Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Friday, December 30, 2016

Celebrate PT3, Red Lobster

Throwback 19/12/2016 - Result PT3
Budak happy dapat result, alhamdullilah semoga terus cemerlang dan sentiasa yakin & ingat ALLAH selalu & sentiasa.
Kami bertiga jee sebabnya sizikri lepas jee ambil result keluar jumpa kawan, sizidane pulak malas nak mengikut & daddy pulak memang sebok sikit masa tuu kebetulan kalau tak selamat poket mak haaaa....

Sebabkan memasing kebulur semuanya terus lupa nak snap Grilled Peppercorn Chicken & burger apa takh namanya...lapaq punya pasal..

Thursday, December 29, 2016

Turkish Cafe Istanbul Taman Tun Dr Ismail

Hummus Served with bread & Salted Caremel cake 

Turkish Cafe Istanbul TTDI
12, Jalan Wan Kadir 1, Taman Tun Dr Ismail, Kuala Lumpur. 
Open morning through night everyday (closed only for Friday afternoon prayers)

Wednesday, December 28, 2016

Jogging @ Bukit Kiara

Kepada yang tak pernah sampai sini, Bukit Kiara ni betul-betul belakang TTDI. Ada 2 port satu tu dibahagian bawah sikit haa situ ada tempat menan bagi kanak, ada juga kolan bole bagi ikan makan, best juga laaa tapi sebab kami nak jogging so keatas kita yaaa..aku 1st time juga ok (memanjang 1st kan) baru nak berjinak jinak dengan motto "biarla sihat" pelan pelan aktif tak laa terkejut sangat badan ni nak terima perubahan, dulu kat Miri memang aku rajin join gym ni but now balik sini dah jadi pemalas. Kalau jogging petang petang kat area rumah pon confirm lepas tuu ku lepak mamaks plak letih kena pulak ada laki yang baik hati siap ku tepon soh mai ambik lagi nak balik tak larat dah haaa...

lagi pon view perumahan tak syiok kan tu yang lemau jaa nak jogging petang petang.

So minggu lepas aktiviti seterusnya terjah bukit kiara.(memasing sebok dengan holiday maklumlah cuti panjang xmas kan) aku layan sihatkan badan.

Kepada yang tak pernah sampai sini, Bukit Kiara ni betul-betul belakang TTDI.

Memang ramai datang sini terutamanya hujung minggu. Hopefully tempat ni akan dipelihara sampai bila-bila. 2 hari berturut turun aku turun sini sabtu & ahad memang best..memula tuu penat juga but 2nd tu dah ok siap laju jeeee turun naik bukit.

Taman ini mempunyai beberapa laluan - laluan basikal, laluan hikers dan laluan jalan tar bagi pejalan kaki dan pelari. Tak ramai tahu kat situ boleh hiking. Track situ majoritinya yang berbasikal mountain bike je banyak dalam tu. laluan hutan pon bole guna tapi itu laaa sebab kami tak berani sangat sebabnya tak banyak tunjuk arah, mak takut sesat nanti naya jaaa !! 

So kami guna jaa jalan bertar , tempat pon cantik. Lagi satu hal, masa aku hike bukit tu. Aku takde prepare apa2 benda pun. Jenis main redah juga sebab asalnya nak jogging je kat situ. Sekali tengok track dia mencabar juga nak mendaki dengan 45degree..longgaq gak laa kepala lutut ni.Trail menaik 45 degree, menurun sedikit dan seterusnya menaik sehinggalah sampai di bulatan yang besar, lepas tu ada 3 cabang terus, kiri & kanan...untuk 2 hari ni kami terus jee and keluar dilaluan kiri nanti(jumpa balik bulatan besar)...Peerhhhhh mencabar tapi best badan rasa ringan jaaa.

Abis jaa joging memasing kebuluq...aku pulak memang tak makan malam so bfast menang kena heavy!!
nasi dagang at binjai - sedap 

Hobi baru - Mendaki Bukit Puchong


Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Terjebak dengan aktiviti ni, selalunya bila diajak ada jaa alasan..sungguh oo minat menang laaa tapi macam tak terzahir laa pulak nak realisasikan...tapi tuu laa nak dijadikan sebab masa aku pegi beli beg yang tengah fofular Arpenaz 10 kat Decathlon Malaysia (kawan pesan) terus siLia nak join katanya nak beli sport shoes.  Alih alih dengan aku terjebak beli kasut hikking sekali..- ingat naa kasut hikking ni tak sama dengan kasut sport biasa. Untuk hikking kena cari kasut yang bertapak tinggi. Kalau terpijak lopak air, takde la socks dalam kasut hangpa tu basah sebab air masuk dalam kasut. Biasanya kalau tu kasut bertapak tinggi, cengkaman mesti bagus, kalau tak mau terjerumus jatuh berdebuk tambah tambah kalau lepas hujan tanah doh basah. 

