Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, September 22, 2014

Hardrock Cafe Penang


The first HardRock Hotel di Malaysia. Pasti lepas ni, makin ramai pelancong yang SUKA nak mai Penang!! haaa memang pon ramai dengan tourist luar negara plus dalam negara kan cuti sekolah ini. 

Memang banyak hotel fully booked waktu ini. Ni nak  kongsikan harga untuk bermalam di Hard Rock Hotel (peak season). Harga sebilik adalah RM600++ . Ada yang cecah 2K semlm..tapi berbaloi dengan harga laa kot bila buka jaa pintu bilik....tarraaaaa tersergam kecantikan.....Tak mampu laaa mak oooo!!

Kami duduk bilik yang harga paling murah RM600++ Hillview Room 

Date: 19-20 / 9/2014 (2hari 1 malam)

                             
Bilik air nya konsep terbuka. Kalau nak cermin berada depan sinki, bilik air akan terbuka terus nampak katil dari sisi. Kalau nak tutup pula, muka old blind guy yang legend tengah tersengih keluar.

Cool toiletries. Konsep dalam frame gambar gitu.. Budak kenit dengan swimming suit tuuu area Hallway dari bilik ke lift  sangat cool. Dengan musik dan wall paper yang sangat urban! 
Swimming pool yang paling best ada 3 jenis water slides yang orang dewasa pon boleh naik. Memang best!Swimming suit boleh belasah jeee tak ketat sangat macam sesetengah tempat sebabnya aku pakai tshirt pon lepas masuk, mana tak sikenit ini teringin nak naik slide so memula testing aku kena laa tunggu penakut sikit budak ni...lepas tuuuu tak payah dah dia bantai mandi sampai maghrib.

Kenit yang happy n enjoy, yang tak bestnya masa nak dinner di Gurney drive hujan main main..kejap lebat kejap seriat...but pasemboq punya pasal sanggup lintas jalan dalam hujan haaaaaa..alhamdullilah habis sepinggan pasemboq kami balun malam tuu

View pantai di pagi hari.



HRH boleh extend late check-out sampai pukul 1.00pm je. Lebih tuu kena bayar yeeee...so kalau nak jimat cepat cepat kemas barang...

Yang aku tak berkenan just rasa bersepah jeee kat area registration tuuu sebabnya dekat dengan area pool lepas tuu pulak area tuu juga laluan keuar masuk ke pool laaaa..jadinya jalan tuu sentiasa licin kesian pulak kat bangla yang dok pegang mop..kejap kejap mop ..kejap kejap mop...memang tak best sesekali macam pasar laaa pulak.. !! Memang kena pegang tangan laaa makcik2 bukan apa takut tergelincir sebab jalan licin ....bila mop ok laaaa itu jeee

Sempat juga aku rembat satu HRC tshirt long sleeve...rupanya design cafe and hotel tak sama...Hotel more exclusive and banyak design. Kalau cafe ini design sama jee kat semua tempat just tukar tang nama jeeee.......

Rating 3*** 


No comments:

Post a Comment