Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, April 30, 2012

Royal Albert,Bangsar Village


Terpesona aku tengok barang barang lam niii...

Aku sebenarnya baru lepas checkup kan sikenit shazleen tuuuu kat Pantai Spital Bangsar....
so lepas tuu terus nak gi weeding opismate kat Seremban itu yang kalut sikit weekend tuuu ...lepas jee checkup terus ke bangsar village (tpt paling dekat)

Jom layan gambar kat lam Royal Albert nii..rega.....hussssss!! kena tengok sendiri...!!!!




Tergoda !!!!


3 budak yang da kebosanan.....haipppp kena duduk diam diam..kang tersentuh jatuh pecah mau aku nangis kat situ gak...rugi ooooo kalau bayar leh angkut balik lain ceta....niii bayar sebab pecah...!!hadussss laaaa...

Naasib baik semua dengar kata...!!! GOOD



sambil tunggu adiah di wrapping!!!

Taraaaaaaa....wrapping pon cantisssss
(ada juga nak menyelit kenit nii)

opsss nnt sambung HongKong part 2 yeee....nak kena kumpul/pilih gambar lu!!!

ABC Special.......at Seksyen 2, Shah Alam

Sedap sangat especially time time panas niii......

Friday, April 27, 2012

Hong Kong - Part 1

Sedar tak sedar dah seminggu tingalkan HONG KONG...fuh, siapa sangka yer...

19 April 2012 - Hari pertama:

Sama gak macam trip ke bali last years...gals outing...flight kitaorg kul 4.40pm so seawal kul 2ptg aku dak terconggok kat marrybrown....sementara menunggu lagi 2 my BFF....kali nii aku bawa pulak si lorat aka sizidane tuuu....

Then nak jadi ceta kawan aku sorang nii tertinggal passport lee pulak...hadusssss  nasib baik sempat...kalau tak !!!!!...heheheheehh



airport Hong Kong

Sampai Hong Kong dah kul 9.00malam terus ambil cab ke hotel 

 
Semalam RM400, selesa lee nak sumbat 4 org..




Depan Hotel....selesa lee kiranya hotel niii....tempat makan pon senang...
indonesia food laaa & kedai runcit pon senang nak cari....


Lepas checkin hotel terus keluar ke Ladies Market.....peerrrhhh Hong Kong nii satu jee idup 24jam..tengah malam pon still ramai orang turun naik cab & mtr...

View area causeway bay.....at 8.00am
da busssyyyy time niii

Tiket MTR senang tapi makesure map kena ada kat tangan selalu...agak2 sesat tuuu tanya jeeee
banyak sangat cabang !heheeee





senang ada panduan cam niii sebabnya kitaorg jalan sendiri jeee....
1st day sampai tuu terus ambil mtr dari causeway dekat sogo tuu (opss sana pon ada sogo gak okiesss) terus kee central star ferry 
tour area 
ocean park,repulse bay & Stanley 
so kiranya dia tour satu aberdeen & stanley tour.. 
memang best sangat....kebetulan time nii cuaca mendung 
hujan sampai malam tapi sebab teruja nak tour gak....semua tuu belakang kira
  heheheheheeh

Aduits HK$350 (premium Tour-24hrs)
Children (5-15) HK$250 premium Tour-24hrs)

Deluxe Tour pon ada HK$420 adults / HK$300 children 

Tour nii also includes tickets for the peak tramway and sky terrace, star ferry and sampan ride

so mmg berbaloi yeeee...kalau nak beli asing asing mahal lagi...

1st stop






 
gambar dr. google: http://www.thepeak.com.hk/en/1_2_1.asp 

 Victoria Peak


Madame Tussauds Hong Kong 

 ~ Queen Elizabeth n Hubby ~

~madame tussauds~

 ~ Michelle Yeoh ~
 
~ Tiger Wood ~

 
 Nak snap ngan SiJackie kena bayar yeee HK$100

hushhhhhh banyak lagi sebenarnya...kang termuntah pulak tengok patung lilin berbanyak niiii


Victoria Peak
Acara Wajib Sopping tshirt hard rock.....heheh aku kan pengumpul setia hard rock niii...

Budak nii sempat pow sport shoes adidas
murah sikit & best part new arrival
rugi pulak rasanya tak rembat satu..!!!!!!


 Pacific Coffee, Victoria Peak


 Hong Kong City View dari Victoria Peak
 Mmg ujan dari pagi bawa ke malam....


 Dari Victoria peak terus sambung naik Big Bas tour ke Stanley market
(famous market for sopping and singhtseeing)
on the way nii akan lalu tepi pantai & buleh nampak umah siJacky Chan




Kanak Kanak R I B E N A

Dari situ sambung pulak naik ferry dari Ocean Terminal at Tsim Sha Tsui 
ke Victoria Harbour
nak tengok symphony of lights
  
 symphony of lights

Nite View of Hong Kong City
dekat area hotel kitaorg...

Huhhhhhh panjang sungguh.....tu baru day 1....heee

nanti sambung pulak day 2....








Pesta Buku 2012

pesta buku antarabangsa 

Jom jom..time nii lee leh rembat NOVEL banyak banyak ngan potongan rega......best best...

tapi opsss sempat keee cam suntuk sangat masa..sok weekend nii ada weeding opismate lee pulak.....

sok pepagi dah nak bawa sikenit tuuu followup checkup pasal sembelit dia...alhamdulillah cam da nampak ok..tapi kena gak leee jumpa balik ngan Dr.Nur Atiqah tuuu..... sebenarnya 2minggu lepas tapi sebab buzzzzy ngan gi holiday terpaksa leee ditunda kee esok....

Thursday, April 26, 2012

My new handphone!!!

Speechless sangat.......BUT makin kurang dah wishlist aku heheheeeh 

Tak terpikir pon nak beli sebenarnya tapi sehari sebelum aku fly to Hong Kong tertiba Hnpn lama buat hal...kejap kejap kena remove memory card.......kejap kejap remive memory card...apa kes.....kematu jari jari aku ..!!!

Abis tuuu apa lagi siap mengadu leee kat bantai peluk aku..siap soh dia janji bawakan aku gi giant shah alam nak check apasal leee time time nii pulak nak meragam....padahal memory card tuu baru jee tukaq sabtu sebelum tuuu...

so pekerja tuu tengah dok check ada virus kee hapa keee....laki aku pulak dok sebok belek handphone.....so apalagi sempat lee berdrama..soh beli baru heeee.....

F.I.N.A.L.L.Y  tara.....my new samsung galaxy s2....

Thanks my luv...

Tuesday, April 24, 2012

Gambar Blog HILANG

  




haaaa baru seminngu tak tengok blog apasal semua gambar ilang...konpius aku niiiii.....patut lee ramai kekewan komplain.......huwaaaaaa!!!!! takkan semua aku nak kena check balik...........!!!!!!