Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, January 30, 2017

Aktiviti CNY holiday, Parenthood Sunway Pyramid

Lama dah plan nak bawa si Iman ni, saja nak suruh dia explore sikit dari asyik.henpon 24jam. Tiket siap siap.beli dari bulan Nov tahun lepas tuu sampai nak expired laaa bulan Feb ni br aku gigih slot kan juga. Mula plan nak bawa siHasya tapi memandangkan dia pulak ada kelas mengaji so aku ajak laa anak neighbour sebelah kawan baik Iman juga. So walaupon berdua depa tetap enjoy.

Sampai sebelum zohor ..opsss tempat ni kena cross padini shop masuk kedlm.sikit exit pintu padini yang satu lagi baru jumpa..tak tahu juga sila laaa rajinkan diri bertanya yaa.

Nak jimat stoking bawa siap siap dr rumah kalau tak melayang RM7. Bawa jaa socks yang berlambak kat rumah tuu senang.

Layan gambar..depa main aku lepak habiskan Novel @tundukkan playboy itu@
Food dekat cafe dia pon murah & sedap, budak berdua tuu order fish & chip..sakan sedebuk dia letak salad...kenyang laaa lps tuu siap sambung main lagi. Aku lupa nak snap picture makanan, memsg sampai jee terus ngam masam tak makan setahun, padahal sebelum keluar aku dah paksa makan nasi lemak siap siap..Aku masak okies..

Abang dan kakak tak join pon dalam tu ,memasing merayap berdua movie laaa Popular book store laaa, McD laaa sakan depa...ku juga terperam..

Petang jee masa kami nak keluar makin ramai mak mak & pak pak bawa anak...sesak laaa juga kiranya huntung laa datang awal..puas hati anak dara dua org ni dapat main.

Sebelum balik acara wajib sure singgah Starbuck, so tempting ngan RV nii..sejuta kali kena jeling ngan laki pon ku abaikan buat buat tak nampak..gigih ku seret juga laki kaa, boyprend kaa, sapa kaaaa...haaaaaa selalunya aku ngan ain sekepala..

Saturday, January 28, 2017

Time aku TERKENA..

Backstab!

Itu lah yang dirasakan apabila aku ‘terkena’ dengan rakan karib sendiri, yang maybe telah dianggap sebagai adik- beradik sendiri. Memang sesuatu yang normal bagi seorang manusia untuk berasa sakit hati. Selamani aku diam bila kena kat orang lain but sunddenlly aku pulak jadi mangsa..apa kes!! Hallo....what the hell..

Mungkin, jika hati ini sakit pada mereka yang tidak rapat dengan aku, aku tak ambik pusing, ambik peduli lantak laa kan. Who them to me. kan?

Tapi bila “terkena” dengan sahabat yang dianggap baik dengan kita selama ini, it’s feel torn apart inside. Memang sakit. Geram laa pulak...aku tak tau apa masalah dia mental kot..tp bersangka baik mungkin terlebih peramah kot sampai tak pasal pasal petik nama aku..aku jenis kutuk depan ok belakang aku xmain melainkan org tu kacau aku..but now akuneasa lega lega sesangat....Enjoy life...

Aku tak boleh blah ada kawan macam ni !!!!


Saturday, January 21, 2017

Hang Out Dengan Besties di Coffee Bean & Tea Leaf, Sunway Pyramid

Throwback cerita Isnin tadi, Makan dan makan lagi aritu dia teringin aiskrim opss bukan teringin tapi alasan sakit tekak, but minggu ni lepas balik dari sekolah dia claim pulak lapaq cake..memula nak minum ice blended kat Starbucks Coffee, hamboi laa anak!!! ibu ni sampai nak terkeluar anak mata punya dok jeling kat dia..
Sakan dia menyenggeh..!!Geram pon ada tp tu laa aku mengikut gak nampak sangat aku pon tergoda...last last dengan baju sekolah (budak ni memang sempoi bila aku perli selambar jee jawab sapa nak tangkap akak bukan ponteng sekolah pon lagipon jalan ngan ibu kot)..Menjawab menjawab!!
Dari Bukit Jelutong gigih tuu ke Sunway sebabnya nak tempat sejuk
Aku order carrot cake, ain Tiramisu cake & Ice Choc.Mousse. and the cake was Really nice! Not too sweet...itu yang bole layan jeee request budak ni..dia pulak memang ariff sangat ibu ni dia lagu mana....heeeee

Friday, January 20, 2017

ICE BUCKET, Aeon Shah Alam Seksyen 13


aku order mee kari juga and rasanya ada snap tp itu laa bila cari balik dah ilang heeeee...so bertabah jee laaaa ..Mee kari dia sedap so tak rugi try
order yg size kecik je, tunguu ramai sikit baru yg besar..kalau tak mau jenih nak habis kan...aku bukannya pengemar eskrem pon
ice bucket tu ada 3 perisa kami pilih yg chocolate
Aku berdua jee ngan ain, masa ambik ain dari sekolah sebok dia mengadu sakit tekak nak aiskrim...saja suka tau nak mempokaikan...

Monday, January 9, 2017

Back to School 2017


DOA PENERANG HATI , 

"Ya Allah jadikanlah aku dikalangan orang-orang yang apabila memandang bahan bacaan dengan sekali pandangan maka mereka sudah menghafal kandungan dalamnya , memahaminya , mengamalkannya dan menyampaikannya. 

Ya Allah sesungguhnya aku menyimpankan kepadaMu apa-apa yang telah Kau ajarkan kepadaku maka kembalikanlah ia kepadaku ketika aku memerlukannya dan janganlah Engkau melu

 pakannya."

Amalkan doa ini 3 kali sebelum mula belajar ketika selepas solat,