Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Sunday, July 14, 2013

Bangkok aku datang :Last Day

rajin plak nak mengupdate travel blog aku nie..tadi siap tempek sakibaki PERTH nii sambung BANGKOK pulak bukan apa lagi baek aku tempek gam atleast next time aku dah ada info....mana laaa tau kot TERPEGI lagi....memandangkan waktu melancong lagi banyak dari waktu menulis,so, ade few tempat yg memang x pernah aku tulis..especially lam MESIA...

i realized blog camne berguna sebab aku pon suke melancong yang tahap hentam meraban jek..rase nak pegi jek, duit ade, jalan..so, blog2 orang menjadi tourist guide di samping map..panduan tuuuu









Untuk sampai kat Float market tu,kami ambik teksi depan hotel kitaorg...cost 1200BHT perhhh jauh gilee ok 

haaa nak ingat kan diri sendiri juga kalau nak visit floating market niii baik buat research dulu sebabnya...PRICE dia mmg tak konsisten maksud aku ada package murah...ada package sendiri...kitaorg beli tiket kat sana so memang kena cekik 2000BHT walaupon ada tiket ini consider VIP BOAT (actually boat sama jeee so jangan tertipu).baik ikut package yeee ...cuba jalan jalan sekitar MALL ada jee  tour & visit shop...gi tanya...sebabnya masa kitaorg ronda MALL nii offer price baru 500BHT haaa kan JIMAT..nampak sangat kami kena kelentong.....

Arts of Kingdom
~info fr google~

Arts of Kingdom & Exhibition at Ananta Samakhom Throne Hall, It displayed the masterpiece handiwork created by members of agricultural families, who learned Thai artistic skills from the Chitralada Arts and Crafts Centre under H.M. the Queen’s Royal Patronage. The Ananta Samakhom Throne Hall is a two-storey white marble building constructed during the reign of King Rama V. Ordered to be built by the King and designed by Italian architects, the magnificent dome building features the exquisite renaissance architecture. It once served as the site of the National Assembly and was used to receive state guests. Now, some important royal ceremonies and state meetings are held in this hall.





Dinner near by Hotel.....rasa ok ok laaaa



`

Yang bestnya tiap malam kami pusing nite market, hard rock....barang memang murah !!! 

2 comments: