Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Thursday, September 1, 2016

LaundryBar Bukit Jelutong - Dobi layan diri

Subuh tadi sizIdane dah pesan minta basuhkan baju PJ sebabnya kelas tambahan petang nanti nak guna..ok laa tapi bila siap basuh, sambil dok sidai tertiba aku pikir sempat kee kering nak pakai dah laa kul 1pm nanti aku nak pegi sekolah dia hantarkan padahal baju semalam pon bertimbun lagi kat penyidai  semlmkan hujan...last last aku kutip balik masuk bakul ok bawa pegi dry jee laaa jawabnya....

Lepas hantar siIman terus pusing pusing area shop lot yang tengah hot kat BJ nii ada laa juga 2,3 dobi layan diri, yang bestnya sebelah dobi tuu or area dekat dekat mesti ada kedai makan so sambl mendobi sambil menenuhkan perut sekali 2in1 gitu...keja siap perut kenyang...tapi sebab aku dah siap siap breakfast kat rumah so lepak baca novel laa sambil tunggu siap...

Rasanya ni 2nd time kot aku guna, 1st time tuu rasanya dah berkurun sebeum aku pegi Miri lagi, itu yang memula tuu tercanggak canggak laaa juga baca instruction haaaa...kang main taram jaa jahanamkan naya..!! reta orang tuuu..

Masa pusing dobi ni memang tak ada org so apa lagi terus aku parking keta,  tapi mesin still bergerak sebabnya haaa dari melangut kat situ baik laaa diaorg duduk kedai makan kot or balik rumah tido heee. Pepandai jaa aku !!
Sila laa tukar token yeee...RM tak dilayan ...sila baca arahan..heeeee
pada yang baru or yg ingat ingat lupa macam aku harus laaa baca dulu.. sebab aku hanya nak keringkan baju so RM4-4 token...(aku masukkan RM5 ada balance 1 token lagi, tunggu lepas ini aku lepak lagi ..syiok pulak) Jimat masa sebenarnya !!tak perlu jemur2 dah.

Ada 3 jenis - 10kg,14kg,28kg...tak nampak pulak aku penimbang kat kedai ni so kauorang main agak agak laa berapa berat kain baju kauorg yeee..
Sila laa baca arahan jangan malas..kalau yg dah expert lain cerita
Tarra siap lipat lagi, uit tak da mesin lipat aaa aku yang lipat kat situ sebabnya dah alang alang orang tak da..meja pulak besar itu yg semangat lipat terus haaaaa kalau ada mesin lipat baju lagi syiok oooo...baju oren ngan track suit tuu pon settle. 
Silap aku patut hangkut sekali baju semalam yang tak kering sebabnya 14kg kot bole sumbat semua bg kering....tapi sebab aku tak reti n tak tahu n ingat ingat lupa Ok laaaaa tunggu next time pulak...

No comments:

Post a Comment