Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Friday, April 27, 2012

Hong Kong - Part 1

Sedar tak sedar dah seminggu tingalkan HONG KONG...fuh, siapa sangka yer...

19 April 2012 - Hari pertama:

Sama gak macam trip ke bali last years...gals outing...flight kitaorg kul 4.40pm so seawal kul 2ptg aku dak terconggok kat marrybrown....sementara menunggu lagi 2 my BFF....kali nii aku bawa pulak si lorat aka sizidane tuuu....

Then nak jadi ceta kawan aku sorang nii tertinggal passport lee pulak...hadusssss  nasib baik sempat...kalau tak !!!!!...heheheheehh




airport Hong Kong

Sampai Hong Kong dah kul 9.00malam terus ambil cab ke hotel 

 
Semalam RM400, selesa lee nak sumbat 4 org..





Depan Hotel....selesa lee kiranya hotel niii....tempat makan pon senang...
indonesia food laaa & kedai runcit pon senang nak cari....


Lepas checkin hotel terus keluar ke Ladies Market.....peerrrhhh Hong Kong nii satu jee idup 24jam..tengah malam pon still ramai orang turun naik cab & mtr...

View area causeway bay.....at 8.00am
da busssyyyy time niii

Tiket MTR senang tapi makesure map kena ada kat tangan selalu...agak2 sesat tuuu tanya jeeee
banyak sangat cabang !heheeee







senang ada panduan cam niii sebabnya kitaorg jalan sendiri jeee....
1st day sampai tuu terus ambil mtr dari causeway dekat sogo tuu (opss sana pon ada sogo gak okiesss) terus kee central star ferry 
tour area 
ocean park,repulse bay & Stanley 
so kiranya dia tour satu aberdeen & stanley tour.. 
memang best sangat....kebetulan time nii cuaca mendung 
hujan sampai malam tapi sebab teruja nak tour gak....semua tuu belakang kira
  heheheheheeh

Aduits HK$350 (premium Tour-24hrs)
Children (5-15) HK$250 premium Tour-24hrs)

Deluxe Tour pon ada HK$420 adults / HK$300 children 

Tour nii also includes tickets for the peak tramway and sky terrace, star ferry and sampan ride

so mmg berbaloi yeeee...kalau nak beli asing asing mahal lagi...

1st stop







 
gambar dr. google: http://www.thepeak.com.hk/en/1_2_1.asp 

 Victoria Peak
Madame Tussauds Hong Kong 
 ~ Queen Elizabeth n Hubby ~

~madame tussauds~

 ~ Michelle Yeoh ~
 
~ Tiger Wood ~

 
 Nak snap ngan SiJackie kena bayar yeee HK$100

hushhhhhh banyak lagi sebenarnya...kang termuntah pulak tengok patung lilin berbanyak niiii
Victoria Peak
Acara Wajib Sopping tshirt hard rock.....heheh aku kan pengumpul setia hard rock niii...
Budak nii sempat pow sport shoes adidasmurah sikit & best part new arrival rugi pulak rasanya tak rembat satu..!!!!!!



 Pacific Coffee, Victoria Peak
 Hong Kong City View dari Victoria Peak Mmg ujan dari pagi bawa ke malam....


 Dari Victoria peak terus sambung naik Big Bas tour ke Stanley market
(famous market for sopping and singhtseeing)
on the way nii akan lalu tepi pantai & buleh nampak umah siJacky Chan






Kanak Kanak R I B E N A

Dari situ sambung pulak naik ferry dari Ocean Terminal at Tsim Sha Tsui ke Victoria Harbour nak tengok symphony of lights 
 symphony of lights
Nite View of Hong Kong City dekat area hotel kitaorg...

Huhhhhhh panjang sungguh.....tu baru day 1....heee

nanti sambung pulak day 2....








No comments:

Post a Comment