Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, November 12, 2012

Bersunat

assalamualaikum....

BERKHATAN!!!! amalan berkhataan ataupun bahasa mudah nye ialah sunat... hehe.. musim cuti2 sekolah ne kerap kali kita dengar pasal majlis berkhatan kan.
so aku pun apa lagi dari awal bulan Oct da dok mencanang kat anak bujang aku tuuu...yelahhh tak mau bagi dia suspens....dulu time zikri pon masa darjah 2 so time zidane pon apa lagi.....malas nak tunda tunda nanti da besaq lagi payah kot..!!! heeee lagi pon biaq laa time bapak dia ada sekali senang...nak melayan keee, nak monitor keee...aku nii part part darah memang cuak sangat...silap silap leh fengsan...tapi tuu laaaa terpaksa gak lee aku menimport export kakak aku yang duduk pandan sok mai tulonggggg...helpppp....tang part nak mencuci..!!!
bapak dia part leh jeling jeling, monitor,kasi makan ubat, pandang pandang...tulong bukakan DVD okisss jeee...MEMANG TERBAEK.

Kali ini aku pilih guna traditional method lagi senang nak jaga and lagi cepat kering and rupa lagi cantik sbb berjahit..doktor kata yeee..
tapi memang aku pilih tradsional sebabnya  tak payah tunggu seminggu untuk jumpa doktor balik cam kaedah clamp..Teringat my boy dulu guna clamp.. ingatkan lagi senang nak jaga.. sekali lambat betul nak elok.. cam menyesal pon ada...    
First masa letak clamp.  Second masa nak buka clamp seminggu lepas tuu kena date ngan doktor balik untuk buka clamp..time nii sakit juga lee sbb da keringka sebab in most cases skin baru dah tumbuh kat bahagian clamp.  Sakit siot masa nak buka clamp....itu pasal kalau nak buka 2,3 jam sebelum tuu kasi anak berendam dulu kasi lembut...mudah untuk membukanya...then lepas da buka kena jaga juga lagi takut ada bleading...masa tuu clamp tengah HOT gitu....itu yang pilih...
So last day skoll tuu aku da cutikan siZidane....afdal lee hari Jumaat kan...
Memula booking kat area Shah Alam tapi mak aiiii lewat petang lee pulak...so malas aku lambat lambat...nanti lagi suspen..(padahal mak dia yang terover penakut)
 Masa sampai sebelum tuu siap siap soh dia sarapan dulu...kang lpas nii dah nak kena pantang...yelahahhh walaupon bukan pantang cam orang bersalin but still kena pantang gak....

 Klinik Kita, Pandan Indah
total cost RM129.00

 Time bersunat tuuu memang tak dibenarkan parents masuk jengah sekali sebabnya takut budak lagi takut + manja...sapa tak sakit oooooo....
sebelum tuu aku da bagi tau tak sakit laa kalau cucuk...sakit lagi kalau ibu rotan...heeeee

Adalah dalam 1jam juga process bersunat tuuu...aku yang kat luar nii punya laa berdebar debar...dup dap dup dap....dengar nurse bercakap kat dalam tuu pon aku da risau anak bujang aku melalak kee apa keee....zidane nii manja sikit, compare ngan zikri itu yang merisaukan aku ....mak kan...sapa tak risau!!
dengar tray berjalan lam bilik tuu aku aku suspen...hissss kalut sungguh laaaa time tuuuu...

tup tup masa zidane keluar...lol leh senyum lagi tuu  walaupun bertakung gak ayaq mata tuuu...dan dan aku tanya "sakit kee adik"....terus dia jawab "kalau kena kain sakit laa ibu"....ok...then aku suh dia pegang kain tuu tinggi sikit.....jangan bagi kena....memandangkan Pandan Indah ke Shah Alam makan masa trus aku tanya doc.. bius nii tahan berapa lama lagi.....?????mau dia melalak lam keta naya kan....bila doc jawab kejap lagi abis laaa...terus aku bagi makan ubat tahan sakit siap siap.....& alhamdullilah sepanjang jalan dia tidor jeeee....

Day 4 alhamdullilah dahhhhh sihat...I gave him pati ikan haruan untuk cepat keringkan bahagian luka tuuuu

.....anak bujang yang da D E W A S A...alhamdullilah

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...