Thursday, November 28, 2019

Rezeki datang tanpa diduga ...

"Rabbi yassir wala tu'assir rabbi thammim bil khairi." Ya Allah, Kau permudahkan jangan Kau susahkan. Ya Allah Kau akhirkan dengan kebaikan.

Semoga dipermudahkan segala urusan dan perjalanan pergi balik dari Malaysia ke Tanah Suci Mekah hingga pulang semula.. Semoga juga semua Tetamu Allah diberi kesihatan dan kekuatan dalam menjalani ibadah umrah dengan sempurna..
Aminn Ya Rabbal Alamin..


Wednesday, November 13, 2019

Cats Lover

New additional in the family, welcome Alif,Coffee and Butter
Alif

She the owner!!! 

Merlin & Arthur - hilang dalam simpanan
Coffee & Butter


Tuesday, November 12, 2019

Ice Skating - Sunway Pyramid





Ahad haritu bukan main lagi kids ni aja jee program yang diaorg susun after Eaxm pada hal result tak keluar lagi. Kebetulan pulak besday siAin - iman besfriend so lets have fun kiddos !!!


There's are so cute , please please

please Don’t Grow Too Fast






Monday, November 11, 2019

Morning Walk - Bukit Kiara Trails Park


Gigih ni start November plan dari awal bulan lagi nak walking walking, jogging jogging, cycling cycling tapi tu laa cycling tu ada laa juga sesekali seround kat area rumah tapi itu laa nak start exercise yang lain tuu uadoi mak datuk payah benar nak panaskan enjin ni. 

Ada jeee kekwkn ajak gi GYM especially si Fira ni ajak teman kan gi Gym kat rumah dia..kawan duduk apartment confirm ada gym kan tp ikut laaa memasaing penyakit "M". Tahu tak apa tu "M" haaa M A L A S heee

So sebab kan tak lama lagi nak tak nak kena juga paksa diri start berwalking so tpt plg dekat ingat nak ke 3 Putri tapi SiYang pulak tengah sakit gigi tahap kronik so xcal laa plan. Kitaorg just ke Bukit Kiara Trails jeee itu pon semput kalalu selalu buat OK jeee makcik makcik relax jeee sbb tiap minggu naik turun macam kacang jeeee.




Muka muka baru turun, tempat ni memang selalu jeee jadi port kitaorg best oooo

 Tapi kali ini,part paling best part makan dari semalam Si Ina mengidam nak makan nasi kerabu so mengoggle laa kami mana yang best last last sekali sepakat nak try Restoran Kalate Original, Kota Damansara

Ada kerutup daging, kambing, Kari Ikan and ayam masak merah.
macam macam masakan kelantan ada...
overall SEDAP

Nasi Kerabu berlaukkan Ayam, plan nak makan dengan ikan goreng tepung tapi abis pulak..but lepas jee aku makan baru keluar tambahan ikan yang baru siap bergoreng panas panas lagi aduih haai best nyaaa....Aku memang kuat pedas so memang minta lebihkan sambal n budu laaaa. 

Abis jee makan ingat nak terus balik, biasalaa kan perut bila dah kekenyangan apalagi mata pon lunyai nak cari bantai je lagi. Tapi aku pulak gatal kaki selang 2 kedai dari restoran ni ada pulak restoran sebelah ni jual desert haaaaa demi terpandang jee lopes aduss terus ambik piring haaaa...xtahu laaa diet kemana apa kemana.
Lembut sangat, suka sangat
Ya Allah sedap sangat lembut, kelapa pulak masin masin manis
Bubur pulut Hitam, Bubur Nasi & Bubur Kacang Hijau

Saturday, November 2, 2019

Deep Blue the Face Suite

Kali ni kami ke THE FACE Suites (Sky Deck), tingkat 51 haaa makin lama makin tinggi pulak view kami. Ini semua gara gara siNoji laa bertandang, asal dia bertandang jee kena entertain dia..kekonon lama tak terjah KL padahal baru last month.

Tapi betol laaa sbbnya dia di Kulim so bila sesekali turun sini jadi "peraqqq" apa tau dah apa maksud ni kl org utaraaaa kompom tau heeee

Pepagi lagi dah keluar diaorg ni gi Hikking aku jee tak ikut sebabnya date hari Jumaat walaupon aku cuti time tu tapi sebab ada hal memang xboleh nak join depa.


Aktiviti pagi 

Aktiviti Petang


Ina & Noji 
Pose depan pintu nak masuk Deep Blue

Aku & Yang 



See leh nampak Menara KL, ni area open view memang cantisssss
kebetulan Zarina Raja Lawak pon join malam tu apa lagi riuh rendah laa geng kami .
Macam macam perangai kalau dah berkumpul macam ni, padahal semua tu mak mak orang hee




Di kat dalam, view tak berapa clear sangat gelap tapi memang lawa woooiiii

Gambaq makanan sapa pon tak teringat nak snap hee rugi rugi...ada burger jeee sempat tu yang lain semua dok layan makan sambil sembang sedaq sedaq dah licin pinggan memsg.


Level 51, THE FACE Suites (Sky Deck, 1020, Jalan Sultan Ismail, Kampung Baru, 50250 Kuala Lumpur, Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur