Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, April 1, 2013

Perth aku datang: Day 5:Kangroo lagi,lobster,tgk batu & main pasirrrrr......


Let's quickly get this done and over with okay..

Here it is.. our Day 5..


Meh sambung....walaupon malam sebelum tuu kami lepak tepi tingkap sambil dok perati org lalu lalang sambil dok gosip ceta artis...sambil dok siYang yang tertiba dahaga nak cariJUS laaa...hiss macam macam  laaaa...
yang nyata nya sok tuu pagi pagi kami da bangun...rugi ooo kalau mai berjalan nii bangkit lambat...haaaa

7.00 am bas yg kami chartered sampai betoi betoi depan hostel kami...haaaa tak menapak okies ari nii..driver mai  ambek.!!
Lepas tuu pusing pusing ambik pemumpang lain & by kul 8.30am kami da start gerak rasanya cost for today AUD175 bukan as yang tertera kat pamplet tuu..dapat diskaun!!!!

Memula kami gi melawat kangroo lagi, tapi kalau ikut tour nii cam tak best sebab rushing tapi kiranya kami nii bernasib baik lee kot sebabnya this is our 2nd. time terjah sini..so tak lee kisah sangat....so sebabkan pagi dah masuk zoo...binatang pon xsempat makan,xsempat nak minum...cian oooo...trip pagi nii show pon xsempat melawat...sebabnya show start kul 11.30..(nasib kami dah layan ari seblm tuuu)

This time kami jalan sendiri jeeee....
selipar okies...haaaa buruk perangai...
sebenarnya aku tak hinggat turutan singgah mana mana...kelupaan laaa pulak...!!!

Yang aku ingat lunch kami singgah makan kat Lobster Shack jauhnya patah tengkuk2 tido dalam bas. Bus driver cum tour guide mmg pro la. Semua pun dia explain along the way. Tp apapun aku tak dengar sebabnya aku bantai tido...ngantusss ooo dah lee malam sebelum tuu dok bergosip tepi tingkap hostel.
Tempat dia kecil jeee...aku rasa kalau tak bgtau..sure aku pon tak tau heeee..kalau tak ikut tour leee...Kat sini tourist akan di 'hidangkan' dengan information of a live lobster processing plant. Kaya buat bisnes ni. Apasal laa aku tak teringin nak buat gak heeee...
...!!! Export to other country. Hidup2 plak tu. Masuk factory tgk mcm mana lobster tu di process ikut gred. 

Memula excited jeee masuk sini...tapi lelama adoiii bosanlee setakat tengok dari jauh...cuba kasi turun nak gak aku pegang2 lobster tuuu...nak gak aku cuit cuit lobster tuuu..
dalam dok bosan last last kami gak yang keluar last sekali....mana tak ada gak yang gila nak snap gambar lelama kat sini...hanggin gak aku dah laa ngan prot berbunyi... 

Keluar jeee semua da makan... lunch pack dah ready. Lapar ni.Awal awal lagi kami dah pesan provide us with Halal Food...so makan lee salad, buah apple sebijik,muffin ngan ayaq kotak...brupppp kenyang !! time nii sapa sapa yang order lobster semua pakai dok mentedarah..perhhhhh...time nii laaa Si Yang baru nak offer...

choiiii awal awal tak mau....murah tau kat sini....
Malu sehh nak tempek gambar nii tapi sebab kawan aku si Kak Long pesan....TER...tempek gak laaaa...haaa budget anak org kayo laaa plak..
terliuq..haaa sapa nak try pi PERTH okies....kalau kat MIRI pon xleh dapat rega murah cam tuuu..nii siap masak lagi...


