Life is Great!!!

Life is Great!!!
Hubungi saya sekarang untuk maklumat lanjut.
Terima Kasih semua buat readers, followers yang sudi menyinggah , membaca , mengkomen di blog ini,sanggat sangat terharu..appreciate it...maaf yer kalau tak sempat menjejak....jangan marah, terasa hati key...Ins sha alah akan menjejak blog anda semua kembali.....love all ..xoxo ...memuah

Monday, September 16, 2013

Miri: Kedai Makan pilihan ..PUMA SERA

Kali ini nak review kedai makan pulak kat miri niii...bagi aku yang memang cerewet tahap langit ke7   nii hmm memang laaa sangat sangat payah...yang pelik 2 memang susah nak lalu tekak aku nii!! Cam rumpai laut diaorg buat sayur...perhhh ikutkan tekak halida aka Yang dia kata terbaek siap sanggup last day shooting tuu dia cari sampai ke Emart nuuu... (bila nak masak!!! Aku pon kompius)
Kedai makan niii 24jam so sapa sapa yang tersesat or cuti cuti mesia ke Miri bole try kedai nii betui2 belakang Hotel Maya, walking distance jaaa..
Food alhamdullilah sedap.
Nasi campur pon ada and aku notice lauk pauk memang sentiasa berganti...
Sentiasa penuh...Tapi xyah risau ada jeee tempat tuk duduk
Lauk pauk yang pelbagai but honestly aku lom rasa lagi nasi campur kat sini..but still ramai yg tapau sama ada lauk or nasi bungkus
Memang banyak
Mungkin sebab betui2 belakang hotel so ni la caranya nak tambah pelangan...Yelahhh bukan semua suka makan kat hotel pon sesekali datang sure nak merasa makanan fufular kat MIRI nii cam laksa sarawak, mee kolok n nasi lelapan (nasi ni aku rasa dr indon kot Sebabnya cam copy paste jaaa) takpa laaaa air tangan lelain laginpon dekat sehhhh sabah sarawak nii ngan indon.
Kuih muih pon ada...karipap, Lopes, bingka ubi
Cameragal aku sepatutnya snap gambaq kuih muih yg pi snap aku tuu buat apo..!!
Lauk lagi
Pelayan siap pakai uniform kaler oren gitu
Fav budak nii sejak sampai miri..mee kolok..
Rasanya mee kolok nii semua kedai sama jee rasanya..ada sup, hirisan daging or ayam, sambal...mix semua trus ngap..cuma ada kaler gelap sikit or tak tu jaaa memula try Ingatkan mee kicap..but this one guna mee special tuk buat mee kolok jee bukan meee kuning tuuu...anaknaku memula panggil maggie sebabnya kerinting cam meggie.
                                              
Mee Kolok RM4.00
                                        


                                

Bihun goreng
Ok kl order goreng2 nii ada sesetengah tempat tuu just add in telur ngam sayur ciput price tetap maintain RM4.00
Aku suka bihun niii sebabnya kalau makan tempat lain just bihun,sayur sikit lps tuuu telur pecahkan lam bihun tuu jaaaa...price tetap sama
But kat kedai niiii haaaa tuuu nampak siap ada isi ayam lagi
Marbellesssss!!!

               
Ala ala mee hailam kan kalau kat semenanjung....tapi kat sini panggil mee goreng basah
RM 4.00

Anak sapa laaa nii baju sekolah pon tak tukaq...haaaa nii masa last day upsr, last day kan satu hari kat skoll sampai kul 4pm so lapaq laaaa itu yg diheretnya aku soh belanja makan..

Taste G.O.O.D

Ok lps ni aku review kedai makan kek lapis Siti Payung pulak
1st makan ngan halida masa shooting dive ngan beto khusairy

No comments:

Post a Comment