Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Wednesday, March 27, 2013

Perth aku datang: King Park,Harbour Sopping,Trip to Caversham...Yehaaaaa Jom

ok, ni sambungan untuk journey to Perth k

Kalau selalu sesubuh hening kami da bangun...opsss sini pon cam MIRI gak...kul 5.30am da terang benderang.
So hari nii lewat sikit sebabnya kami nak jadi aweksss bunga pulak..heeee nak visit King Park Botanic Garden...memula aku ingat apa laaaa tempat nii setakat taman bunga sure cam taman tasik titiwangsa kot...but....jom layan gambar cantisssss...

sambil jalan tuu kami posing dulu kat tiang depan BRASS MONKEY HOTEL & PUB
dekat ngan hostel kami pon

 kiranya taman ni paling popular dan tertua kat Perth,cantik sebab pokok semuanya besar-besar.












2jam kat itu..kami terus cari cab nak terjah
 Harbour Town.
Harbourtown nih macam factory outlet la.. tapi jenama aussie yg banyak nye.. carik coach ke longchamp ke mmg tak dpt la kan...
aku nak cari Assasin Creed 3,Killzone Mercenary haaa nii pesanan anak bujang yang kena tinggal..tapi mahal laaa pulak kalau convert ke RM..so beli kat KL jee laa nanti...
And sebab exchange rate adelah melampau mahal (mase aku pegi is at 3.22 lebih kurang. Tapi kalau swipe credit card dia charge ko at 3.58.. lagik cekik darah.. so aku mmg TIDAK SAMA SEKALI mengunakan credit card kat sana.. rugii ooo)..

Time nii kami meronda jee dulu...So takde la shopping sgt.. ade la jumpa beberapa brg yg agak berbaloi beli..
sebab target last day nanti nak terjah lagi haa time tuu baru nak laburkan balance balance AUD yang ada.

Tepat 12.45pm terus cergas tahan cab nak ke swan river nak ikut trip kul 1pm ke Caversham pulak..


 

show yang sempat kitaorg tengok!!

Dapat tgk kangaoo, pegang2 sikit.. bagik makan sikit.. amik gambar sikit.. But they are so
cute.. and jinak and manja..




cepat jee dia cukur.. 


abisjeee caversham trus balik city pulak but kami tak terus kali ni kami turun di Crown Hotel.. kami makan McD lepaks tuu terus jalan sebabnya nak lepak kat Burswood park nak layan
"Music By Moonlight - 10th March, 2013
Burswood Park Board and Town of Victoria Park proudly present the Western Australian Youth Orchestra with special guests from the Western Australian Academy of Performing Arts.

This entirely free concert will feature a spectacular performance of music from blockbuster movies and pop culture on the banks of the Swan River.

The night will be filled with music from much loved films including but not limited to... Harry Potter, the Sound of Music, Disney favourites, Star Wars and the world's most popular online game, World of Warcraft."
Rezeki kami ...best ooo
sebelum start show kami posing luu kat area situ...




tak lama pon tak sanggup korbankan darah kami kat nyamuk2 situ haaaa patah balik ke crownhotel & ambil cab terus balik Hostel...malam tuuu lepas mandi makan maggie kami lepak tepi tingkap jeee sembang kosong...


2 comments:

  1. Why r u here???Shut up!!! Terus senyap sunyi..bengong tul..ha3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hhhh memula baca xpaham.....lps tuuu kahhhhhh....siot kaaaa!!free jaaa kee..!!!

      Delete