Dah kenyang sambung membuta lagi sebelum sampai ke Pinnacles Desert.....kami datang!!!
sampai jeee Nambung National Park, masyallah cantiknya...indahnya keajaiban ciptaanNya. View yg sgt cantik. 
Memasing mula leee gedik gedik nak snap gambar...tapi yang tak best tuuuu asyik nak menepel jeee....payah sungguh nak snap gambar sorang sorang...kalau nak snap pon kena mention awal awal kalau tak ada jeee LALAT hinggap...aku pon konpius...tuu NOTE sapa tuuu...kahhhh sial kan kawan cam aku...!!!kedekut sehhh!!! tul tak kak long...!!!!

choiiii terkutuk kawan sendiri laaa plak...haaaaa!!!tak paa depan depan..
Me & kak long...haaaa sebab apa panggil kak long pada hai mak pak lain lain..
sebabnya kami dari tadikan berkawan so kira sendiri aaa berapa lama tuuu...lepas tuu satu kampung...
sebab apa panggil kaklong..haaaa sebabnya kami budak nakal kat sekolah dulu...haaaa...kena gak pelangkung ngan depa lepas niii....
Aksi aksi mengetisss yaaaa


Lepas tuuu trus kami keLancelin nak mengroller coasterkan serta nak mengurus kan diri..heee..iya laaa tuu lps tuubantai makanberpinggan balik..cammano!!

Sampai jee kam ipusing pusing bukit pasir tuu seround 2..ngan 4wd tengok view laut...sungguh sungguh terpesona..indah sungguh cipataannya....terpegun okie...so sampai satu part tuuu 2,3 kali gak aku perasan 4wd nii dok pusing pusing lam hati dok agak tak leh naik kot sbb pasir niii....tapi kan tertiba...dari paras tinggi kami turun bukit pasir tu
mak aiii cam nak tertimbus jeeee...suspens gile....walaupon cuak...time tuu ada gak yang menjerit...termasuk aku...haaaa..memang best...2 kali tau kami try..haaa time nii ada yang turun buat video, ada yg still atas bas nak merasa lagi....

Lepas dh kecut semua isi perut. Try papan luncur plak. Sapu lilin pada skateboard untuk mudahkan luncur. Lajunya.....

Time nii kami ber3 jeee turun naik bukit pasir tuuu...siBeb tak join sebabnya...CONTACT LENS!!...so sapa sapa nak try sand boarding nii tak yah pakai contact lens jeee..angin kuat....habis pasir masuk mata...time niii YES tak deee
lalat.. Mmg thrill. 
 
Masa turun menang lupa donia syiok ooo memula jee takut takut...2nd round..DONIA ANA YANG EMPUNYA..!!!
Panjat naik bukit sempot dah .. mau 5,6 kali gak kami turun naik.. tapi syiok punya pasal..layannnnnn bukan  hari hari aku leh buat benda niii



I would recommend anyone to experience them.. Tapi kena stay 3,4hari ..Sebab agak jauh journey dia.. and tak syok la kalau melawat terkejar2 dari satu tempat ke satu tempat kan..

Like us.. we probably did not manage to cover a lot of places.. but we really took our time enjoying each location.. and what they have to offer.. And Fremantle,Pinnacle & Lancelin one of the highlight of my Perth trip.

Sampai jee town aroun 7.30pm kalau tak silap...Bus hantar sampai hostel tapi sebab kami niimemang kaki berjalan so masaround tuu nampak satu kedai nii still buka so memasing melompat turun sama bila ada yg stop near by..haaa isi prot penting oooo..

 
Da kenyang onthe way balik tuu singgah McD haaa free wifi okies...time nii laaaa nak post gambarkat FB laaa ..instragram laaa...nak watsapp laaa...
time nii lee nak buat "instaplace"..time leee si Bebterjerit jerit...cepat..cepat sent gambar hadoi laaaa..sungguh sungguh bole mendatang kan marah haaaa..nasib baru lepas makan kalau tak aku lempang laju laju gak budak niii haaaa....

kat kul 10 lebih gak kami menapak balik..sambil dok plak sok kul berapa nak keluar...

We see the city from a different perspective..
And we kinda like what we're seeing so far.. hehe..walaupon kami da ban aussie nii sebabnya exchange rate melampau lampau...barang plak melampau lampau gak haaaa,..BUT we still ENJOY our short trip.

See you later..
Nak abeskan cepat2 post aussie nih sebab nak focus holiday planning bulan May plak...

2 comments:

  1. Best...everyone should try sandboarding n 4wd..duduk sebelah driver lg thrill..sori kekwn xleh duk ramai2 ..special request ok...
    Bab lalat aku sokong....dah mcm langau pun ada he3....

    ReplyDelete