Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Saturday, December 24, 2011

Jaya Jusco - Kempiskan PURSE

Baca tajuk pon da GERUN tambah lee aku yang nak menceritakannya...memang aaa hujungh ujung taun nii kalau tak berjaga jaga memang mengundang STREESssss..hehhhh walaupon ohrang kata Sopping tuu terapi paling mujarap....


tapi kalau da sopping lagi aaa parahhhhh....cam aku nii haaaa...terbabas kat JJ...member card punya pasal....banyak yg unplaned item pulak aku angkut masuk bonet......kompom fengsan laki aku.....
(time aku sopping nii accountant aku tak de..aaaa kena outstation itu yg terbabas tahap tak hinggat tuuuu)

 Tak hinggat tuu sampai kan 2,3 kali gak aaa ku berulang alik simpan barang lam keta...kalau ada accountant aku memang kena ketuk kepala punya..!!sure tak kosa dia nak layan ...

tuu semua lebih kepada unplanded yee..so PESANAN pada kekawan sebelum gi sopping kaaa,window sopping kaaa...haa wat list dulu...baru menjadi kot ...lepas tuu bawa duit cukup cukup jee...tingkalkan segala bagai credit card yeee kalau tak memang parah..!!!!tertambah year end nii  asal pandang jee cantik...toleh kanan..pon cantissss...kiri pon cantisss.....last last FENGSAN bila time kira bil...!!!

 Contoh unplaned punya barang memang tek de pon lam LIST yang accountant aku da approved sebelum dia gi outstation!!....menan nii tak de sapa pon hasut aku soh beli...tertiba jee tangan aku capai...sebabnya aku hanggin bila time aku nak berkungfu kat dapur time tuu lee sudip aku ilang,senduk aku lam jag..macam macam leee...so aku beli leee BBQ set party nii ngan harapan mana lee tau kot kot besar nanti leh jadi "MASTERCHEF"


Sempat gak aku rembat bantai kecil tuuu 2...cadangnya nak letak kat "L sofa aku"..senang nak landing depan TV..konon konon laaa...hehehhehh

Lepas tuuuu time aku dok dengar salesboy dok terjerit jerit "appy hours time" tapi sebab time tuu aku da tak happy so aku malas nak layan..tertiba si Ain cakap..cantiknya langsir tuuu....!!terus dia pujuk aku soh beli nak pasang kat bilik dia....hisss budak niii....so bila  tengok rega menang menarik...2panel RM30hinggit...itu yang terus rembat 4 sekali tu..... 

Banyak juga laaa barang yang aku angkut...next time tak mau...tak mau....


"Merry Christmas to all my friends celebrating, enjoy Christmas, be safe and God bless..."



Tuesday, December 20, 2011

C.H.E.R.R.Y




Siapa tak kenal buah cherry???? angkat tangan....hehehehh sure semua kenalkan.....Buah yang biasa di gunakakn untuk menghias makanan atau minuman atau biasanya ada di topping cake - cake selain dari strawberry tuuuu....

Tapi aku bukan nak ceta pasal BUAH C H E R RY yg merah menyala tuuuuu aku nak ceta pasal niii hehehe

...nii pon kebetulan tabung gas da penuh tuuu yg gagah gak gi buka tuuu....lagipon ada 2,3 sebab penyebab aku buka....so lepas nii leh aaaa MR dalling aku tanpa segan silu mentransferkan RM kat account aku ..heeeeeee