Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Friday, February 15, 2013

Zikri - MRSM Transkrian

Alhamdullilah dan syukur sekali lagi dengan rezeki mu ya ALLAH.
Lapang..senang hati..bangga.. macam macam perasan bila zikri terpilih ditempatkan disalah satu MRSM..dengan keadaan aku yang jauh nii lagi leee siang malam aku berdoa taksanggup rasanya nak biarkan dia ngan kakak aku kat SMKBJ..mana kakak aku nak kejar masa gi keja lagi dah laa jauh di pandan indahtuu..dengan nak temankan zikri di BJ lagi..
Masa semak keputusan aritu berdebar juga..bila tahu berjaya zikri lee orang pertama yang aku call...punya leee happy dia sebab sebelum nii dia da merungut banyak kawan dia dah keSBP...

MRSM Transkrian
Masa dapat offer ...wahhhhh anak bujang aku ditempatkan kat kampung halaman...padahal nii pilihan last sekali...ok juga laaa ada juga kakak aku leh tolong tengok tengokkan...kalau laa ada arwah abah ngan mak sure diaorg bangga punya...ALFatihah buat arwah mak n abah.

 Semakan nama ambil file..isi borang...ambil borang heee

 Semakan bilik pulak..ambil borang dorm pulak


  
Semuanya kena isi yeee

Selesai jee urusan dorm cepat cepat aku ajak zikri buka accout maybank..& nak bawa dia gibekfast sekali..kebulur da anak aku tuuu...sebab lepas tuu ada taklimat pulak pukul 12pm..sementara kakak aku kemaskan locket dia...heee nasibaku bawa supporter kalau tak mau kalut..

MRSM nii pulak galakan students bawa handphone  & wajib daftar dengan warden berserta bayaran RM10 untuk dapatkan sticker ngan bayaran guna letrik nanti...senang lee aku nak tahu perkembangan anak bujang tuu nanti..tapi tak leeehh laaa nak call 24jam kannn...

 Pelajar tingkatan 1 & 4 berikrar



Ini pulak taklimat ngan guru homeroom...yang bertindak sebagai mak angat pada budak budak nii..
satu group 15orang...semuanya satu klas (1cardiolagy)

Mudah2an Abang Long dapat menyesuaikan diri dengan persekitaran yang baru. Sesungguhnya hati aku memang berdebar sebab ini kali pertama berjauhan,kali pertama nak lepaskan dia berdikari dalam tempoh yang agak lama.
 Terkial kial nak buka kunci locker pon!!!..selalu xberkunci heee...kena biasakan diri..kena biasakan diri...
Aku pon kena biasakan diri gak...kalau sebelum sebelum ni masa kat BJ tiap pagi..tiap malam aku dok call buat pesanan..tanya macam macam soalan so lpsnii ..hmmm..apa apa pun ibu doakan abang !!
Senyum jeee..bila tengok dia senyum aku pon tak lee susah hati sangat...tak leee sedih nak berpisah sangat...
Sebab aku yakin dengan pilihan dia..dan dia pon happy nak sambung belajar kat sini..

ibu ayah bangga dengan abang...jadi anak yang soleh dan berjaya yeeee...
ibu ayah dan adik adik doakan dari jauh..


7 comments:

  1. dya bdx bekk.ok lyn everybody good.thats cause me adore him.^^ lol :3

    ReplyDelete
  2. hensemm~~~ >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeee niikalau dia baca mau senyum.....anyway thanks...

      Delete
  3. Klu smartphone blh bawak ke atau nokia torc
    hlight je blh bwk

    ReplyDelete
    Replies
    1. nokia torchlight jee bole..itu pon time cuti jee sabtu ahad bole pegang..time skoll cikgu simpan kan

      Delete