Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, July 20, 2017

Simpol The Garden of Love, Rawang

Sangat menarik tempat ni..CONGRAT to Naim dan pasangan

Masa ni sebelum akad nikah..biasa leee post dulu kan...
Lauk menag sedap especially acar buah marbelles!!

okie ini post jee wokey...semua ni anak dara lagi still available but still not approved by the papa...Jangan berani berani nak pasang niat ....tunggu 10 tahun lagi then kita bole nega mana satu nak heee


This one pon 10 years lagi wokey baru start antar resume

My best buddy

hayoi my sisiter why so small



Wednesday, July 19, 2017

Kenduri Kahwin



Photobomb by si kakak 



Time tengah baik, boleh duduk sebelah sebelah...time gaduh haaaa sebatu tapi kejap jee laaa karang ada jee akai si adik nak mengusik si kakak...

Bersawang suda

Lamanya tak bertenggek kat sini, abis bersawang sudah..
Meh laa nak post gambar last week aritu, gambar syawal. Dari start raya sampai laaa sekarang asyik weekend jeee gantung periuk...asal gantung periuk jee time syawal mana taknya sentiasa ada jamuan makanjee..open house sana sini..alhamdullilah!!






My anak dara, kejap jee membesar lepas ni sama tinggi dah..ni la kawan bergaduh, kawan baik..kalau baik tuu baik..kalau kena gaduh tu dia muncung anak dara boleh ikan jangan laaa kacau dia time dia ngantuk ..baru bangun kee apa...mau bergegar rumah dengar suara dia....
Tapi itu laa garang garang dia pon kena dengan siadik kecil sapa lagi siI M A N...di bantainya tak layan..lagi dia buat kakak dia mengamuk ada...tapi kalau baik siap berpeluh peluh...berlari pusing sofa..hadoi laa anak anak...

Friday, June 2, 2017

My Day

Yes today is my day and thank you so much for the wonderful birthday wishes! and with tremendous gratitude and love for each and every one of you!

For Abang, 
No matter
 how many years go by, no matter how far you’re away from me. Nothing can change the bond between us, you’ll always be my best buddies. Good luck for your SPM dear. My Doa will always be with u and your siblings.

Dear kakak,
No matter where you go in life or who you grow up to be, I’ll always be right here, standing behind you… encouraging you to live your dreams. My lovely kakak, I love you.

My Abg Chik,
No one else will scold you like I do, but remember that no one else will love you like I do. All I want, is for you to be the best you can be. I love you, abg chik

My lil Princess
You may have grown up from being a cute little girl to a beautiful young woman, but you will forever be the loving daughter that you’ve always been.

Friday, February 24, 2017

Bukit Nanas Eko Park

Story 2minggu lepas, tapi betuilaaa kalau dah start aktiviti sure susah nak stop ada jaa tempat nak terokai tiap minggu...tapi best oooo

Tempat ni ok laa ramai juga pepagi..tapi tak bestnya tempat parking keta tuu mahai benar sekali masuk RM10, tokey tu kata boleh park sampai petang ehhhh kalau hikking mau 2,3 jam kot...so next time sapa nak pegi just park jee oppisite shell tuu ada 1 lorong haa park situ lepas tuu jalan jeeee

Bukit Kiara Mountain - Hikking

Last week, selalu masuk trak jalan bertar so kali ni kami cuba trek mountain bike pulak..Trek pendakian pada mulanya tidaklah begitu mencabar. Trek yang sama juga digunakan oleh pendaki yang berbasikal. Ramai juga yang naik basikal di sekitar kawasan mendaki. masa nak turun baru laa nampak 3,4 basikal...

Walaupon memula tak mencabar tapi ada jaa tempat tempat yang mencabar kena pandai cari trek sebenarnya...and yang tak best nya tak ada penanda jalan so main taram jaaaa..nasib tak sesat

Masa nak balik tuu nak sesat juga tapi kami jumpa group ni so kitaorg taram ikut diaorg turun best juga laaa bole kenal kenal..diaorg pon kaki hikking juga..

Sempoi jee bila berseliseh dengan makcik makcik or aty aty yang berusia gigih..salute laaa kan...demi menjaga kesihatan gitu

Moh layan gambar!!! Esok rest kejap sebabnya nak balik Parit Buntar sat nak settle down projek haaaaaa..nampak kepoyokannya disitu....
tunggu turn bg orang turun dulu
kelelahan, keletihan memunggu time untuk memdaki...tunggu bagi org turun dulu...trail ni mencabar juga laaaa
sanhat mencabar ...curun bukit sangat
Cantik view area sini, ni kiranya nak sampai top hill laa juga...
tak tau apa  nama tp spesis cendawan laaa...si Iman kata Cendawan Octopus, tapi kalau tenung tenung balik haaa memang serupa pon
Masa post ni publised agaknya aku dah sampai pon kedestinasi and siap melepak kot..haaaa
Ins sha allah dipermudahkan perjalanan kami nanti