertinggal xda dalam list SKBJ nasib aku call sekolah tanya sebab musykil juga aku daftar sikit punya awal keee....163/2016, haaa upanya tercicir itu yang lambat daftar). Apa apa pun janji dekat dengan rumah.

Buku buku yang kena beli di koperasi aku dah siap siap beli awal Dec,aritu...siap sikakak tolong balutkan buku latihan dan aktiviti adik....alhamdullilah bila ada anak yang besar menolong. Lencana siap aku, ni pon baru siap jahitkan tanda nama...kasut sekoah jee belum tulis nama...haa tadi masa taklimat GB minta tuliskan nama anak kat kasut takut hilang, terpelantinglaaaa adatlaaaa semuanya 1st time masuk sekolah haaaa kemungkinan semua tuuu boleh jadi gak...Esok laaa aku tulis!! 


3 minggu pertama persekolahan murid2 tahun satu kena mengikuti progam transisi. Mungkin masa ni lah mereka akan didedahkan dgn persekitaran sekolah...Mak pak tunggu jaa anak anak kat kantin, jangan pulak sekali masuk dalam kelas heeee...aku dulu masa zikri tahun 1 memula jee ikut sampai kelas lepas tuuu aku lepak jee kat kantin..mengendap...Minggu ke2 dia dah yakin aku pon apa lagi idak leee mengendap..keja kot mana leh nak keluar sesuka ati masa tuu..cuti pon minggu petama sekolah jaaa...
hambek kelas no.9, berbaris nak masuk kekelas 

 Mak pak memang langsung tak dibenarkan naik ke kelas. jenguk kejap pun tak boleh. Dengar laa GB bagi talimat pasal linus laaa..J-QAF biar anak berdikari. 
Alhamdulillah selesai satu bab.  
posing sikit

Sunday, December 27, 2015

Food Mega Festival Shah Alam 2015


 Aku kan suka breakfast pepagi kat luaq so nak jadi cerita semaam masa lalu depan tesco nampak banyak kanoi kat tapak stadium shah alam....masa ni baru nak display..ada yg baru nak atur makanan,ada yang dah siap masak..tak pasal asal laki aku ajak singgah so aku On jeee..upanya ada food mega festival..perhhhh tapi sebab kami sampai baru nak buka so banyak laa gerai baru nak standup ada juga gerai yang dah siap. 

Masa jejalan tuu pelik juga sebab banyak sangat food jenis western niii..aku pulak tekak pepagi kena jamah malaysia food heeee tak tertelan aiii kalau nak makan lamb comp pepagi...(uit pagi kaa kalau dah kul 10am) heeee.

Rupanya kali ni festival ni bertemakan Urban Food & Food Truck. Event hanya 2 hari jeee 
26-27 December 2015, 10am – 10pm di Perkarangan Stadium Melawati.

Jom layan gambar yang sempat aku snap..

haaaa muka kami masuk lam IG diaorg....

Sapa nak try merasa sempat lagi sebelum kul 10malam......

Happy Holiday & budak nak masuk darjah 1

Budak ni asyik nak soh aku snap jee gambar dia...asal ada tempat menarik cepat2 dia paksa aku keluarkan henpon....padahal aku sebok dok pilih baju sekolah untuk abang dia. Deco ini area 1utama depan parkson..... 

Telanjur aku kat 1U tuu sempat aa aku buatkan sticker comel comel ni tuk ekatkan kat batang pencil budak ini..haaaa dia nak masuk sekolah aku pulak terlebih excited. Khamis ni 31hb ada orientasi tuk budak darjah 1....haa awal awal lagi anglong dah bising nak mengikut sebabnya kalau tak silap ada exam nak tenukan kelas...heee aritu daftar lambat so nama dia dalam kelas no.9...itu yg abglong hari hari paksa dia study nak soh naik kelas......
Bravo abg long...!!!

Sticker nni murah jeee 100 keping tuu RM5 (diskaun 50%), 1st time aku tempat kaat situ. Next time bole buat lagi

Thursday, December 24, 2015

Celebrate Ain belated besday

Dear kakak,

You are so naughty and mischievous.
There are times I cannot help myself to be mad at you.
But every time I watch you sleep,
I realize that you are still a child
And you needed my understanding the most.

I am sorry if sometimes I am hard on you.
Just always remember that whenever I scold you,
it is because I love you so much
that I cannot allow you to be bad.

Happy birthday!

Wednesday, December 23, 2015

U deserve it..alhamdullilah

Alhamdullilah syukur kehadrat ilahi dengan pencapaian cemerlang, moga ianya berterusan !! amin

One happy boy..congrats son...
walaupon aku deman selsema .... berbaloi dengan resultnya.
More reason to celebrate. I'm a happy mon his month. 10As is a great achievement ! 
LOVE U ABANG

Tuesday, December 8, 2015

Jom Ikea baru di Cheras

Sapa peminat tegar....haaa aku laaa tuuuu !!

Masa memula buka, aku bertahan lagi mana tak sebabnya confirm kalau ajak laki aku tak mau nya dengan bersesak sesak tuuuu...lain kalau memang betul betul ada benda nak beli ok..kalau setakat nak cuci mata  haaaaaa ..sila laaa pegi sendiri !!!

Kebetlan semalam laki aku outsttion so pepagi lagi sebelum hntar dia ke eport aku dah bagi hint hint haaaaaa...(nasib dia bg RM). Apalagi lepas zohor jeee aku,ain dengan shazleen panjang langkah laaa....

Yang bujang tak mau mengikut..haaaa sebijik ikut pesen ayah depa..!


Ikea sure full house laaaaa samaada kat Damansara ataupon Cheras....Ramai suka cari idea deco rumah dari ikea....comel comel laaaaa. Kadang-kadang tak beli apa-apa pun tapi suka cuci-cuci mata pastu lepak makan kat situ especially shazleen suka sangat meatball ikea..haaaaa tertiba peetik nama kenit niiii...heeeeee 

Suka sangat paksa aku snap gambar dia....eeeehhhh selipar jambar kaler purple..haaaaa menyampah aku suka sangat dia pakai selipar tuuuu bukan tak ada sandal...Bila aku bising jaaa dia jawab senang dan selesa..
Salah satu barang yanga kau nak hangkut nanti..
Sebabkan tadi gambar dia bergoyang, kena laaa snap lagi sekali....hisss budak niiii
Penat tawaf, penat posing haaaa apa lagi ..Meatball !!!
Ni dah sampai area bawah ..cantik bahagian niii ..area outdoor..
Hasil rembatan..

Jadi sesiapa peminat tegar IKEA silalah serbu IKEA. Banyak barang best-best turun harga. Aku pun rambang mata semalam.
KALAS Plate IKEA Great for parties and everyday meals. Made of durable plastic and safe to use in the dishwasher and microwave.Image result for meja ikea rm29
BYGEL Wire basket IKEA Can be hung on BYGEL rail, fixed to the wall or the inside of a kitchen cabinet frame or door. Saves space on the worktop.
Hasil rembatan haaaaaaa...ada  lagi tuuu tak kuasa pulak aku nak snap barang2..sampai jee rumah semalam terus Zikri tolang kemaskan...