Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Friday, February 24, 2017

Bukit Kiara Mountain - Hikking

Last week, selalu masuk trak jalan bertar so kali ni kami cuba trek mountain bike pulak..Trek pendakian pada mulanya tidaklah begitu mencabar. Trek yang sama juga digunakan oleh pendaki yang berbasikal. Ramai juga yang naik basikal di sekitar kawasan mendaki. masa nak turun baru laa nampak 3,4 basikal...

Walaupon memula tak mencabar tapi ada jaa tempat tempat yang mencabar kena pandai cari trek sebenarnya...and yang tak best nya tak ada penanda jalan so main taram jaaaa..nasib tak sesat

Masa nak balik tuu nak sesat juga tapi kami jumpa group ni so kitaorg taram ikut diaorg turun best juga laaa bole kenal kenal..diaorg pon kaki hikking juga..

Sempoi jee bila berseliseh dengan makcik makcik or aty aty yang berusia gigih..salute laaa kan...demi menjaga kesihatan gitu

Moh layan gambar!!! Esok rest kejap sebabnya nak balik Parit Buntar sat nak settle down projek haaaaaa..nampak kepoyokannya disitu....
tunggu turn bg orang turun dulu
kelelahan, keletihan memunggu time untuk memdaki...tunggu bagi org turun dulu...trail ni mencabar juga laaaa
sanhat mencabar ...curun bukit sangat
Cantik view area sini, ni kiranya nak sampai top hill laa juga...
tak tau apa  nama tp spesis cendawan laaa...si Iman kata Cendawan Octopus, tapi kalau tenung tenung balik haaa memang serupa pon
Masa post ni publised agaknya aku dah sampai pon kedestinasi and siap melepak kot..haaaa
Ins sha allah dipermudahkan perjalanan kami nanti

No comments:

Post a Comment