Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Friday, April 15, 2011

sa.ra.wak @ groups outing 2





Si Tomei Hannah....baik jee anak si amy niii.....pandai pandang camera!!!

 nii pulak kat kedai kristal 
aku tak memborong pon....aku part part nii cam keureeeng sikit....
heheheheh ..akuk cuci cuci mata jeee...tapi mmg murah & still lagi leh bargain okisss

 nii aku tgk try cincin...bukan aku punya tau tolong siazuna niii haaa nak belikan kt maknya tapi tak sure saiz...tuu yg aku kena jadi model tuuuu (sbb dia kata mak dia sama saiz ngan aku ...)

 sambungan gambar gambar kt area waterfront, lepak2 menikmati angin malam gitu..heheheeh
memasing kan alah alah bujang gitu .akakssss tapi lam ati ingat oooo kat anak & laki memasing
cam aku leee kejap kejap SMS,MMS,tepon ada jeee laaaaaaa 
sampaikan siZiDaNe leh lagi tanya aku  "Ibu niii wat keja keee tak ...asyik tepon adik jeeee"
cisss budak niiii



Berderettttt mak mak orang
skema jeeee belah kiri tuuuu, hat belah kanan pantang ada org nak snap mula leeee kelaur free style yang tak hapa hapa......yang penting nya malam tuuu kami "ENJOYYYYYYSSSSS"
Zul & Me

gal-galssssss...aku mmg tak lekang ngan handbag tuuu.....heheheheh aku suka kaler kaler dia....


 tengah2 dok posing sesambil borak tertiba dengar bunyi guruh...adoi laaaaa lam ati dok mendoa jangan lee ujan kang cammana lee nak menapak balik....opssss transport yang kita org booking tuuu berkerja dari kul 7am-9am jee tau, so pepandai leee kalau nak lepak selepas time tuuu sendiri mau ingat....hehehe 
tapi sebab group kitaorg ramai so no hal leeee menapak reramai ...jarak hotel ngan area waterfront ada laa lam 20min pegi balik 
Tapi malam tuu mmg kureeeng bernasib baik....lam dok mendoa tuu tetiba ujan da turun....angkat jemuran ..heheeh mmg terus lebat tuuuu....kt Jeti ramai dah dok memunggu..nak seberang!!!!

 lam dok rintih rintih ujan tuu sempat lagi kitaorg posing....bila lagi kan...!!
belakang tuuu bendera BN okisss...time ni time tgh berkempen mmg penuh lee area kuching ngan pelbagai bendera niiii.....mmg malam tuuu lunyai lee kitaorg basah kuyup!!!...yang kecian nya pakcik yang dok bawa sampan tuuu...guna enjin ok...kalau mengayuh mau semput pakcik tuuu,kena ulang alik!!

Masa memula nak pegi tuu tambang 50sen je ok murah sangat...tapi atas kul 10.00pm RM1 hinggit...tapi kitaorg nii mana lee tau kan....da masa pegi bayar 50sen..so ingat time balik pon sama leee...
da lee ujan mmg lebat nak tak nak mmg kena seberang gak sbb nya kul 12pm last sampai yeeee..so sesapa yang nak pegi take note yaaaaa..kang tak pasal pasal tido kat Jeti!!!(pakcik tuu pon nak gak balik umah kannnn...) time nii kalau nak cari teksi or prebek sapu mmg mahai....tp kalau dah terdesak rembat gak kot....

nak tak nak mmg basah kuyup leeee semua...tapi yang kecian nya...kitaorg nii dah siapsiap pegang duit nak bayar ...sampai jee terus kasi duit then lari....lebat tau aku tak tipu.....pakcik tuu pon dok bagi tau ..."dik dik ....sehinggit" tapi sebab da lebat pemumpang yang tak tahu cam kami semua niii terus jeee pecut...dengan bunyi ujan lagi,guruh lagi ..cam tak berapa dengar jeee suara pakcik tuu bagi tahu....tp bila da berkumpul baru tau sehinggit kene bayar....
terasa leee bersalah pulak...nak turun gi bayar cam tak sanggup nak redah ujan...!!!! malam tuu kul 12 gak lee kitaorg sampai hotel tuu pon main redah jeeee ngan rain coat nasib baik jumpa 7Eleven....kalau tak mau kuyup!!!.....mmg kuyup + lencun


