Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Wednesday, February 5, 2014

Langkawi Cable Car & Shopping

Kereta kabel terletak di Oriental Village. Merupakan kunjungan petama bawa budak budak ke sini. 

Nasib baik dapat naiksebabnya Kereta kabel ikut cuaca, kalau berangin kuat pun tak jalan,hujan pon takjalan. Kalau tak silap, automatik dia stop kalau dapat kesan angin kuat. Ada sensor.


Masa kami sampai Sky Bridge ditutup untuk penyelenggaraan sampai tahun depan. Padahal dekat situlah paling best walaupun gayat sikit bila angin bertiup. Terasa goyangnya. Tiket RM15 dengan Mykad (kena tunjuk untuk scan) kalau tiada MyKad RM30.(Tak payah lee semua nak tunjuk MyCard pulak cukup setakat wakil tukang beli tiket jeee) kang tak pasal pasal Q panjang sebab semua kaum kerabat berbaris...







Muka-muka budak cuak


Pemandangan masa kat atas

Okey nak cerita sikit tentang Langkawi Cable Car ni. Terletak di Gunung Mat Cincang (errk, tak tahu ejaan yang betul camne) dan dah tentulah merupakan tarikan utama kat Pulau Langkawi ni..
Puncak station cable car ni terletak 700m dari aras laut.. memang tinggi la.. Ada 3 station yang menghubungkan dari bawah hingga ke puncak.

Okey meh kita Shopping pulak, rugi ooo kalau sapa mai Langkawi terlepas pandang part SHOPPING!!!(ada kaaa)

Antara tempat yang kami sempat singgah

a. Kompleks Haji Ismail Group
kaya kan tuan haji ismail ni. sampai dah ada kompleks ok...bersambung plak dengan hotel sendiri. alhamdulillah rezeki beliau. so bila dah ada kompleks ni, besar la kan. dan memudahkan nak shopping,. kedai kecik2 tu masih ada lagi....
Bangunan HIG ni berlambak² kat Langkawi. Nak kecik nak besar semua ada.

Bangunan HIG yang besar ni adalah END LOT  & berwarna HIJAU




b.Langkawi Saga

Depan HIG ni adalah LANGKAWI SAGA




Lepas habis shopping, perut pun dah lapar.. mula la nak cari makan



No comments:

Post a Comment