Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Thursday, November 8, 2012

Warong Nasi Lemak Panas - Warisan Sambal Opah (Sejak tahun 1960), USJ 9 subang jaya

aku nii sebenarnya bukan pemgemar nasi lemak...aku pon tak sure sejak bila...!!hmmm(sambil termenung jap)
tapi gara gara takzupp sangat dok tengok masterchef...kiranya time tuu memang aku pree gila..kalau tak jangan harap laa nak layan TV niii. kalau layan gak time CSI..time lain memang aku kat bawah leee jawabnya mengemas segala bagai....!!!hari hari ada jee kotak aku gam..(kotak..???)..part nii nanti laa aku story lom sampai masanya nanti..."
*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan*
tercilok lagu teman penganti laaa polak...!!! part tuu jee yang kena...lain tuu cam lari banyak..hahahaha
Aku pulak bukan first time singgah kedai niii tapi da bertime time ponsejak dari taun lepas...tapi cam aku kata aku bukan pengemar nasi lemak yang tegar so sekali pandang pon xlayan punya..kekadang kalau en asben bawa, dia jee makan nagan budak budak aku sekadar minun ayaq kosong jaaa...
citttt nampak sangat nak bagi tau diet...!!! 

tapi tuuu sebabnya aku tak mau tengok masterchef tak pasal pasal termakan nasi lema...
berapa kilo laa kolesterol aku sedut semalam.....?????

Nasi Lomak sambal opah.
comel lote gitu..dia bungkus depan mata kita lagi...panas panas & suam suam kuku
.rasanya seketul RM1.50 kot..ke RM1 lupa..
tapi sikit je..rata2 balun sorang 2 bungkus



sangat menyelerakan...lauk pulak toksah ceta laa macam macam ada...
semuanya best sampaikan rambang mata....mata aku laa mata org lain tak sure laa plak...
ada yang ambik pinggan lain taruh lauk pauk...tapi aku lagi suka buka jeee nasi lemak tuu terus taruh lauk lam tuuu
macam macam aku hangkut...ayam masak merah laaa, Sedap 5*, paru goreng cili pon sodap 5*
daging rendang hitam pon 5*..aku agak leee rendang hitam..sebab nampak hitam haaaaa...silap ampun yeee...
letak plak telur goren...nii aku tak tau nak kasi berapa *..pepandai laa korang pikiaq..heheeheh

pendek kata memang best lauk pauk dia...kalau tak silap rasanya kedai nii buka sekitar kul 5pm cam tuuu 
Kat sini petang selalu penuh,  ramai kot yang pergi lepas kerja dalam jam 6.30 pun dah penuh.

Malam malam sure penuh punya sampaikan berderet meja makan tepi tepi jalan...



Budak yang tahan pedas

 Masam jeee..time pon dok sakit kaki lagi..siap soh papa dia dukung lagi takmau jalan...kalau jalan pon terkedek kedek....haloloooo sakit yee sayang...



 Deretan lauk pauk..aku snap dari meja aku ...tengak makan tak elok berjalan 
haaaaaaa

 ssangat sangat menyelerakan...
memulatuu ayam masak merah yang aku cilok makan, sebelah tuu daging..lepas tuu periuk sambal sotong..

 Lincin....tinggal tulang jaaa..cian ayam...!!!

Paling terkezuttttt budak niii sekali diabantai nya 3 bungkus...ternganga aku selalunya yang kuat makan siZikri & Si Shazleen...alih alih...budak niii....
memula 1 jee da abis dia siap beratur lagi ambik 2 bungkus...
Sedap yeeee



P/s : 
kat sini harga agak mahal sikit, Jadi bawak duit poket extra sikit ye.Tapi kalau ada banker bergerak ...ok jeeee....simpan purse lam handbag ketat ketat..!!
Sebab bila kita ambik lauk tu kadang sukar kawal diri. hahaha.......cam aku leeeee
Untuk nasi lemak 4 bungkus dan lauk dalam 2-3 jenis dan mee goreng+ ayam goreng panas 2 pinggan tuk zikri & zidane boleh cecah RM27 tak termasuk minuman
Tapi memang sedap weiiiii....

Terletak di: No : 2, Jalan USJ 9/5P.  (Behind Masjid Al-Falah USJ 9). 
Siap ada Facebook lagi Nasi Lemak Warisan Sambal Opah



2 comments:

  1. perghhh terliurnyeee....bikin meleleh air liur daaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. perrhhhh sesekali ok jeee.....kalau selalu mau berlemakkkkkk

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...