Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, June 25, 2012

Tik tok tik tok!...huwaaaaa EXCITED gileeee...


Your booking no: H4MXXX


Web check-in now
Dear Sudin,

Thank you for choosing AirAsia.

 



Lagi leee buat aku tak sabaq2 bila Pak Tony da antar notice !!! 
Huwaaaaaa..tak sabaq da nak merempit..kali nii aku angkut kakak kakak aku pulak dengan harapan time aku sopping ada yang tukang menjaga anak anak aku .....hahaaaaa....memula 8 orang jee 4dewasa,4kanak...last last add lagi 2 anak buah aku ...huwahhhh jenuh nak mengkontrol.....itu yg terpaksa....TERPAKSA okies..kena lee add list tuk budak budak pulak.....tapi janji tugas merempit aku tak kena block ok lol...siap wat list lagi nak angkut apa....paling da bommm tuuu siap aku listkan kat mana nak tabur juta juta gitu...heheheh ..siap termimpi-mimpi lagi..=)



Friday, June 22, 2012

Marina Bay & Singa Putih

Nak tempek sikit lagi gambar masa gi SG ari tuuu  kali ni area Fullerton pulak..menapak lee dari hotel -Raffles sampai kee Esplanade terus ke area One Fullerton sesambil jalan sesambil snap picture....haaahhhaaaaa  nasib cuaca alah alah sejuk panas jeee...heeee!!

Hujan rintih sikit sikit masa memula nak keluar hotel tuuu ..tp gigih gak lee aku menolak stroller sikenit tuu...haaaaaahhhh...takkan nak lepak bilik jee kann..kann..kannn..

Sesuka ati aku jeee kan...singa putih lee apa leee....




haaaaa singa putih

The Merlion (Malay: Singa-Laut) is a mythical creature with the head of a lion and the body of a fish, used as a mascot and national personification of Singapore. Its name combines "mer" meaning the sea and "lion". The fish body represents Singapore's origin as a fishing village when it was called Temasek, which means "sea town" in Javanese. The lion head represents Singapore's original name — Singapura — meaning "lion city" or "kota singa".
http://www.streetdirectory.com/travel_guide/singapore/tourist_attractions/120/merlion.php

Marina Bay
alah semua org tau punya...simbol SG!!!....

Penat ..lepak dulu kat tepi Esplanade Park sambil makan "kopok"
Laki aku pulak sebok dok snap sana, sini...itu laaa selalu bila masuk SG tak teringat nak snap bagai....haaaaa 

aku laa model ari tuuu....haaaa (jgn muntah yaaaa)

posing banyak banyak sebabnya laki aku baru nak mentesting lens baru yg dia sempat rembat kat Pennisular Plaza....















 


Wednesday, June 20, 2012

Memborong barang barang Western...

Alah alah "hari Ayah" ahad tuu so sabtu aku da wat plan tak mau masak heeeee....haduss laaa nii semua gara gara penyakit "M" sungguh....so sesambil tunggu siZikri balik tuisyen aku kemas lee apa yang patut....time nii lee nak mop lantai, nak vacuum umah,bilik....tuu lom masuk cuci toilet...ari tuu aku wat simple simple jeee....."M" punya pasal kan...kannn kaannnn

Sebelum tuu sempat lee singgah cari barang bila anak bujang sebok nak makan chicken chop....nak bawa gi tempat biasa nun kat Cheras, Taman Len Sen tuuu time time jerebu niii cam tak best pulak...cam tempah penyakit lee pulak !!!

Jom tengok apa aku rembat bila banker bergerak turut serta..heheheeh

Gigih menolong....!!!! nanti tolong masak pulak tau...




Kedai ni memang kedai frozen ...so semua ada petik je jari ambil...& bayar...

bolom penuh so kita kasi penuh yaaaa.....

comel kan.....so garenti kids tak toleh kiri kanan...ngap sampai licin pinggan


tak sure pulak kalau rega compare ngan giantkee,tesco keee...mana lebih murah.....dah sampai sini so rembat jeeee senang...

Hasilnya.....


bukan kena dera yeee..tapi suka rela yaaaaa...tuu pon aku pilih yang paling ringan....


ni kedai nya yeee...belakang KWSP kat Kg Atap


chicken chopnya .....makan petang + malam sekali harung
simple jeee sebabnya kalau taruh sayur bagai alamat tak makan leeee....anak anak aku nii cerewet sikit part sayur tuu semua....kalau nak pon taruh hirisan timun jeee...

Wednesday, June 13, 2012

Singapore 2012-Orchard Road & Hard Rock



View dari tingkap bilih waktu pagi pulak hehhh

so 2nd day haaaa part paling best sopping time....
memula jalan kaki ke Pennisular Plaza(kedai pon lom buka lagi time nii)

capitol building
posing dulu yeeee...apake hal lee budak tuu tak reti duduk bersopan heeee...
aku soh pakai seluar tak mau nak gak pakai gaun alah alah princess gitu...

sebelum melintas sempat lagi snap 2,3 keping

so masa kat pennisula plaza tuu sempat leee laki aku dok survey gajet gajet camera dia...dari satu kedai ke satu kedai...padahal lom buka lagi pon kedai2 tuu semua...tp minat punya pasal...
Terus lepas tuu ke Orchard Road naik MTR lagi...


good girl kenit nii suka jee dapat naik turun MTR...
kiranya satu hari gak leee berpusing kat area orchard road tuu
dari hujung jalan sampai hujang jalan .. heeeeehhh sebabnya sesambil tuu aku mencari hard rock shop...(peminat tegal lee katakan)

sebelum keluar tuu lupa pulak aku nak google map kat mana letaknya HRC niii
alih alih bila sampai orchard mata da berpinar tengok benda lain...

petang time stamina da kureng baru start nak mencari harus tak jumpa..
alih alih laki aku ajak balik sambung besok pulak....
aku da mula buat muka cuak alah alah nak protes gitu tapi sebab malas nak melawan kang tak pasal pasal kena reject HRC lagi naya...

Sampai jee hotel terus aku google kat ceruk mana lee HRC nii...lol belakang Hilton upanya & berdepan ngan Orchard Hotel...citttt dekat jee tadi upanya..kalau aku terus berjalan...tapi ok lee dapat balik hotel sebab da tak mampu aku nak mengusung hasil borongan yang tak seberapa tuuu...haaaaahhh

Lepas sejam berehat, mandi..kasi sikenit nii minum susu....sempat lee laki aku lelapkan mata, solat...terus dia ajak keluar lagi....haaaahh kan aku da kata tak sampai hatinya dia nak tgk muka cuak aku....ORCHARD ROAD lagi.....kahhh nasib baik Hotel nii kiranya tempat "cun" senang nak bergerak ngan MTR

2nd time keluar terus ke HRC...



Kempis poket aku

Lepas tu terus balik hotel & sambung pulak jamu mata kat Robinson-Raffles City,
sambil jejalan isi prot. 

Besok tuu pulak jejalan area marina bay...nak tunjuk kat sikenit nii "white lion"

"kesimpulannya aku rasa gisingapore time xmas lagi best kot..sebabnya leh cuci mata ngan deco-deco yang cantik,menarik gitu...time nii walaupon GSS (Great Sale Singapore) pada aku lee tak de nya GSS sangat pon..kena pandai pilih gak...tak semua item GSS"