Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Friday, January 31, 2014

Family Trip:Langkawi syiok

Date : Nov 2013

Assalamualaikum.....

Penginapan 3 hari 2 malam di Langkawi....Dah berkumpul tentu laa syiok...

Lama dah nak ceta pengalaman pon alah alah dah lupa itu laaa habuannya bila dok perap lama sangat heee... dari 15hb-17hb Nov 2013 yg lepas....memang dah lama tak ke Pulau Langkawi, kira-kiranya 6-7 tahun juga.

Cuti kali ni aku dah plan awal2 ... start jaa cuti skoll sebabnya bila last day time tuuu ambil zIkri dr MrSm trus lajak jee senang alih alih 3 minggu bf cuti sekolah tuuu zIkri call bg tau sekolah close awal 8hb dah lol.....??? tiket flight dah booking awal2 lagu mana..nak tak nak kena laaa minta kakak sulung aku help help...

Meh layan gambaq ....mana aku ingat nanti aku story morry...


Masjid al-Hussain Kuala Perlis,  dibina terapung di tepi pantai Kuala Perlis
Cantik!! Ramai yang kata time malam lagi cantik...


Lumrah alam, semua harga barang naik, maka tiket feri pun naik. Yang keduanya, dah tak ada tiket pergi-balik. Dulunya tiket pergi-balik murah sikit. Yang ketiganya, feri-feri yang disediakan memang besar-besar. Dulunya, muatan penumpang dalam 100 orang sahaja, kalau besar sedikit dalam 150 orang. Feri yang kami naik ini boleh memuatkan lebih 400 penumpang. 

Memang besar, Lepas tuuu setiap penumpang diberikan nombor tempat duduk kalau dulu "free seat", kelangkabut laajuga aku nakQawai awai...heeee nampak sangat dah lama tak jejak langkawi...last masa bawa ain dalam stroller lagi masa tuuu. Cuma tempat letak barang jeee xada tempat, bertimbun-timbun beg dan barang penumpang disusun di belakang feri..barang kami semua letak kat area depan sit jeee. 

Sampai jee terus ambi van, trus ke pantai cenang nak gi homestay cadang nak simpan luggage sebabnya karang nak angkut family kakak aku yg datang 2nd batch ..tak muat laa pulak...Makan and terus kami ronda kat makam mahsuri...




2nd.Day
Kami ambil package Island Hopping RM300
kami sewa satu boat memandangkan kami ramai.....adult jee 8 orang,kanak2-5 orang so memang berbaloi laaa

Tasik Dayang Bunting - Pulau Singa Besar - Pulau Beras Basah 


Tasik Dayang Bunting

Rombongan cik kiah...laki aku jee tak dapat ikut ...sebok keja heee lagipon awal awal lagi laki aku dah booking tiket flight Dec
karang kalau cuti awal nak kena balik Miri awal lee pulak so lebih baik lambat....

aku walaupon laki jauh still E.N.J.O.Y...thank sayang for sponsor this family trip..


 Pulau Singa Besar
My Son and kakak...sempat gak aku interprem kat belakang tuuu


Kat sini kami landing abt 1hr sempat laa kids mandi and main main..



Lepas abisjeee trip ni memasing dah kebulur...terus cari makan ...
lepas tuu memasing sebok nak ke cable car pulak.....huwahhhhh bebudak tak pernah penat...kakak aku yg sulong dah letih tapi demi anak anak buah gigih laa dia layan walaupon penat sehhh....heeee


Cable car part2..


No comments:

Post a Comment