Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, December 11, 2014

Travel-Eurotrip London Day18:last Day London Heathrow Airport Terminal 4

Tertiba keluar cerita last day kaaaannn..time bila first day pon tak karang lagi...heee
Nak karang berkajang kajang kena tunggu sampai mesia tanah air tercinta batu best kena pulak kopi panas cicah biskut kering baru umppp baru bole layan komputer berjam jam..(harus mak telan biskut kering..memang poketnpon dah kering kontang nii).

Dari sampai London 7hb aritu kami terus sewa keta - Enterprise.Rent -A-Car 2days total £254.54 sekali minyak and insurance. So sila laaa guna minyak sampai empty tank yaaa sebabnya kl separuh kaa, sukukaaa tak refund duit yaa tuan tuan dan puan puan...guna sampai nyawa nyawa ikan gitu...banyak banyak survey Enterprise ini laa paling murah...Kami rent Ford Gala PV20 2013...perhhh nak lagi murah tak payah ambik insurance...heeee...

Kami sewa sebab nak mempokaikan diri kat Bicester Village.Sampai la ake Oxford area cuma malam awal so tak sempat nak ke Universiti Oxford. Sangat mempersonakan view sepanjang jalan. Nanti aku tempek gambar sebab banyak gambar dalam camera.

Now aku,zikri and Yang on the way nak gi stadium Arsenal, flight kami malam kul 8.20pm ingat bole laa nak check8n awal kul 12pm kaaa upanya hampehhh dah siap berbaris tiba depan kaunter .. "you need to checkin 4hours before the flight time"

Lepas tuuu kami terjah pulak Vat Refund...( dah pokai kena laa claim balik dapat duit minum hot chocolate pon ok gak) last last sama gak 4 jam before terbang..hanggin mak nyah..nampak sangat tak mau bagi claim...tak ikhlas tau!! Mana nak sempat ngan luggage lagi..dengan nak claim lagi...minta minta time nak claim ngan checkin luggage nanti kami jaaaa...kan senang!!! Haaaaa wish yang tak hinggat...

So nasihat aku takyah laaaa terkejar kejar nak ke airport..take your sweet time jaa dulu...4 jam sebelum makesure dah Q barisan siap siap..jangan pulak 4jam baru nak cari cab memang kes naya laaa juga...jangan marah aku suda...aku dah siap mention checkin dengan claim Vat jaaa kena 4jam seblm....ada paham...

Aku dah siap siap refund masa kat Bicester Village dah siap dapat pound pon, pound pon dah elek sebab lepas dapat pi shopping lagi... tapi still nak kena Q tuk stamp kan form tuu lepas tuu masukkan kat pos box...kalau tak.. sebab nanti diaorg claim dr credit card double.
Dari Heathrow Airport ke Arsenal satu train jaaa £8.60 return pass. Ada laa dalam 45min.Guna train piccadilly line.

Jom layan gambaq dulu..nanti sampai mesia aku sambung dr jejak kaki sampai abis ...

View mentari terbit sepanjang jalan di Oxford

Tempat mempokai kandiri...aku laa tuuu...Bicester Village
BV ni terletak di utara bandar Oxford, kira2 dalam 100km from London. Kalau naik kereta dalam sejam setengah ikut motorway (highway). Kalau nak naik train pun boleh. Naik train from Paddington Station ke Oxford dan tukar train ke Bicester Town



Our Journey baca disini juga :

No comments:

Post a Comment