Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Tuesday, April 17, 2012

Carrot Cake.....yang membuatkan aku cuak semalam...

Salam semua...da lama benarnya nak try wat cake peberat aku niii..asyik dok menepek kat Secret Recipe tiap kali tekak nii terasa nak makan...hissss
so malam tadi terlebih rajin ..+ bahan bahan semua cukup apa lagi..berkelentung kelentang lee aku kat dapor...lepas siapkan makan malam tuk askar askar aku...

masa tengah bakar tuu best jeee....time tuu baru kul 8.30pm...so apalagi terus aku siapkan topping....alih alih lepas 50min...masa keluarken cake tuu ..baru perasan bahagian bawa xmasak...haaaaaa cam nak meraung jee time tuuu....
dah lee aku harapkan nak cubit sikit sebab lom dinner....

so aku biarkan sejuk kejap terus telangkupkan atas piring...then aku masukkan balik lam bekas dia & bakar lagi abt 20min....nak kasi bahagian bawah masak...
sambil dok memunggu aku layan NOVEL niiii.....dulu....






lepas jee 20min..haiiii tak masak lagi..aku da konpius....mula start nak tenung jee oven tuuu....mula lee aku dok membebel kata oven tuu rosak..hehehhh

alih alih tenung punya pasal..yelahh mana tau kot kot..aku tenung tuu terus cake aku masak..da lee kebuluq time tuuu 

baru aku perasan....opssss....nii sapa pulak dok main reta benda aku niii....
padan lee dari tadi tak masak bahagian bawah dia....nii mau berkurun pon xmasak kalau aku tak perasan niii..

upanya....guna api atas...padan lee pon atas jee masak...uwaaaa time nii cam nak nangis jeee...kompom tangan kenit niii...sebab nya memang tadi kat situ lee dia dok menempek main.......nasib time nii dia dak terbungkang tidoq..kalu tak hmmmm siap aku pulas telinga...

Finally 11.30malam baru siap .....terus aku naik tido..sambung topping besok pagi lee jawabnya...!!!

So hasilnya....







Terasa kat tekak aku....budak kenit nii pepagi bangun terus ..."happy besday to you..."siap nyanyi tuuu....heheheheh

love u baby...muahhhhh mummy gonna miss you ...!!!!



2 comments:

  1. Happy birthday to you...kiutnya pepagi dah nyanyi lagu tu. Sebab nampak kek ke sebab memang birthday mamanya ? Nampak sedap la kek tu, tambah pulak ada topping, tentu sedap...

    ReplyDelete
    Replies
    1. heee tak lee sis...kenit tuu memang suka kl dapat cake sure nak nyanyi lagu happy besday version dia..kalau tak jangan harap cake tuu boleh dipotong...heheheheeheh

      Delete