Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Sunday, December 31, 2017

Johnny's Restaurant steamboat

Kuah Tomyam..
Lama juga laaa takakan kat sini, tapi satu benda yang aku tau kalau start makan confirm lepas ni ak ada lagi dan lagi. Sos dia memang terbaek

Lepas ni kalau teringin juga lagi haa buat kuah tomyam.bodo haaa main laa rebus rebus..senang gitu jimat pon jimat..

Huwahhh takut laaa nak makan rasa macam.makin membesar sejak slow down hiking ni. Memang kena.diet laa balik rugi oooo kang tak muat baju keja sapa susah ku.juga nak kena meborong..

Ni kebulur lepas memasing keluar movie star wars lepas tuu hujan pulak.kat luar mkin menjadi jadi laa kebulurnya..Itu yang berbudak memacam request.
Memasing muka happy jaaa kan semangat nak masuk.sekolah balik haaaa, tinggal.berapa jam jee lagi nak sambut 2018, 2jam lagi hokey..Jap.lagi berdentung dentung laaaaa jawabya.


And budakbudak ni pon kejap.jaaa rasanya now memasing dah besaq panjang.# sorang tunggu results SPM , sorang SPM, sorang form 2 & lovely princess dah standard 3...cepat jeeasa berlalu..

Zidane & Sofia

Mr & Mrs Cafe, Ara Damansara

Lunch penutup 2017

Happy New Year 2018 peeps! May you have a great and wonderful year ahead. Stay bless, stay healthy, stay calm, stay gorgeous, handaome and stay joyful as you always be. Don't forget to do more good deeds as it will return to you in ten folds or more of wonderful things unexpectedly coming your way...cheerio! Peace!🌹⭐🌈


Wednesday, December 13, 2017

Happy Birthday Darling Kakak...9-December

Happy Birthday to my sweet 16, May Allah grant all your doa and mine for you.
Love you kakak
9-12-2001


Abis exam dia punya request.....KOREA

Yeah aman rumah seminggu ni, anak bujang tak da haaaaaa ..tak da dia pon sunyi juga..
sakan wei,abis exam fly to korea...hakak dulu abis exam terus cari keja ingat nak cari duit jaa tuk sopping...holiday ini tambah tambah obersea memang tak laaaa...Dia memang dah plan lama dari awal tahun lagi dengan kekawan MRSM. so bila trail exam pon tak mengecewakan hakak pasrah lee terbang duit won utnuk dia.

Tapi tak paa dia dah janji nak cari keja lepas ini. Nak story pepanjang hakak tak pegi harapkan ehsan anak bujang jee nak sent gambar tapi habuk pon tak de..sakan round pulau winta sonata. Abis mak kat umah bertabah laaaaa...haaaa

Memula sampai jee diwasap adalah sekeping gambar lepas tuuu wasap jee laaaaa gambar nya langsung tak ada...katanya tunggu abang balik....
Apa apa pun enjoy your trip abang

Flight seawal 7am, so apa lagi kul 4am hakak dah terpacak kat KLIA nasib ayah nak join hantar anak bujang.....tapi iya laa 1st time kot anak bujang nak berholiday tanpa family...Serius yang sulong ini memang ikut jejak ayah dia sebiji long ranger.

Group of his friend
Korea here we come

Anak mak sungguh 
dah pepdai terpacak hakak layan laa ADL kat starbuck dulu 


Hope tha allah blesses abg and your friends during your travel and during your vacation. Will pray for your safe passage and look forward to hearing about your vacation as soon as you get back 



Dah tinggi dari aku tuu..

Monday, October 30, 2017

MRSM Graduasi - Congrat and Best of LUCK

Sekejap jee masa berlalu dah hampir kepenghujung nya anak bujang ni disana...
5 tahun berulang alik demi pelajaran dan mengejar cita cita. 
Ins sha allah Ibu dan Ayah doa kan yang terbaik untuk abg dalam menghadapi SPM seminggu lagi...


Family...haaa papa sorry time ni papa tak join outstation, tak dapat nak dielakkan

ZIKIR KETIKA ANAK SEDANG MENGHADAPI PEPERIKSAAN
Ya Zohir, Ya Haadi, Ya Nuur, Ya Baari' (3x)

Bicara hati:
Ya Allah, Ya Zohir, nampakkan kepada anakku jawapan bagi soalan -soalan peperiksaannya.

