S E D A P
pulak bila lalu kat tekak pudingniiii especially musim panas niii....1st time aku try guna tepung hoen kwe kuning menggantikan tepung kastad.Rasanya lebih sedap.Time dok kacau tu harum semerbak satu umah jenuh dok telan ayaq liuq bulan bulan posaniii.....
1 tiup nii boleh dapat 1dulang |
Aku buat dalam acuan comel comel niijeeee....balance separuh lagi aku kasi ka tjiran sebelah... alhamdullilah rezeki jiran aku petang niii |
Sedap yeee tak tipu..heeeee |
PUDING JAGUNG
Source : dari packet tepung hoen kwe NONA
Bahan
tepung hoen kwe NONA (1 tiub ) 100g ( 1 tiub )
santan 900 ml ( 4 1/2 cawan )
gula pasir 120g ( 1 1/2 cawan )-saya letak 1 cawan je
garam 2g ( 1/2 sudu kecil)
jagung berkrim dalam tin 300g ( 1 tin ) - saya guna jagung yang tak berkrim
Cara
1- Masukkan semua bahan di atas ke dalam periuk. Kacau rata.
2- Masak dengan api sederhana sehingga pekat dan likat.
3-Masukkan dalam loyang. Tunggu sehingga adunan sejuk baru masuk dalam peti ais.
4-Selepas sejuk boleh dipotong dan dihidangkan
No comments:
Post a Comment