Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, May 7, 2012

Hong Kong-Part 2 Sampan Ride & Disneyland

Lamanya terperam....ceta HONG KONG niii...balik jee cuti kerja menimbun ngan sikenit tuu pulak deman lagi leee penyakit M menyerang!!!!

so 2nd day tuuu paapgi kitaorg da gerak.. disebabkan ticket big bus tour tuu still valid lagi so apalagi .....
dari hotel kitaorg menampak ke Sogo..berdepan ngan Times Square.

Sebelum sampai keAberdeen tuu sempat lee lagi sekali pusing town HK..1st day tuu hujan lebat so tak best sangat...this time kitaorg tak terus ikut bas pusing stanley market saja nak lepak kat area Repulse Bay beach pulak..merasa gak lee jejak kaki kat beach HK heeee...





Aberdeen (Kwun Hoi Path) for Jumbo floating restaurant & sampan ride...
ada laa abt 30min dia bawa pusing pusing...nampak leee bot bot mewah tersadai, rumah bot..cantik sangat...


Jumbo floating restaurant...

us....







Bersih ..cantiss...& selesa

Untungnya naik big bus nii sebab kita dapat tour banyak tempat cam hong kong island, kowloon, stanley & nite tour and free sampan ride,peak tram & sky terrace ..so memang best...

Info big bus nii check kat Part 1 okisss

Abis jee sampan ride terus naik bas balik ke central & ambil cab about $HK45 tuk ke disneyland lebih kurang 20min jeee...




amazing Broadway style show setiap hari kul 3pm okies....













abis jeee bunga api terus kitaorg cabut naik MTR

kepenatan.....tapi tetap nak ke ladies market heheheeh
2,3 kali gak kena tukar MTR..memula naik pink kaler samaoi ke sunny bay lepas tuu naik pulak kaler biru sampai ke Kowloon...


Hadusssssss nak menyiapkan entry niii semput rasanya...tuu baru day 2..lom lagi ceta macao..

harusss aku pulun gak sebelum ceta basi & sebelum terlupa...heheheeh 
walaupon prust tengok blog lama yang banyak ilang gambar....tapi nak buat apa kan..sabar jee laaaa...(ayat pujuk ati)




No comments:

Post a Comment