Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Tuesday, July 3, 2012

Chicken Black Pepper


Dinner semalam ...nasib baik lam fridge memang ada stok ayam so bila siZikri request nak makan chicken chop(pon ada stok sebab sebelum gi Jakarta ari tuu da penuhkan stok Baca sini )...

Resepi mudah sangat...

Ikut banyak mana ayam ok
Cili Sos
Tomato Sos
Sos Tiram
Sos Black Pepper
Gula Garam
Mixed Herbs

Semua bahan tuu diperap ngan ayam....simpan lam fridge...dalam 1,2 jam..

Lepas tuu  tabur serbuk black paper & gula sikit 
terus masuk lam Microwave (panaskan dulu yeee) ...kalau lam microwave ada tulis roaster chicken..tekan jee punat tuuu...kalau tak de..Oven pon bole masak lam 30minit...then keluarkan dan dibalikkan pada bahagian bawah...
Masak lagi lam 10 min....

Hiasan

bhn2 sampingan/hiasan..anak anak aku sebut rumput rampai...bole..susah sunguh nak soh makan sayur!!! utk di mkn bersama chicken td.. aku guna brokoli, tomato kecik, asparagus, dan jugak kobis putih.. korang lak suka hati korang le nak letak apa pun..
 
Gaulkan semua sekali ngan Mixed Herbs punya.. pastu taruk garam sket.. sikit je..

memasak dengan minyak masak biasa pun boleh.. takde hal..kalau ada minyak zaitun lagi best kot....
lepas tuuu taruh sikit buttercup keee nak kasi shine gitu...
Jangan masak lama tau agak agak sayur da lembut tutup api

Hias leee cara mana pon....!!

Nii pulak  chicken chop yang aku beli kat kedai frozen, so balik goreng jeee...

Untuk Gravy pon beli yang jenis serbuk punya...pun dkt kedai fozen...lupa pulak nak snap picture

haaa nampak tak yang kaler Hijau tuu chicken gravy..haaaa aku guna yg tuu jeee....senang, cepat & mudah.....


Siap tuk di ngap...

No comments:

Post a Comment