Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Friday, April 1, 2011

Gal day's out - BALI - Part2

Moh kita cont lagi...dr GWK terus ke UBUD
kawasan nii terkenal ngan Monkey yang alah alah ganas gitu...aku naik seriau dibuatnya... diragutnya apa benda yang ada kt tangan kita..so sapa2yg pegi sini next time hati hati yaaa
Bali mmg pamous ngan temple2 ni it call "king place" 

"These monkeys are believed as Gods Guard of Dalem Agung Temple, The Hindu Temple exist in the middle of forest. There are three Holy Temples in this monkey forest and those are existing surround the forest and it is estimated built in the middle of 14 century, in the early governance of Gelgel dynasty. Dalem Agung Temple is located in northwest from the forest represent the existence of most important temples" mr.goggle lagi

so sapa yg "red flag" time nii mmg tak dibenarkan naik sampai atas, so aku yang kebetulan mmg red flag mmg tak berani leee so lepak jee kt bawah sementara tunggu siain, sibeb & sikak Long..nasib lee siYang temankan...kalau tak mmg cuak aku sorang2..pak supir da pesan hati hati yaaa buk!!!!!



 sebelah niii..selambar jeeee aku pulak naik gerun

 Opsss kat pinggang aku tuuu mmg dikhususkan pada setiap pelancong yang nak masuk, sapa2 yang sexy meksi dari bawah pusat ke kaki mmg dapat kain kena tutup...pelancong obersea leee yang banyak dapat extra kain niii

 Sunset mmg cantik..terpegun sejenak

kat Ubud area Batubulan

 So sambung tour to see the life magical "Kecek" and "fire dance"
Mr.Google  kata..heehheh baca sini...aku leh tgk jeee satu apa pon tak paham.... 
hampeh sungguh..seram tuu maghrib2 tuuuu !!

"Probably the best known of the many Balinese dances, the Kecak is also unusual in that it does not have a gamelan accompaniment. Instead the background is provided by a chanting 'choir' of men who provide the 'chak-a-chak-a-chak' noise. Tourists especially enjoy the performance staged by the Kechak dancers. This dance is also deeply rooted in local tradi- tion and Indian mythology and is inspired by Ramayana, an epic poem written in Sanskrit. The dance brings to life the tale of King Rama, his wife Dewi Sita and his brother Laksamana who were exiled to the forest for 14 years following some complex scheming in a struggle for power. In the forest, they are persecuted by Rahwana, the ogre king who then abducts Dewi Sita and makes her a prisoner of his palace on the Island of Lanka (Ceylon) . Rama strikes an alliance with the monkey people whose army de- feats Rahwana’s troups, making it possible for King Rama to rescue his wife. In each Kechak performance, a hundred or so dancers play the monkey army while a few female dancers are assigned specific roles (Dewi Sita, Trijata). The performance generally lasts one hour and takes place in the evening, preferably around 7 PM."

Lepas abis jee show tros gi dinner seafood kt Jimbaran...tepi pantai tuuu mmg best tapi sebab semua nya da kepenatan apa lagi makan pon xabis...food mmg terangkat..aku suka sangat ikan ..tak apa namanya...alahhhh ikan talapia diaorg wat bakar...cicah ngan kicap manis...best best..!! Kat sini pon ada sunset xsempat lol dok tgk show "kecak" tuuu

Lepas makan sempat lagi kami round area KUTA, sempat lee rembat apa2 yang patut..sampai hotel lam kul 10.30pm terus wat massage lam bilik..mmg murah rugi ooo kalau sapa yg datang Indon tak wat SPA..murah banggeettttt.... baik kat bandung,jakarta...murah sangat & yg penting BEST!!

2nd day lepas bekfas kami terus ke area KUTA lagi sekali sebab hasil rembatan semalam xcukup...so terjah hard rock & shop lot sekitar situ...puas hati aku sempat leee rembat t-shirt hard rock 8 helai...hehehehe  











 Dari Kuta terus keeee apa nama tpt tak sure tp ada jual lukisan "Ori" tau & yang penting berkualiti suka tengok!!! sapa yang baru masuk umah mmg best lee datang sini!!







 Lukisan yang sempat kami rembat....berkualiti & mmg murah..pandai pak supir pilih tpt...tapi kalau nak murah lagi mmg ada kt area Market apa tak...on da way nak gi sebelum sampai ke area padi bertingkat..tapi kualitinya mmg kurengggg & tak tahan lama....




 view kt area Kintamani Lake and active volcano of mount Batur, time nii baru lepas ujan so berkabus lee ...


Sambil makan sambil menikmati view volcano tuuu...


Nii pulak area Bukit Jambul, best rice terrace view
mmg cantik





Kami mengidap kt area Lovina http://www.adityalovina.com/, punya lee semangat nak tengok "WILD DOLPHI"

This tour will see dolphin in theirs habitant at 6.00am. The tour will combined with visiting the highest waterfall in Bali (Gigit Waterfall) and temple in the lake Bratan ( Ulundanu Temple ).





View lam Bilik

Nanti sambung lagi yaaaa....ceta pasal dolphin
Layan lee gambar yang banyak2 nii...


3 comments:

  1. wah bestnyer jln2 tu su...seronok akak tgk gambar tu akak jer lum sampai lagi...sorry lama tak singgah sini hari tu byk kali akak try masuk sini tapi tak lepas maybe ada virus kot sekrng ok pula.

    ReplyDelete
  2. ~ceroi~thank....nnt wat plan gihoneymoon kt bali....
    ~nieza~Sis..alhamdullilah jejak gak kaki nii kat situ...tp mmg best..!!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...