Pendek kata kalau ada macam macam hobi fengsan nak membeli kasut nya....

Kebetulan kat rumah ada siangah so dengan dia sekali aku heret join hikking, plan mulanya nak ke brogo tapi bila siYang bagi tau tak berapa best sangat & panas, lepas tuu jauh pulak perhhh terus tak jadi and tukar ke bukit puchong dekat Taman Wawasan Puchong (wazejee kalau nak senang)

Kami pegi berenam aku,angah,zikri & zidane,Yang pulak hangkut ilhan. Cuti sekolah kan hangkut jaaa semua senang. Jenuh laa pujuk siAin untuk join tapi haaa lagi tarik bantai ada..

trek mula-mula jumpa bukit dan lepas tu baru masuk ke dalam hutan

kami start daki dalam pukul 7.45am,time nii best jee tak panas & ramai juga orang time ni,treknya pon best redup jaaa dengan pokok-pokok tinggi..jadi takdelah terasa panas walaupun korang datang mendaki pada waktu tengahari. 

Masa naik tuu  ramai yang dah mula beransur turun. Cuak jugak tengok bukit boleh tahan tinggi... dah la lama 1st time mendaki ni... lain laa yang bujang bujang melaju jee naik keatas tinggal aku terhuncap huncap mendaki. Memula semangat laaa aku mendaki tapi lelama semput oo nak pitam pon ada. Tapi gigih jugak pelan pelan. Adalaaa masa naik tuu dah rasa tak mampu sempat gak laa aku lepak duduk dalam 10min kat batang pokok nii..yang lelain dah hilang keatas..memula cuak juga tapi lama lama bila tengok terk ni ada jaaa orang lalu turun naik so terus semangat mencanak yelah yang tua tua pon bukan main lagi aku yang muda nii apa kes kan...

Sampai di kawasan paling tinggi.lol rupanya dekat jee dengan tempat yang aku lepak duduk nak pitam tadi ..hee. Apa lagi sempat lee posing sekeping dua haaa...

Let's pictures story everything!
anak beranak
anak bujang
Me & Yang
Kitaorang keluar dari hutan pun da pukul 11 lebih,Alhmdulillah.. selamat semua.. hehe..,masa ni aku yang last sampai aku juga yang last turun tapi kali ni dengan Yang, kitaroang je lambat sikit sebab mengunnakan laluan yang memang curam 80% so memang slow gila laa kan tambah dah kekurangan tenaga.. haha.., jadi jalan pun lembab lemah je.. 
Lepak bentar sambil minum ayaq kelapa.. masing2 dahaga.. kecian.. kihkih fresh and sejuk tekak. Masa sampai memasing dah siap minum kelapa dah nampak sangat melaju jee depa hat muda muda nii. Sebelum zohor terus kitaorang singgah makan diKelana Jaya senang perot dah kenyang balik mandi, solat lepas tu bole terus zzzzzzzz. Letih tapi besst, hihii.. akan berkumpul lagi di masa akan datang!! 

Lokasi?? Tak tahu, tunggu leader Yang bagi arahan..sebelum tuu kumpul laa dulu stamina kena start balik laa jogging,walking,badminton balik..ni cuti sekolah semua pakat cuti itu yang bila hiking terus jee nak pitam nampak sanagat lemak bertimbun timbun..  

Monday, December 12, 2016

Happy 15th birthday my sweet girls..

Dear kakak yg comel,my sweet Ain Shahfiqah, another year has passed and ibuayah are happy to see you grow even more beautiful and wiser each year. Our baby, our little girl, our sweet daughter, we love you, sweetie! We love you  to the moon and back. Happy birthday to you, our sweet princess!..

Monday, November 7, 2016

Lawatan Al - Hijrah..

kalut abang & kakak-risau pikirkan siadik 2nd time nak pegi lawatan..Dulu memula masa tadika now dah besar sikit pandai laa kan..
Kebetulan siabang balik lagi laaa abang kalut tak dapat nak kacau si adik.

Lawatan ke kilang Coklat, Ostrich farm & Mezium Negeri Sembilan. 

Sunday, November 6, 2016

Supergal...

Birthday Celebration Cik Farah

Kebetulan aku,Yang & sibeb balik PB ada hal..aku kebetulan pulak memang nak visit homestay so kami kongsi jee 1 keta. Balik pagi sabtu, ahad balik Kl pulak. Itu yang berkesempatan nak celebrate besday BFF sorang nii walaupon lewat sehari kiranya Ok laa jugakan...
Happy birthday to a great friend and a wonderful person! May your life be always bright and sunny!