 Nasi goreng Tsunami
cam nasi banjir jee kau tengok dahhhhhh
sedap tapi pedas sikit

 Mee Kolok Goreng

aku & ann
apalaaa yang si ann malu malu kucing tuuuu..hehhhh

 haaaaaa aku tak tipu ooooo mmg lebat ujan malam tuuuu time nii da dekat nak midnite
cam UFO leee pulak
 Baju ujan RM2 hinggit....masa aku pakai bahagian tepi da suku terkoyak heheheeh....ingatkan aku jeeee alih alih semua pakat cam tuuu....aku lee yang paling kena gelak sebab sanggup basah janji HANDBEG aku selamat hehehehe

 
area waterfront pulak
waterfront
nii dewan undangan negeri kot kalau tak silap leee..kalau silap AMPUN yaaaaa



Dinner - Top Spot Seafood


Tauhu black paper & udang butter
pada tekak aku leee udang butter tuu kureeeengggg sikit

Bidin Belacan
kalau tengok dari upanya cam pucuk paku..tapi tak tau....aku pon tak tau agaknya anak pucuk paku kot
sedap tak lee keras sangat...so aku malam tuu meratah jee 
ada ikan pari bakar, ikan siakap masam manis, ketam black paper,sotong bakar,air 1 jag tembikai & apple
Malam tuu mr.azhar selaku boss PMO open 3 table....rm981...ammean murah rezeki!!


PASU part.... aku kureeeng minat..tapi cantik ramai gak lee yang dok rembat, aku idak leee...bukan apa nak memang tak BERMINAT heheheheh 
Depan tangga masjid..aku tak hinggat masjid apa

niii kt masjid gak 2nd day..baru lepas solat...baguih jeee lepak dok belek itinerary 
ingatkan lam masjid tak de lee mamarazi upanya ada.....saja leee aku tempek gambar niii sebab aku tau ada gak kekawan aku kt opis yg alah alah SILENT READER gituuuuu....
Suka sangat snap kt tangga masjid!! maklum lee kami ramai nak tunggu sorang sorang bersiap jenuhhhh...padahal president dok remind 30min jeeee...agaknya ada yg siap terlelap kot...
time nii memasing da tak sabar nak terjah bazar kt area waterfront tuuu...kt area bazar tuu xda gambar lee kitaorg snap memasing dok sebok nak cari beglaaa,souvenir laaa, t-shirt laaa,..beg tentu tentu kene beli leee extra luggage tuuu..balik lee hotel memasing da siap booking for extra luggage ngan pak tony!!

haaaa tak caya mehhh tengok berderettttttttt 

tuu lom ditambah ngan kotak2 pasu lagi, kotak kek lapis lagi...
aku selambar beruk jeeee galas beg pack

 haaa tengok nii pulak......penuh satu troli kotak pasu jeeeeeee

Group yang mmg hapenningggggggg..kecoh jeeeeeee
Me & Hannhhhhhhh...si tomei, ramai "bibik-bibik" yang sanggup mengasuh
wahhh teringat aku kat anak anak aku.....especially sikenit shazleen leee...tak sabaq oooiii nak terjah umah....2,3 kali aku SMS laki aku soh ambil manalee tau kot kot terlupa nak ambil aku heheheheh
me & ramzan
last gambar nii mmg aku saja jee tempek...bukan apa cam cun jeeeee...niii candid tau!!!
(cam baru lepas krisis jeee heheeheheheh... )


NOTE  :mmg banyak gambar aku taruh bukan apa wat simpanan aku sendiri & pada kekawan opis aku yang nak tgk...

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...