Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Saturday, March 23, 2013

Perth aku datang, area Town

Assamualaikum

Ok 2nd day niii semangat berkobar kobar niii...so hari nii bangun pagi pagi & we decide Walkathon je jalan pon berpandukan landmark jenuh nak langgut tengok bangunan..time nii berpusu pusu gak laaa ngan yang nak giopis..tapi sbb kami xda opis so lenggang kangkung laa sambil galas handbeg sambil pegang map...

Dekat juga laa dari hostel nak ke bell tower area Riverside Drive sebab nya kami nak ambik cruises ke Fremantle...saje nak try jalan laut plak..
kalau dari William Street ikut Perth railway Stn kena ikut sepanjang jalan akan nampak opis tinggi tinggi..cari barrack street haaa dari jauh dah nampak bell tower nii kiranya da betoi tuuu



view kat satu taman sebelum sampai bell tower nii



lupa nak bagi tau timeniii jalan lee cammana pon panas terik cammana pon tetap sejuk berangin jeee...sedap jeeee ketiak pon xberpeluh heeee


Bell Tower

Dari situ kami naik CAPTAIN COOK CRUISES
"Cruise to Fremantle while enjoying the wonderful sights that can only be viewed from the Swan River. Detailed Captain's commentary and tea and coffee included throughout your cruise"



Cruise Duration1 hr 15 mins
  Departs Perth daily: 11.30 & 2.15 Duration 1.15hrs journey
     
Adults: $18.00    |    Children: $10.00    |    Family: $65.00    |    Infants: Free

So sampai jee nanti bole naik CAT freebus kaler yeee untuk ronda-ronda sekitar Fremantle.
Tapi time tuu kami tak ambik bus pon....walkaton lagi....heee mmg kurus ooooo!!!
Dekat counter tuu kebetulan budak mesia yang jaga kaunter..Ms Farah..comel lote& nice person dekat situ gak kebetulan tengah promo utk visit Caversham Wildlife Park dari AUD99 kami dapat AUD50....jimat jimat...sebab nii trip budget selagi dapat promo rembat jeee...
Atas CRUISES
Yang bestnya bila walkaton niii macam macam view dapat tengok.....Rata ratanya kat fremantle nii warga yang berusia sikit kot compare ngan Perth city..(pendapat aku jee) sebabnya..ramai sangat yg baya baya mak mak..makcik makcik...

& sempat lee aku rembat segala bagai vitamin...sebabnya memang murah sangat..botol besar baru RM50++..kalau kat ini..adoooo..tak do...cam omega,vit C,minyak ikan....



Penat berjalan kami try pulak naik CAT bus pusing Dah habis satu round, kami pun berhenti kat e-shed market. Duit dah menjerit-jerit minta dibelanjakan. Hehe.

Kami soping di kedai nama Megabes Products. Owner dia Cina Singapore yang dah migrate pegi sana..sebabnya rata rata blog yang aku survey banyak yang kata kedai nii murah & still dapat diskaun lagi...part part diskaun nii memang diWAJIB & HARUS terjah
(gambar kedai dah terDELETE...huwahhhh,penat jadi model depan kedai ari tuu)
Dari owner kedai tuuu laaa kami tahu yang Cicerello's lagi awesome....so harus try niii

WA's No.1 FISH N CHIP
(xleh nak compare lagi sebabnya blom try makan Kailis Fish and Chips)


Da kenyang sambung mengedik...snap sana snap sini..


Tak ingat nii mesuem apa..

Dah puas melepak,prot pon da sendat, da petang naik CAT Bus & turun kat area Fremantle Market pulak saja nak cuci mata...sini kami tak sopping pon sebabnya MAHAL.Kat sini pon ada kedai Megabes,kebetulan tengah meronda tuuu boss megabes tegur..terus tunjukkan kedai dia yang wife dia jagakan..


Da penat terus ambil bus ke train station. Naik tren, turun kat Perth Central jalan kaki balik hostel simpan barang...mandi jap keluar nak cari makan..
Weekend nite life kat PERTH memang happening kebetulan pulak kami stay kat area yang memang tak sunyi so haaa cuci mata okies...malam tuu kami makan Halal kebab & veg.subway...brurrrr kenyang...tapau makan kat piazza park (free wifi)

Lepas tuu sempat lagi kami jalan jalan terjumpa laaa walk of fame dedicated tuk the fashion design
betul betul sebelah butik PRADA
di King Street pula ialah home to many chic, leading fashion houses termasuklah Gucci, Louis Vuitton, Tiffany & Co, and Wheels & Dollbaby.

till then..bye bye..
nanti sambung pulak Mandurah(dolphine),Aqwa,Hillary's Boat Harbour & Fremantle-Pasar mlm & dinner katKailis Fish and Chips pulak.

AUD 3.22

Update: Kedai gift kat Fremantle..


No comments:

Post a Comment