Assalamualaikum dan Salam Sejahtera.

Ikhlas ucapan Terima Kasih kepada yang sudi menjengah ke blog saya ..
.

Monday, July 4, 2011

Sopping Baju Raya.....

 Wahhhhhh it's July now..and goin to be august soon....wahhh da nak masuk ramadhan ( insyallah dipanjangkan usia moga dapat menikmati kemulian ramadhan sekali lagi ...insyallah)
tak sabar nak puasa dan tak sabar nak raya....wahhhh kalah anak anak aku...!!!!

Siapa dah shopping baju raya angkat tangan?
Aku pun dah shopping baju raya jugak tapi bukan baju raya aku pun , tapi baju raya anak. Anak diutamakan. 
 [Ok,bagi yang angkat tangan tadi, turun tangan.]


Dari last month lagi aku dok remind..siap hantar reminder lagi kat hubby aku nak sopping baju melayu.....ngan kain tuk anak dara aku lagi...yelahhh tuuu pon aku da cuak bagak takut tailor tak nak ambil kain tuk 2 anak dara aku tuuuu..

baju melayu aku tak heran sangat sbb aku tau mmg sentiasa open punya...aku wat kat kedai yang tepi lorong sebelah kamdar tuuu...pemes gak tpt niii

tapi alhamdullilah tuk anak dara aku da call "kakak"tuuu tuk "reserve time dia" nak sumbat lagi sorang sepasang ...

So kul 11.00am lepas aku tidokan sikenit shazleen terus lee kami keee Jln TAR....."JaKeL" 

sampai je kat sana memang rambang mata tengok kain2 yang  pelbagai jenis yang cantik2... ditambah pula dengan sale yang mencecah hingga 70%! 
T.A.P.I 
sebelum aku rambang mata aku da siap2 discuss lam keta lagi kaler apa nak pakai.....haaa time nii memang lee kalut macam macam kaler keluar.....masing masing request kaler memasing.....

zidane: biru
aku:aku jawab kita da pakai laaaaa
ain:pink
aku: lohhhh kakak kan da pakai thn lepas...cuma terang sikit jeeeeeee
zidane:itam laaaaa
aku: haaaaaaa biar betui......

selalunya nak bertelagak 2 beradik nii jeee....yang zikri ...parti berkecuali..apa apa pon xkisah...

so cammana tahhh terkeluar leeeee satu kaler niiiii....opssss rahsia tau....!!!!! nnt da siap aku tempek gambar aaaaa 

A.K.U !!!
aku beli ready made jee laaaa malas nak pikir & takut tak sempat...tapi aku rembat gak leee sepasang kain tuk wat baju...
Depan kaunter, tengah tunggu turn nak membayar..!! 
budak yang da busannnnnn
pejam mata pon leh senyum

Bayar time......aku posing jee kat situ.....nak soh laki aku snap picture heheheeh 
time nii aku rembat sekali kain tuk wat langsir
alang-alang ada nak membayar, sekali harung laaaaaaa


 ni pulak aku dok sebok nak isi borang "lucKy DrAw" .....ada kotak RM1000, RM500 & RM200
adiah pon lumayan....ada keta, ada moto....


Keluar dari JaKeL terus gi tempah baju melayu 
laaaaa time niii kat area nii da banyak gerai gerai pasar malam baru nak buka...perhhh jakun lee sikit sbb aku kan jarang masuk area situ....




haaaaaa kalau perasan kt belakang tuu pakai baju kaler coklat...
azzura azizul azman
pengacara wanita hari ini

tuu baru sopping baju melayu....yang lelain lom lagi....nanti2 leeee yang pasti seblm posa...
time posa mmg aku tak kosa nak mengangkut askar2 aku tu!!


3 comments:

  1. ade dapat adiah cabutan bertuah tue share yew akak..
    hehehe...

    ReplyDelete
  2. Akak dah soping sy blm bt apa2 pun lagi...baju kurung dgn baju melayu mcm nak beli ready made je thn ni...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...