Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Wednesday, August 29, 2012

Udang Goreng Rangup & Asparagus Goreng

    back to my kalut routine mana tak kalau bulan posa balik awal so senang sikit nak berkungfu kat dapur ...
    nii dah lee balik 5.30pm fetch sikenit tuuu lagi & si ain kat aldaris sampai umah dah kul 6pm.
    apa terus tuju kedapur...selingsing lengan baju..opsss semlm aku pakai tshirt jeee...heee opis aku ni best wp pon taraf corporate tapi part dressing ke opis mmg sempoi tahap BEST sangat....pakai jeans hari hari pon no hal....tuu sebabnya baju kurung aku da makin berkurang ....heee melalut lee pulak 

    so semlm zikri request udang goreng tepung...nasib ada zikri so awal awal lagi dia da tolong keluarkan segala ikan,udang lam fridge tuuu so by  the time aku sampai dapur tak de laaa ikan keras kejung lagi....
    terus jee main campak campak....



    Resepi cam biasa Just add in susu tepung.....

        1 Sudu Tepung jagung
        1 Sudu Tepung beras
        1 Sudu  susu tepung famili dutch lady
        1 biji telur
        Limau nipis/lemon airnya diperahkan
        Udang 20 ekor
    1. Masukkan tepung2 tadi, garam secukup rasa dan air limau nipis. Gaulkan..
    2. Udang yang telah dibuang kulit & dipotong belakangnya & dibuang tahi kemudian di celup ke dalam telur & seterusnya celup ke dlm tepung...then..goreng
    3. Siap dimkn dgn sos/nasi putih/mkn mcm tu je pon sedap... 
    note: sedap tau manis manis makan pulak dengan mayonise, thousand island sikit....perhhhhhhhh 10 ekor pon tak cukup kalau aku sorang cam tuuuuu


    Lepas tuuu sayur pulak aku just goreng asparagus taruh bawang putih...
    sup ayam,ikan masin da  siap tuk dinner 
      

    hari niiiii ?????? fening.....lom ada idea lagi....heheheheh

    1 comment:

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...