Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, October 30, 2017

MRSM Graduasi - Congrat and Best of LUCK

Sekejap jee masa berlalu dah hampir kepenghujung nya anak bujang ni disana...
5 tahun berulang alik demi pelajaran dan mengejar cita cita. 
Ins sha allah Ibu dan Ayah doa kan yang terbaik untuk abg dalam menghadapi SPM seminggu lagi...


Family...haaa papa sorry time ni papa tak join outstation, tak dapat nak dielakkan

ZIKIR KETIKA ANAK SEDANG MENGHADAPI PEPERIKSAAN
Ya Zohir, Ya Haadi, Ya Nuur, Ya Baari' (3x)

Bicara hati:
Ya Allah, Ya Zohir, nampakkan kepada anakku jawapan bagi soalan -soalan peperiksaannya.

Ya Allah, Ya Haadi, berikan petunjuk jawapan bagi soalannya.

YA Allah, Ya Nur, pancarkan cahayaMu di dalam fikirannya agar dia mendapat jawapan bagi segala persoalan.

Ya Allah,Ya Baari' yang Maha Mengatur, aturkan jari jemarinya untuk menulis ilmuMu dalam peperiksaan ini.
#Bacalah zikir dan doa ini. Bagi ibu-ibu yang uzur.

__________________________________________________________

Happy 17th Birthday Abanglong

Dah besar pon anak bujang nii, berdiri sama tinggi dah pon 

19-10-2017, kira ok leee belated sebabnya kami ke sana 1 day after masa Graduasi MRSM.. Alhamdullilah 1st Class result...

Jadilaaaa kebetulan masa besday nya ayah dah siap buatkan diMasjid BJ, dengar laa tok iman tuu announce nama anak bujang sekali ada bacaan yassin dah kebetulan jatuh pada malam jumaat...
syukur anak ini membesar dengan rahmat nu ya allah, semoga anak ini sentiasa di berkati dan dilindungi sepanjang hidupnya serta diberi kesihatan yang baik dan selamat dunia akhirat dan menjadi insan yang berguna kepada ibuayah dan bangsa

Thursday, October 26, 2017

Monday, October 16, 2017

My precious girl..


Cerita Jumaat lepas, kenit ini akan ada satu tabiat yang akan call aku tiap kali balik keja...ada jaaa lepas tuu kan siap pesan nak sampai rumah call sebab ada benda nak beli kat Maideen..kekadang tuu nak beli pembaris satu jaaaa, esok pulak pemadam laaa..adoi hai laa anak.

Suruh dia pesan kat papa tak mau pulak dah tentu tentu papa tuu balik masjid boleh belikan sekali.

Abis nak jadi ceta nak juga aku belikan , so masa nak sampai rumah dah nak masuk maghrib pon so ok laaaa jom kita sopping maghrib maghrib..haaaaaa tahu kat papa memang bukan telinga dia saja kena pulas sekali ngan aku kena nanti. Haaa terus jee ak hangkut dua beradik tuu solat kat masjid smapai isyak..lepas maghrib baca yassin kejap and kebetulan memang ada ceramah tiap tiap hari sementara nak tunggu masuk Isyak...alhamdullilah sebab dia dah biasa so menag tak da masalah nak kerah ke masjid. Lepas Isyak haa pegi laa mana pon no hal and memang pon aku kena paw ngan dua beradik tuuu terus tak jadi beli pembaris yang dia nak memula tadi...di heretnya aku kat Mamak Zubir...sorang makan roti bom, sorang nasi lemak... AKU NGANGA and tukang bayaq.. 


اَللهُمَّ اجْعَلْ أَوْلاَدَنَا أَوْلاَدًا صَالِحِيْنَ حَافِظِيْنَ لِلْقُرْآنِ وَالسُّنَّةِ فُقَهَا فِى الدِّيْنِ مُبَرَكًا حَيَاتُهُمْ فِى الدُّنْيَا وَاْلآخِرَةِ

ALLAAHUMMAJ'AL AULAADANAA AULAADAN SHOOLIHIINA KHAAFI-DZIINA LIL QUR'AANI WASSUNNATI FUQOHAA FIDDIINI MUBAROKAN KHAYAATUHUM FIDDUNYAA WAL AA'KHIROTI
Artinya :
Ya Allah, jadikanlah anak-anak kami anak yang sholeh sholehah, orang-orang yang hafal Al-Qur'an dan Sunnah, orang-orang yang faham dalam agama dibarokahi kehidupan mereka didunia dan di akhirat.

Tuesday, September 19, 2017

Bowling: Team Aexis

Bukan match pon saja sesuka lepas office kitaorang plan nak main bowling. Memula plan nak main di !Utama tapi itu leee jauh laa gak walaupon dekat sebenarnya tapi sebab lepas office so pepaham lee kan. Last last ke Summit, USJ jeeee haa lagi dekat.

Start main pon dah lewat dalam kul 9.00 malam, itu lee janji manusia kan heeee memula janji kul 8.00 alih alih...mak pasrah nak...main lee sampai kul 11.00 malam.
Nasib bawa sikenit peneman, gigih dia main..


Thursday, August 17, 2017

My Shoes


Motif....!!??? 
Haaa tak dae apa pon ..saja suka suka sebabnya lepas aku beli kasut ni ada pulak yang komplain kata nampak girl girls sangat ...tambah tambah kaler PINK..... tak nampak Femininity adussss rasa nak jee ketuk kepala dia ngan 4inci tuuuu

Kasut ni ada 2 kaler black n Pink but aku choosse PINK. 
So adalah marka nii kata "Black, it's very unique"

Him: Why you choose pink. It look kiddish
Me: I have a lot in Black colors but myfriend also suggest black..it more sexy
Him: Yes, you're lady not girl. So u should less in buying girly colour
Me: Haaaaaaa.....next time l choose Oren colour..


Friday, August 11, 2017

You are sweeter than sugar and more precious than any pearl! Happy 8th dear  sweetheart
27-July-2017

H A P P Y    B I R T H D A Y    M Y   P R I N C E S S

Sambut di sekolah je sebabnya sehari sebelum tu dia  join lawatan ke Nilai anjuran sekolah Agama. Sebelum tu dah set kalau pegi rombongan NO besday party just celebrate at home je.. beli kek and food jeee
Tapi itu laaa as a mother sure punya laa tak sanggup..here for yoiu baby ..love u till jannah






Ya Allah Yang Maha Pencipta....
Kurniakanlah kepada anak-anak kami kesihatan, kecerdasan, dan pertumbuhan fisik yang sempurna.
Ya Allah Yang Maha Pelindung.....
Lindungilah anak-anak kami dari segala macam penyakit dan musibah.
Ya Allah Ya Razaaq....
Bukakanlah pintu-pintu rizki bagi anak-anak kami, baik rizki yang sudah kami duga maupun rizki yang tidak kami duga.




Farewell & Appreciation Luncheon

Throwback semlm, makan makan di Sari Ratu nasi padang, wisma Cosplant....Food ok laaa not bad.







Best of Luck for Amni & Ina 

“The two hardest things to say in life are hello for the first time and goodbye for the last.” “Don't cry because it's over, smile because it happened.” “Man's feelings are always purest and most glowing in the hour of meeting and of farewell.” “Great is the art of beginning, but greater is the art of ending.”