Ya Allah, Ya Haadi, berikan petunjuk jawapan bagi soalannya.

YA Allah, Ya Nur, pancarkan cahayaMu di dalam fikirannya agar dia mendapat jawapan bagi segala persoalan.

Ya Allah,Ya Baari' yang Maha Mengatur, aturkan jari jemarinya untuk menulis ilmuMu dalam peperiksaan ini.
#Bacalah zikir dan doa ini. Bagi ibu-ibu yang uzur.

__________________________________________________________

Happy 17th Birthday Abanglong

Dah besar pon anak bujang nii, berdiri sama tinggi dah pon 

19-10-2017, kira ok leee belated sebabnya kami ke sana 1 day after masa Graduasi MRSM.. Alhamdullilah 1st Class result...

Jadilaaaa kebetulan masa besday nya ayah dah siap buatkan diMasjid BJ, dengar laa tok iman tuu announce nama anak bujang sekali ada bacaan yassin dah kebetulan jatuh pada malam jumaat...
syukur anak ini membesar dengan rahmat nu ya allah, semoga anak ini sentiasa di berkati dan dilindungi sepanjang hidupnya serta diberi kesihatan yang baik dan selamat dunia akhirat dan menjadi insan yang berguna kepada ibuayah dan bangsa

Thursday, October 26, 2017

Monday, October 16, 2017

My precious girl..


Cerita Jumaat lepas, kenit ini akan ada satu tabiat yang akan call aku tiap kali balik keja...ada jaaa lepas tuu kan siap pesan nak sampai rumah call sebab ada benda nak beli kat Maideen..kekadang tuu nak beli pembaris satu jaaaa, esok pulak pemadam laaa..adoi hai laa anak.

Suruh dia pesan kat papa tak mau pulak dah tentu tentu papa tuu balik masjid boleh belikan sekali.

Abis nak jadi ceta nak juga aku belikan , so masa nak sampai rumah dah nak masuk maghrib pon so ok laaaa jom kita sopping maghrib maghrib..haaaaaa tahu kat papa memang bukan telinga dia saja kena pulas sekali ngan aku kena nanti. Haaa terus jee ak hangkut dua beradik tuu solat kat masjid smapai isyak..lepas maghrib baca yassin kejap and kebetulan memang ada ceramah tiap tiap hari sementara nak tunggu masuk Isyak...alhamdullilah sebab dia dah biasa so menag tak da masalah nak kerah ke masjid. Lepas Isyak haa pegi laa mana pon no hal and memang pon aku kena paw ngan dua beradik tuuu terus tak jadi beli pembaris yang dia nak memula tadi...di heretnya aku kat Mamak Zubir...sorang makan roti bom, sorang nasi lemak... AKU NGANGA and tukang bayaq.. 


اَللهُمَّ اجْعَلْ أَوْلاَدَنَا أَوْلاَدًا صَالِحِيْنَ حَافِظِيْنَ لِلْقُرْآنِ وَالسُّنَّةِ فُقَهَا فِى الدِّيْنِ مُبَرَكًا حَيَاتُهُمْ فِى الدُّنْيَا وَاْلآخِرَةِ

ALLAAHUMMAJ'AL AULAADANAA AULAADAN SHOOLIHIINA KHAAFI-DZIINA LIL QUR'AANI WASSUNNATI FUQOHAA FIDDIINI MUBAROKAN KHAYAATUHUM FIDDUNYAA WAL AA'KHIROTI
Artinya :
Ya Allah, jadikanlah anak-anak kami anak yang sholeh sholehah, orang-orang yang hafal Al-Qur'an dan Sunnah, orang-orang yang faham dalam agama dibarokahi kehidupan mereka didunia dan di akhirat.

Tuesday, September 19, 2017

Bowling: Team Aexis

Bukan match pon saja sesuka lepas office kitaorang plan nak main bowling. Memula plan nak main di !Utama tapi itu leee jauh laa gak walaupon dekat sebenarnya tapi sebab lepas office so pepaham lee kan. Last last ke Summit, USJ jeeee haa lagi dekat.

Start main pon dah lewat dalam kul 9.00 malam, itu lee janji manusia kan heeee memula janji kul 8.00 alih alih...mak pasrah nak...main lee sampai kul 11.00 malam.
Nasib bawa sikenit peneman, gigih dia main..